Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Hospitalet de l’Infant recrearà el seu passat medieval

La 23a edició del Mercat Medieval, que tindrà lloc del 31 d'agost al 2 de setembre, presenta novetats com una exposició d'armes i un campament medieval

El Mercat Medieval se celebrarà al voltant de l’emblemàtic hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant El Mercat Medieval se celebrarà al voltant de l’emblemàtic hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant CEDIDA
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Agost 2018 10:26

Al voltant de l’emblemàtic hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant, se celebrarà el XXIII Mercat Medieval d’aquest poble, els dies 31 d’agost i 1 i 2 de setembre. Durant aquests dies, a la zona ubicada entre les places Berenguer d’Entença, del Pou i Catalunya hi haurà un centenar de parades de productes d’artesania, d’alimentació o de teràpies naturals, entre d’altres; i també diverses activitats, com ara cercaviles, espectacles de circ, foc i teatre, exhibicions de vol d’aus rapinyaires, un sopar medieval, tallers i demostracions d’oficis tradicionals, així com un seguit de propostes lúdiques per als infants.

Les novetats

 

Com a novetats, hi haurà una exposició d’armes i un campament medieval on s’oferiran diverses recreacions històriques (de la vestimenta dels cavallers, de la cuina i de les lluites de l’època i de la cerimònia dels templers) i els visitants tindran al seu abast nous tallers demostratius i participatius relacionats amb els antics oficis (en concret, de terrissaire, de bufador de vidre a «soplet»; de teixir, de filar, de tints naturals i de cardar llana). A més, hi haurà tallers dirigits especialment per a la mainada: de pintura de l’escut de l’Hospitalet de l’Infant fet en fang; de destil•lació de plantes amb alambí i un taller familiar en què es teixirà una bufanda gegant.

Per als més petits també, al carrer de l’Estació, com cada any, hi haurà un espai gratuït de jocs tradicionals de tot tipus: de pesca, d’habilitat, d’enginy, de lògica, d’equilibri, de punteria, etc, perquè els nens i nenes puguin jugar sols, en grup i en família. A més, hi haurà atraccions infantils de pagament i podran veure com passeja un grup d’oques per la zona.

Del 31 d'agost al 2 de setembre

El XXIII Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant s’inaugurarà el divendres 31 d’agost, a les 19 h, a la Plaça Catalunya; i es clourà el diumenge 2 de setembre, a les 22 hores, amb un correfoc a la Plaça Berenguer d’Entença, a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet, els tabalers i el Cavallet de Mar del Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant. En aquesta plaça també tindrà lloc un altre dels actes centrals del cap de setmana: el sopar medieval, previst per al dissabte 1 de setembre, a les 22h. Les persones interessades a assistir a aquest sopar, que inclourà un espectacle de foc, han de comprar els tiquets a l’Oficina de Turisme (poden fer-ho fins al 29 d’agost, a les 14 h). El preu és de 10 euros per als adults; i de 8 euros, per als infants.

Amb aquesta festa, l’Hospitalet de l’Infant retornarà a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer fundat per l’Infant Pere al 1344, es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.

El Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant està organitzat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Diputació de Tarragona; i la col•laboració de diverses entitats, comerços i veïns i veïnes del municipi.

El programa d’actes complet, amb els horaris, es pot consultar a: www.vandellos-hospitalet.cat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: