Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Epocauto Reus exhibirà un Rolls-Royce Silver Ghost del 1919

El certamen de vehicles clàssics que se celebra aquest cap de setmana també farà un homenatge a la I Copa d'Automobilisme de Reus i al SEAT 1430 i al Mini

Presentació de l'Epocauto Reus 2019, amb dos dels vehicles clàssics que s'exhibiran aquest cap de setmana Presentació de l'Epocauto Reus 2019, amb dos dels vehicles clàssics que s'exhibiran aquest cap de setmana FIRAREUS
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dijous, 07 Març 2019 11:00

L'edició d'Epocauto per 2019 torna aquest cap de setmana a firaReus amb un programa de commemoracions centenàries en diversos estands, que asseguren la presència de grans vehicles de principis del segle XX, que han de comportar un al·licient més per als aficionats. 

FiraReus albergarà dissabte tot el dia i diumenge fins a les 15h, la XIX edició del certamen, que a més de l'exposició de vehicles i motos d'època, inclou zona comercial, aparcament reservat per a vehicles clàssics, concentracions i altres activitats que permetran passar una agradable jornada a aficionats i al públic en general. El president del Comitè Executiu, Isaac Sanromà, ha explicat que "Epocauto ocuparà una superfície de 6.300 m2 amb una gran presència de vehicles de principis del segle XX que seran un gran atractiu per als visitants". 

El Rolls-Royce Silver Ghost (1919), un dels atractius de la fira

Una de les estrelles de la fira en aquesta edició serà un Rolls-Royce Silver Ghost del 1919, un model que va canviar la història de la marca britànica, aconseguint que la premsa el descrigués com "el millor cotxe del món" per la seva suavitat, resistència i elasticitat.

Aquest model, al principi denominat 40/50 HP, es va fabricar des de 1906 a 1926, amb un motor de 6 cilindres i només 3 marxes, i no va canviar el seu nom oficial al de 'fantasma platejat' fins anys després. Com a promoció, el 1907 van escollir un vehicle, el van pintar d'alumini brillant i el van inscriure en diverses proves de gran exigència amb el nom de Silver Ghost. La unitat fins i tot va batre un rècord mundial amb 24.000 km sense avaries. Temps després la marca va assumir aquest nom per a tota la sèrie.

Epocauto exhibeix doncs una peça centenària de gran bellesa, símbol d'un temps on eren necessaris vehicles resistents per a camins empedrats, alhora que còmodes i, per descomptat, sumptuosos.

El Silver Ghost es va convertir en llegenda quan el seu motor i xassís van utilitzar-se en blindats a la I Guerra Mundial, i quan va aparèixer amb Lawrence d'Aràbia al desert. També va ser objecte de desig de sultans, reis i estrelles de Hollywood. La seva fama va ser tan gran que palaus de tot el món n'allotjaven algun en els seus garatges. El Silver Ghost original és propietat avui dia de Bentley Motors i es considera el cotxe més car del món, amb un valor estimat d'uns 50 milions de dòlars.

Commemoració de la I Copa d'Automobilisme Ciutat de Reus

A més, Epocauto Reus albergarà un altre espai de gran interès per als aficionats locals, organitzat amb la col·laboració de Biela Club 600 on es commemorarà el centenari de la I Copa d'Automobilisme Ciutat de Reus, prova pionera a la ciutat que es va celebrar el 1919 i de la qual no hi ha moltes dades disponibles. Aquest estand acollirà diversos models antics coetanis de la prova, és a dir, del 1919 i de la dècada del 1920. A més, es decorarà l'estand amb cartells de la Copa i diversos elements informatius i es difondrà la celebració d'un ral·li commemoratiu.

A més d'aquests homenatges centenaris, el Saló també celebra un tribut al SEAT 1430, un model molt popular als anys setanta que va millorar la capacitat de viatjar dels conductors a les carreteres espanyoles, coincidint amb els 50 anys de la seva presentació al Saló de l'Automòbil de Barcelona, al 1969. Aquest espai albergarà diverses unitats de col·leccionistes de Reus i el seu entorn, amb diferents motoritzacions i acabats, ja que a banda de la cilindrada en 1430 cc, també van sortir al mercat altres de 1.600 i 1.800 cc, a més de versions especials.

El Mini

Un altre espai de referència serà el dedicat a celebrar els 60 anys del Mini, un dels vehicles més populars dels anys setanta, conegut en els seus orígens com Austin Seven i també com Morris Mini Minor.

Aquesta efemèride comptarà amb unitats diverses, amb la col·laboració del club Entusiastes dels Minis, ja que es va fabricar en diverses carrosseries i va ser produït amb motors gasolina de 850, 1000 i 1100 cc de cilindrada, a més de l'Austin Mini Cooper de 1275 cc de cilindrada. El Mini ha sigut un dels vehicles més influents, perquè com a utilitari va adoptar diverses solucions tècniques i d'espai que van influir en la indústria automobilística en els anys següents.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha explicat que "Epocauto és una fira consolidada i una de les que porta més edicions a firaReus. Enguany aquest certamen obre l'activitat firal d'un primer semestre durant el qual es faran 8 fires, 3 congressos i 70 actes".

Estand especial Lambretta 

En l'àmbit de les motos es podrà gaudir d'una mostra de motocicletes Lambretta, amb diversos models que reflectiran l'evolució en el temps d'aquest escúter d'origen italià, gràcies a la col·laboració del Vespa Club Reus. Aquest estand albergarà unes 20 unitats, amb presència d'algunes peces de col·lecció, com exemplars amb sidecar, coneguts com a patinets, una estranya moto de mitjans del segle passat. No s'ha d'oblidar que Lambretta va ser una icona cultural dels anys 50 i 60, i va ser escollida com a mitjà de transport pel moviment 'mod' londinenc, a més de ser una de les principals marques d'aquelles dècades.

A més, destaca entre les activitats programades la del diumenge dia 10 a les 12 h, quan tindrà lloc un acte especial, ja que el club Escuderia Baix Camp organitza la presentació dels equips participants en el Raid Solidari al Marroc, celebrat uns dies abans, amb una xerrada-col·loqui en el seu estand.

El club espera comptar amb la presència de Pep Nogués i Quique Roca-Umbert (Mini de 1971), Sergi Llussà i Marc Conca (Seat Ibiza de 1992), Pol Benabarre i Xavier Dalmau (Peugeot 106 de 1997), i Blanca Vizcaíno i Júlia Puertas (Citroën AX de 1994), perquè depèn de què completin la prova i tornin sense avaries mecàniques. Dos equips més estan pendents de confirmació.

Zona comercial i aparcament de clàssics 

Aquesta 19a edició de la fira comptarà amb una zona comercial integrada a la zona expositiva, amb presència de múltiples i diversos estands que, entre altres productes, oferiran peces i recanvis de vehicles i motos, llibres i revistes temàtics, documentació i manuals, roba vintage, eines, miniatures de col·lecció, records i regals lligats al món del motor clàssic, etc.

El responsable d'organització d'Eventos del Motor, Andrés Vázquez Noguerol, ha explicat que "l'interior del recinte firal acollirà al voltant d'una setantena de vehicles clàssics i antics, que es complementarà amb la zona expositiva de l'Auditori Exterior, on durant el cap de setmana hi poden arribar a haver fins a 500 vehicles."

A més, els propietaris particulars de vehicles clàssics, siguin cotxes o motos, disposaran d'un aparcament gratuït, perquè s'habilitarà una àrea de 4.000 m2 per estacionament a la zona de l'auditori a l'aire lliure, ja dins del recinte de firaReus. Aquesta zona podrà ser visitada igualment pel públic i, a més, fins a dos ocupants per vehicle podran beneficiar-se d'un descompte del 50% en el preu de l'entrada.

L'organització aplica com a requisit la nova norma europea que els vehicles han de comptar amb 30 anys d'antiguitat per a l'accés a aquest aparcament, si bé pot haver-hi models que per tractar-se d'exemplars de col·lecció puguin accedir.

Els horaris d'accés a la fira són dissabte, de 10 a 20 h, i diumenge, de 10 a 15 h. L'entrada general costarà 6 euros, mentre que els visitants amb un vehicle clàssic i els assistents a les concentracions pagaran 3 euros. Els menors de 10 anys podran accedir de forma gratuïta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: