Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S’amplien els dies dedicats a la Fira del Cavall de Reus

El Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça s'avança al cap de setmana del 19 al 21 de juliol / La Fira de Sant Jaume s'allargarà fins el diumenge 28 de juliol

El Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola s'avança un cap de setmana i se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de juliol El Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola s'avança un cap de setmana i se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de juliol REUS.CAT
Fires i Congressos Mireia Muñoz Caballero
Dimarts, 16 Juliol 2019 18:42

Reus acollirà novament la Fira de Sant Jaume, que s'inaugurarà el divendres 26 de juliol, a les 21h, a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer. L'edició comptarà amb els Sopars tradicionals a la fresca, la Cursa de portadors de sacs d’avellanes i la cursa nocturna. Com a principal novetat, la Fira del Cavall se celebrarà el cap de setmana anterior als actes principals de la fira, els dies 19, 20 i 21 de juliol.

La Fira s’ha anat consolidant com un model lúdic i festiu, que potencia el caràcter de ‘Fira de nit a Reus’. L’horari serà a la tarda-nit, des de les 19h a les 00h. L’edició d’aquest any presenta un programa molt orientat als aficionats dels cavalls i al públic familiar. Per facilitar l’accés al públic, cal recordar que l’entrada a la fira és gratuïta i que disposa d’una extensa zona de pàrquing.

La Fira s’organitza amb l’objectiu de mantenir viva una de les tradicions més antigues de Reus, i un dels certamen firals més antics de Catalunya, commemorant amb aquesta edició el seu 676 aniversari.

24a Fira del Cavall

La principal novetat d’aquesta edició és l’ampliació de dies en que tindrà lloc el principal certamen de cavalls de la Fira. Els dies 19, 20 i 21 de juliol se celebrarà el Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola, organitzat per l'Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona i l'Asociación Nacional de de Criadores de Caballos de Pura Raza Española (ANCCE).

Aquest certamen, que valora la forma dels animals, la seva bellesa i els seus moviments, ja compta amb un centenar de cavalls inscrits. Una part important dels animals provenen de Catalunya, però també s'hi podran veure exemplars de les Illes Balears, el País Valencià, Madrid, Andalusia i França. En total hi haurà 15 categories, dividits entre mascles i femelles.

Aquest concurs es realitza el cap de setmana abans de la Fira amb l’objectiu de facilitar la participació dels cavalls, posar en valor aquest esdeveniment i atreure l’atenció del públic, afavorint l’afluència de visitants a la ciutat.

El president de l'Associació dels Amics dels Cavalls de les Comarques de Tarragona, Enric Espasa, afirma que l’ampliació de dies per aquest certamen significa molt més participants, afegint que és positiu ja que “els turistes i la gent que entre setmana no podia accedir a veure aquests exemplars , podran fer-ho aquest cap de setmana”.

Altres actes

Cal destacar que el dilluns i dimarts següents seran dies de descans, però els alumnes d'hípica que ho desitgin podran perfeccionar les seves tècniques amb un professor que assistirà al recinte.

Dimecres 24, dijous 25 i divendres 26 tindrà lloc el torneig de ‘Horseball’, una pràctica esportiva consistent a jugar a bàsquet a cavall, des de les 18h a les 20h. Altres proves que es podran veure en el marc de la Fira de Sant Jaume són el Concurs de Salt d’Obstacles, prova que per la seva espectacularitat compta amb gran èxit de públic, i que es realitzarà com ja és tradicional el dissabte a les 19:00 h.

El dissabte al matí, el recinte firal acollirà el Concurs d'Alta Escola a les 9:00 h i el Concurs de Doma Clàssica a les 10:00 h, i el diumenge, a partir de les 8:30 h.

La Fira comptarà un any més amb la participació de diferents centres hípics de la demarcació que realitzaran exhibicions de disciplines eqüestres el diumenge a la tarda.

Finalment, afegir que un any més cada nit es podrà veure l’espectacle eqüestre, que aquest any anirà a càrrec dels genet francès Laurent Galinier que realitzarà l’espectacle ‘El mètode Bolino’, que es podrà veure divendres i dissabte a les 23:00 h i diumenge a les 22:30 h.

23a edició de la cursa de portadors de sacs d'avellanes

El dissabte 27 tindrà lloc un dels actes més esperats de la Fira de Sant Jaume, la cursa de portadors de sacs. És la primera de les tres que es realitzen any rere any al Camp de Tarragona amb motiu del Gran Premi Unió Trofeu Xola.

Aquesta competició, que va néixer a partir de les apostes agosarades d'el reusenc 'El Xola', que carregava sacs d'avellanes, es desenvoluparà el dissabte dia 27 de juliol a les 20:30h en un circuit pròxim a la fira. Els participants hauran de completar un recorregut de 900 metres, en el cas dels homes amb un sac de 58 quilos a l'esquena, i en el cas de les dones, amb un de 28 quilos. Prèviament a l'inici del certamen, a les 19:45h, es realitzarà una exhibició de portadors de sacs d'avellanes a càrrec del Club Esportiu Alba.

Les següents curses de portadors de sacs emmarcades en el Gran Premi Unió Trofeu Xola tindran lloc, com és tradicional, a Valls, el 6 d'agost, i Riudoms, l'11 d'agost. 

                                           Presentació de la Fira de Sant Jaume 2019: 

presentació Fira Sant Jaume 2019

La Cursa Nocturna de Sant Jaume arriba a la 10a edició

La Cursa Nocturna de Sant Jaume, que enguany arriba a la seva 10a edició, és una altra de les proves que s'inscriu en els esdeveniments de la fira. L'acte tindrà lloc el divendres 26 de juliol, a partir de les 21h, a les piscines municipals de Reus. Es farà un recorregut de 10 quilòmetres, des de les piscines fins a Riudoms passant pel camí de Roquis i tornant per un camí paral·lel.

La cursa està organitzada conjuntament per Tretzesports i Reus Esport i Lleure. Aquesta vegada, els organitzadors confien a assolir la participació d'uns 400 corredors. A més a més, l'esdeveniment també disposarà de la modalitat de cursa en parella, on dues persones hauran de sortir i arribar juntes a la meta per guanyar. Amb això es pretén fomentar el públic familiar.

Sopar a la fresca amb productes de Km 0 de qualitat

Aquest sopar tradicional vol posar en valor els productes de km 0 de qualitat i és, des de fa uns anys, una de les activitats amb més èxit de la Fira de Sant Jaume, ja que permet als visitants degustar a l’aire lliure un menú de productes de proximitat.

La proposta per aquest any inclou una amanida de tomàquet del Camp de Tarragona, un assortit de carns a la brasa compost per xai, llonganissa i cansalada, conill «a l'ajillo» i les postres, a escollir entre mel i mató de Colldejou o codonyat clàssic Glady de Vinyols, tot acompanyat pel vi del Celler Masroig. El preu del tiquet del menú és de 12 € i es podrà adquirir a la mateixa fira. També es podran comprar degustacions individuals. Es comptarà amb la col·laboració del Consell Regulador de l’oli d'oliva verge extra DOP Siurana.

Espectacle eqüestre amb el genet francès Laurent Galinier

Entre les activitats programades, també destaca l'espectacle eqüestre a càrrec del genet francès Laurent Garnier, que portarà a terme l'espectacle còmic 'El mètode Bolino', el divendres 25 i el dissabte 26 de juliol, a les 23h, i el diumenge 28 de juliol a les 22:30h. 

Enric Espasa també confirma que hi haurà sorpreses per als més petits, que a més seran molt protagonistes en aquesta edició. Una de les novetats serà fer que els infants pensin que són indis, de manera que puguin muntar als cavalls i jugar amb ells.

Espectacles de ball

Amb l'objectiu de potenciar els actes lúdics, en aquesta edició també es comptarà amb els espectacles de ball a la nit, que comptaran amb la participació de diferents grups i entitats de Reus. El divendres serà la Coordinadora de Dansa de Reus, amb l’Escola de Dans i Arts Escèniques Artis Reus, Escola de Dansa del Centre de lectura i Escola de Dansa Núria Díez, la que oferirà una actuació de diferents disciplines de dansa, en el marc de la celebració de l’Any Roseta Mauri.

El dissabte alumnes i professors de la Sala New York, oferiran un extens programa de ball de diferents estils (salsa, hip-hop, samba, bachata...) i el diumenge els grups Reus Country Line Dance i Dance Country participaran amb una exhibició de balls country. Totes les actuacions tindran lloc a l'escenari de la zona de sopars a les 21:30 h.

Reus Promoció comptarà amb un espai propi a l’entrada del recinte, i a més de la seva funció de promoció turística de ciutat serà el punt d'informació de la Fira.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: