Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

La fira de Sant Jaume de Reus recupera un campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola

El certamen se celebra del 21 al 23 de juliol, tot i que abans tindrà lloc aquesta competició

Presentació del cartell de la Fira de Sant Jaume de Reus 2017 Presentació del cartell de la Fira de Sant Jaume de Reus 2017 AJUNTAMENT DE REUS
Fires i Congressos
Dimarts, 18 Juliol 2017 08:29

Reus celebra un any més la Fira de Sant Jaume, del 21 al 23 de juliol. La mostra, arriba a la 674a edició, i inclou també la Fira del Cavall. El certamen presenta enguany una novetat important: la recuperació del Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola, que es va deixar de fer l'any 2014, i que es realitzarà els dies 19 i 20 de juliol. En el concurs hi participaran 150 cavalls d'arreu de Catalunya, però també d'altres indrets de l'Estat i d'Europa. En total, es lliuraran 90 trofeus en 15 categories, dividits entre mascles i femelles.

Durant els dies de la Fira, hi haurà actes de tot tipus entre les 19h i la mitjanit. Cal destacar el Bàsquet a Cavall, el divendres, o el Concurs de Salt d'Obstacles el dissabte. El diumenge tindrà lloc el Concurs de Pole Bending i el Barrel Racing. Així mateix, cada nit es podrà veure l'espectacle eqüestre, que aquest any anirà a càrrec dels genets Santi Serra i Florin Harabor. Tindrà lloc el divendres i dissabte, a les 23h, i el diumenge a les 22:30h. Serra va ser dels primers en actuar a la Fira del Cavall i ara torna per oferir el seu repertori de doma en llibertat i diverses especialitats acrobàtiques.

Una altra de les activitats importants és el Sopar de la Fira de Sant Jaume, que es farà cada nit a un preu de 10 euros. Inclou una amanida, carn a la brasa, conill a l'allet i de postres mel i mató o bé codonyat, tot acompanyat de vi del Celler Masroig. Els ingredients dels plats que se serviran són productes de proximitat.

La Cursa de Portadors de Sacs d'Avellanes no pot faltar a la cita

El dissabte 22 de juliol es durà a terme un dels actes més característics de la Fira: la 21a Cursa de Portadors de Sacs d'Avellanes, que forma part del Gran Premi 'Unió', compost per les proves de Reus, Riudoms i Valls. Els participants, que enguany podran ser un màxim de 15, carregaran a les seves espatlles sacs d'avellanes de 58,6 quilograms en un recorregut de 800 metres.

El programa de la Fira de Sant Jaume s'ha fet amb l'objectiu "d'augmentar el nombre de participants respecte a altres anys", tal com ha explicat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles. En aquest sentit, l'espai Reus Promoció de la mostra s'amplia i, a més de la seva funció turística, també presenta les activitats de la Capital de la Cultura Catalana. En aquest espai s'exposaran els gegants petits i es farà promoció dels productes gastronòmics vinculats a la ciutat.

Una zona infantil per als més petits

La Fira compta amb una zona infantil diferenciada, on s'ubiquen les tradicionals atraccions de la fira, així com el circuit de ponis. Com a novetat, aquest any es comptarà amb l'actuació dels gegants petits, el dissabte a les 19:30h, i el Ball de Cavallets de Reus, que es podrà veure el diumenge a la mateixa hora.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: