Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’alpinista Òscar Cadiach serà nomenat vidrier d’honor del 'Vitrum'

El primer català a coronar l’Everest i els catorze vuit mils del planeta rebrà la distinció de Vimbodí i Poblet, el dissabte 30 de setembre, com a reconeixement al seu "esforç, constància i lideratge"

L'alpinista Òscar Cadiach, en una imatge d'arxiu L'alpinista Òscar Cadiach, en una imatge d'arxiu CEDIDA
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dilluns, 25 Setembre 2017 10:10

Va formar part de la primera expedició catalana que va coronar l’Everest, l’any 1985, i aquest estiu de 2017 ha culminat una altra gesta per a la història: el passat 27 de juliol va fer el cim del Broad Peak (8.051 m), el darrer vuit mil que li quedava per fer sense ajuda d’oxigen artificial. La trajectòria i èxits de l’alpinista tarragoní Òscar Cadiach ha impulsat l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet a nomenar-lo Vidrier d’honor de la IV Festa del Vidre Artesà d’enguany, el Vitrum, que celebrarà la seva quarta edició els propers 30 de setembre i 1 d’octubre pels carrers i places d’aquest municipi de la Conca de Barberà.

Amb aquesta distinció simbòlica, el municipi pretén reconèixer les gestes assolides pel reconegut alpinista al llarg de la seva trajectòria. "L’esforç, la constància i el lideratge demostrats per Òscar Cadiach són també valors que caracteritzen la nostra tradició vidriera i la nostra festa del vidre, un festival d’arrel local i vocació universal", assenyala l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell. El reconeixement a l’alpinista tarragoní tindrà lloc el dissabte 30 de setembre a la tarda, en un acte públic en què se li lliurarà la peça de vidre l'any i se’l convidarà a bufar amb canya. Cadiach també serà convidat a recórrer el recinte de la festa, tal com també va fer la vidriera d’honor de la passara edició, l’escriptora i periodista Empar Moliner.

Més de 50 activitats a Vitrum

A banda de la distinció a Cadiach durant el Vitrum, altres activitats destacades del cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre són les demostracions en viu de vidre bufat a càrrec de destacats mestres vidriers de l’Estat (Igor Obeso, de Guipúscoa; Diego Rodríguez, de Segòvia; Ferran Collado, de Barcelona, i Paco Ramos, de Vimbodí i Poblet), els tallers i jocs infantils, el mercat d’artesania, l’esmorzar popular, o la creació, també en directe, d’un porró gegant de gel, a càrrec de l’escultor barceloní Ivan López. Tampoc no hi faltaran els contacontes i el tradicional concurs de beure amb porró. Aquesta peça és enguany l’estrella del festival.

Pel que fa a les novetats d’aquest quart Vitrum, cal ressaltar l’activitat ‘Abraça’t 5.0’ al carrer de les Abraçades, un dels més estrets de Catalunya (quantes persones bevent amb porró hi cabran?); el Vitrumusical, on la creació de vidre es fondrà amb les notes musicals de la mezzosoprano Maria Boixadera, amb Ignasi Fernández al piano; la presentació del nou Gegantó Vidrier del municipi; una exposició d’espectaculars porrons de la col·lecció de Josep M. Rovira, i la proclamació d’un nou vidrier d’honor, el nom del qual es revelarà properament.

La festa inclourà, així mateix, menús temàtics a l’entorn del vidre en restaurants i altres establiments del municipi, en el marc de CuinaVitrum; el recorregut Selfie #Vitrum2017; el concurs d’Instagram. El programa ja es pot consultar al web www.museudelvidre.cat.

Un any més, Vitrum l’organitza l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet amb la col·laboració d’entitats, comerços i particulars del municipi i el suport de diferents administracions. L’esforç d’uns i altres permet convertir Vitrum és un esdeveniment de caire familiar que es consolida any rere any com la gran festa del vidre bufat de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: