Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

‘Els amics del Rei Josep’ tornen a la Fira Modernista del Penedès

El grup arbocenc incorpora personatges amb vestuaris populars de l’època que es passejaran per la fira 

Els personatges d''Els Amics del Rei Josep' es passejaran per la Fira Modernista del Penedès, que se celebrarà els die 21 i 22 d'abril a l'Arboç Els personatges d''Els Amics del Rei Josep' es passejaran per la Fira Modernista del Penedès, que se celebrarà els die 21 i 22 d'abril a l'Arboç J.GABASA
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dijous, 12 abril 2018 11:49

La Fira Modernista del Penedès comptarà, per segona vegada, amb l’agrupació arbocenca ‘Els amics del Rei Josep’. El grup, que va néixer el 2017, incorpora a les seves files personatges amb vestuaris populars de l’època, de totes les edats i classes socials. Es tracta del primer grup d’aquestes característiques de tot el Penedès i té la intenció d’esdevenir un referent a la comarca.

‘Els Amics del Rei Josep’, format inicialment amb membres de l’entitat arbocenca ‘L’Embruix.cat’, pren el seu nom del carismàtic personatge arbocenc ‘Rei Josep’, qui a principis de segle i fruit de la seva demència, esdevingué molt conegut i pintoresc. Fins i tot, es van arribar a fer postals amb el personatge i la gent que venia de visita a l’Arboç, passava a veure la seva estrafolària residència a la rambla Gener (actual Cal Manso). L’any 1927, Alfons Nadal, va escriure un conte inspirat en el personatge ‘Josep II Rei’ i, posteriorment, Prudenci Bertrana en va fer l’obre de teatre de la que es conserven exemplars de l’any 1934 i 1937.

L’agrupació arbocenca compta amb el suport de l’Ajuntament de l’Arboç, que anima a tots aquells que hi estiguin interessats, ja sigui tant de l’Arboç com d’altres pobles del Penedès, a participar-hi. També vol animar a la gent perquè, any rere any, siguin més els personatges modernistes que es passegin per la Fira Modernista del Penedès, que tindrà lloc els dies 21 i 22 d'abril al centre històric de l'Arboç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: