Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La fira 'Velèctric' de Reus permetrà provar una trentena de vehicles elèctrics i híbrids

Se celebrarà el 26 i 27 d’abril i comptarà amb una quinzena de marques expositores

El regidor de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, a l'esquerra, amb un vehicle elèctric en la presentació de la fira Velèctric de Reus El regidor de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, a l'esquerra, amb un vehicle elèctric en la presentació de la fira Velèctric de Reus ELOI TOST / ACN
Fires i Congressos ACN
Dijous, 04 abril 2019 18:24

La fira 'Velèctric' de Reus, de foment i difusió del vehicle elèctric i híbrid, permetrà als assistents provar una trentena de models de cotxes, bicicletes i patinets equipats amb aquesta tecnologia. La quarta edició de la mostra se celebrarà el 26 i 27 d’abril i compta amb 15 expositors confirmats. Sobre l’increment de patinets elèctrics als carrers de la ciutat, el regidor de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, ha dit que la ciutat haurà de fer una ordenança per a regular-los. Tot i això ha puntualitzat que no serà fins després de les eleccions municipals que la qüestió es posarà sobre la taula.

'Velèctric' se celebrarà a la plaça Llibertat i tindrà una zona de tests pel qual tothom qui ho vulgui podrà circular amb aquests aparells que fomenten la mobilitat sostenible. Això sí, caldrà fer una reserva prèvia des de la pàgina web de la cita. Per Rubio, aquest és un dels grans atractius de la mostra, que també comptarà amb espais infantils i familiars, un circuit de karts elèctrics i una zona per a xerrades.

El regidor de Medi Ambient i Ocupació també ha posat en valor que “Reus té un paper primordial a nivell estatal i europeu en matèria de mobilitat sostenible”. Rubio ha citat les 14 estacions de recàrrega elèctrica que la ciutat té en aparcaments municipals i a la via pública, que permeten donar cobertura a 32 cotxes simultàniament. “Tenim gairebé el mateix nombre d’estacions de càrrega elèctrica que de gasolineres”, ha especificat. De tota manera ha assenyalat que no està previst incrementar la quantitat de punts, si bé “si la ciutat en necessita, tenim planificat on s’han de posar”, i ha condicionat noves instal·lacions a l’arribada de subvencions de la Generalitat i l’Estat.

Rubio també ha posat en valor el fet que Reus ha entrat recentment en un projecte pilot europeu de cotxes compartits, pel qual la firma japonesa Toyota cedeix dos models a l’Ajuntament perquè els incorpori a la flota de vehicles municipals. En la iniciativa també hi participen Copenhaguen, Dublín i Venècia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: