Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Èxit de la sisena Fira Modernista de l'Arboç

La Giralda i el castell del Bellesguard, estrelles d'aquesta edició

Unes veïnes de l'Arboç vestides de minyones de principi del segle XX Unes veïnes de l'Arboç vestides de minyones de principi del segle XX JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Fires i Congressos Cati Morell / Taempus
Dimarts, 02 Mai 2017 08:21

Els edificis de la Giralda i el castell del Bellesguard es van convertir el cap de setmana en els protagonistes de la sisena edició de la Fira Modernista de l'Arboç. Dissabte i diumenge arbocencs i visitants van descobrir dues de les joies arquitectòniques del municipi, juntament amb l'esperit i la iniciativa de la gran quantitat d'entitats actives de l'Arboç.

Centenars d'arbocencs i visitants van aprofitar dissabte la Fira Modernista de l'Arboç per participar en la visita guiada i teatralitzada al castell del Bellesguard, a càrrec del guia local Eduard Jané i l'Elenc Artístic Arbocenc, recentment guardonat amb la creu de Sant Jordi. En la visita al castell, els visitants van conèixer la veritable realitat modernista de la Caseta de Pedra, una peça teatral per entrar en el passat cultural i històric del municipi.

Dissabte al vespre, la Coral Polifònica del Vendrell va oferir un concert de solistes d'òpera a la Giralda, i, diumenge, es va repetir la visita al castell del Bellesguard, a càrrec del guia local Eduard Jané.

Aquestes activitats especials es van incorporar en el programa festiu de la Fira Modernista de l'Arboç, que, després de sis edicions, s'ha consolidat com una de les propostes lúdiques i culturals més importants del municipi.

La Fira Modernista de l'Arboç va néixer de la voluntat de l'àrea municipal de Turisme de promocionar el municipi aprofitant un dels valors amb més potencial cultural. La gran quantitat d'edificis modernistes o amb reminiscències d'una època d'esplendor econòmic i arquitectònic és un dels llegats patrimonials que més destaca en la visita a l'Arboç. Mitjançant aquesta fira, l'Arboç ha aconseguit situar-se com un dels municipis modernistes de referència al Penedès i a les comarques de Tarragona, segons expliquen l'alcalde, Joan Sans, i el regidor de Turisme, Alfons Ribas, en el programa de la Fira Modernista del Penedès d'enguany.

Durant el cap de setmana, centenars d'arbocencs es van vestir per a l'ocasió, amb vestits d'època, van ambientar el recinte firal i els carrers d'escenes i personatges propis de la fi del segle XIX i el principi del XX, enmig dels tallers, els jocs tradicionals, el circ i el mercat modernista.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: