Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Set mil espelmes acompanyaran la Professó de Santa Tecla en commemoració dels 700 anys de l'arribada del Braç

La diada castellera, els Pilars caminant, el Seguici, l’Entrada del Braç, el concert d'Els Pets i el Correfoc marquen l’agenda dels darrers dies de festa

Imatge d'arxiu de de l'Entrada del Braç a la Catedral de Tarragona Imatge d'arxiu de de l'Entrada del Braç a la Catedral de Tarragona DAVID OLIETE
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 22 Setembre 2022 21:17

Aquest divendres 23 de setembre, la diada de Santa Tecla començarà amb l’anada a Ofici amb el Seguici a les 9.15 h des de la plaça de la Font fins a la Catedral de Tarragona, on es farà la salutació a la Senyera de la ciutat a càrrec dels trompeters municipals i la seva entrada amb la ballada conjunta de tots els elements festius i els pilars de les quatre colles castellera, alhora que esclaten les salves pirotècniques d’homenatge, seguides d’un ram de tro. Portaran la bandera de la ciutat, a proposta del Ball d’En Serrallonga de Tarragona, Gina Còrdova Pérez, Joaquim Marmany Inglés i Gemma Sabaté Piqué. La Professó serà retransmesa en directe per Tarragona Ràdio. A les 10 h, a la mateixa Catedral, se celebrarà l’Ofici i el cant dels Goigs de Santa Tecla. En acabar, sobre les 10.45 h, es farà la tornada d’Ofici fins a la plaça de la Font on hi haurà la tanda de lluïment del Seguici. I a les 13 h, la plaça serà escenari de la Diada Castellera de Santa Tecla amb les quatre colles de la ciutat, una jornada que retransmetran en directe Tac12 i Tarragona Ràdio.

A la tarda, a les 18.15 h, des de la plaça de la Font, sortirà l’anada a Professó amb el Seguici popular fins al pla de la Seu, on a les 19 h començarà l’Extraordinària Professó del Braç de Santa Tecla. Com a novetat, amb motiu de la commemoració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia de la patrona a Tarragona, acompanyaran a la Professó set mil fanalets que guiaran el recorregut de la mà de la ciutadania participant. Serà al voltant de les 21 h quan farà entrada a la Catedral, el Braç de Santa Tecla acompanyat del Seguici, les colles castelleres, les campanes, les salves pirotècniques i els focs artificials. Seguidament, des del pla de la Seu, tindrà lloc la tornada de Professó amb la Baixada del Seguici, el qual farà la seva darrera tanda de lluïment a la plaça de la Font. La Professó i l’Entrada del Braç seran retransmeses per Tac12 i Tarragona Ràdio. Finalment, a les 23 h, des de la punta del Miracle, esclatarà el castell de focs de Santa Tecla a càrrec de la Pirotecnia del Mediterráneo (País Valencià).

L'endemà dissabte 24 de setembre, diada de la Mercè, la jornada castellera despertarà amb les matinades. A les 13 h, la plaça de les Cols acollirà els castells, les torres i els pilars amb les quatre colles tarragonines, que alçaran els pilars caminant fins a la plaça de la Font i comptarà també amb la retransmissió en directe de Tac12 i Tarragona Ràdio.

A les 18 h tindrà lloc una altra de les novetats de les festes d’enguany: la representació del Ball de Dames i Vells a Ponent, concretament a la plaça de la Constitució de Bonavista. El ball es repetirà a les 19 h. En cas de pluja es representarà al teatre del Centre Cívic municipal de Bonavista.

A les 18.30, l'escenari del Teatre Metropol acollirà el grup musical italià de Claudia Crabuzza amb motiu del 50è aniversari de l’agermanament de les ciutats de Tarragona i l’Alguer. El concert estarà presidit per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i l’alcalde de l’Alguer, Mario Conoci, i coorganitzat pels dos ajuntaments. Aquest concert de la jove cantant algueresa és d’accés lliure i limitat fins a completar l’aforament.

A les 19 h, la plaça de la pagesia també acollirà el concert de música de banda amb la Stadtharmonie Amriswil que presenta De Suïssa a Catalunya. Aquesta proposta està dirigida per l’oboista tarragoní Jordi Bertran Sastre, antic membre de la Banda Unió Musical de Tarragona, qui col·laborarà en un concert que repassarà els temes folklòrics suïssos i els pasdobles festius més reconeguts.

A les 19.30 h, Rambla Music presenta La Salseta de la Plateria al Teatre Tarragona, un concert homenatge a les orquestres La Salseta del Poble Sec i la Plateria a ritme de big band i les veus de Laia Batlle, Txus Cano, Raquel Esteve i José Granadero. Una proposta musical de TGN Big Band sota la direcció de Jordi Griso.

Els Pets ofereixen el darrer macroconcert de les festes

Dissabte a les 20 h, la Tarraco Arena viurà el darrer macroconcert de les festes 2022 amb Els Pets que presenten el seu darrer treball, '1963', de la mà del Diari Ara amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. El darrer disc de la banda de Constantí és un nou treball sobri i detallista, ple de melodies enganxoses que embolcallen històries amb ànima. Dotze cançons que demanen ser escoltades amb calma, reflectides en els clàssics de la new wave britànica, però alhora amb la voluntat trencadora i contemporània. 1963 és un cant adult a la vida, una reivindicació del pòsit que donen els anys viscuts. Les entrades es poden comprar al web www.tarracoarena.com.

Finalment, a les 22 h, se celebrarà el Correfoc de Santa Tecla des de la plaça de la Mitja Lluna amb els balls de diables de Ball de Diables de Torredembarra, Vila-seca, Valls i Tarragona, la Colla de Diables Voramar del Serrallo, el Drac de la Geltrú, el Xaloc de Salou, i el Drac, el Bou, la Víbria i el Griu de Tarragona. Un cop acabat el Correfoc, des de la Rambla Nova s’encendrà la sorollosa i espurnejant traca, seguida del ‘Visca Santa Tecla!’ i la façana pirotècnica que s’enlaira des de l’esquena de l’estàtua de Roger de Llúria al mateix Balcó del Mediterrani.

Diumenge, la Cloenda a la Catedral

Diumenge, 25 de setembre a les 20.30 h, es clouran les festes de la commemoració a la Catedral amb Vesperae Tarraconensis. La Catedral del so de Tarragona. Aquest concert de cloenda de la celebració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla a la ciutat està dirigit pel tarragoní Xavier Pastrana i es repetirà en una segona sessió a les 22.30 h per la qual encara es poden reservar entrades al web entrades.tarragona.cat. Durant el concert, s’estrenarà la peça de nova creació dedicada a la patrona composta per Josep Vila.

Al concert hi participaran cinc corals tarragonines (el Cor Ensemble O Vos Omnes, el Cor de la URV, el Cor Da Capo, el Cor In Crescendo i el Cor Ciutat de Tarrahona) i els solistes Marta Mathéu i Roger Padullés, que compartiran les seves veus amb un grup instrumental de dotze vents i el magnífic orgue de la Catedral amb Juan de la Rubia. Un total de 150 músics i cantaires per fer la sensació d’un embolcall sonor de 360 graus. L’acte serà retransmès en directe per Tac12.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: