Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Guardons de la Ciutat obren oficialment les Festes de Misericòrdia

El lliurament dels guardons i de les medalles ha finalitzat amb la concessió del títol de Fill Il·lustre de Reus a Joaquim Mallafrè Gavaldà

Foto de família dels Guardons de la Ciutat 2022 Foto de família dels Guardons de la Ciutat 2022 AJUNTAMENT DE REUS
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 21 Setembre 2022 22:22

L'acte de lliurament dels Guardons de la Ciutat ha servit aquest vespre per donar el tret d'inici oficial de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2022. El Saló de Plens de l'Ajuntament s'ha omplert de gom a gom per acompanyar les diferents persones que han rebut enguany els diferents reconeixements. L'acte ha començat a les 20:00 h, ha estat conduït pel periodista Jordi Olària i ha comptat amb l'acompanyament musical al piano d'Albert Galcerà.

Les Mencions Honorífiques

Després d'una benvinguda a càrrec de l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, s'han donat en primer lloc les Mencions Honorífiques.

La primera ha estat per l'Associació Salut Mental Doctor Tosquelles, entitat sense ànim de lucre i que atén persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, i que treballa per contribuir a la millora de l'assistència sanitària i social de les persones afectades i els seus familiars, i a la seva rehabilitació, integració i reinserció social i laboral, i en especial perquè enguany celebra el seu 25è aniversari. Ha recollit el guardó Jordi Garcia, president de l'associació.

La Germandat de Sant Josep Obrer ha rebut la segona Menció Honorífica en reconeixement a la seva trajectòria i continuada activitat social, en especial per la seva participació als actes de la Setmana Santa reusenca, que han esdevingut una manifestació del patrimoni cultural de la ciutat, i per commemorar enguany el 25è aniversari de la Germandat. Ha recollit el guardó la presidenta de la germandat, Elisabet Borràs.

La tercera Menció Honorífica Municipal ha estat, a títol pòstum, per Mossèn Creu Sainz, en reconeixement a la feina pastoral que va realitzar durant dues dècades com a Prior de la Prioral de Sant Pere i, abans, com a rector de l'Església de la Puríssima Sang, i a la seva participació en la vida col·lectiva amb un gran sentit de ciutat, des del diàleg i l'entesa i, molt particularment, per la seva tasca en l'encaix de la Prioral dins de la configuració actual de les Festes Majors de Sant Pere i de Misericòrdia. Ha recollit el guardó una neboda seva, Vicky Castellano.

El Gremi de la Construcció del Baix Camp ha rebut la quarta Menció Honorífica Municipal en reconeixement a la seva trajectòria i a la tasca de tots els professionals que al llarg dels anys han fet possible que el gremi segueixi endavant i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 400 aniversari de la seva fundació. Ha recollit el guardó Ton Sentís, president de l'entitat.

La cinquena Menció Honorífica Municipal ha estat pel Ball de Cercolets de Reus en reconeixement a la seva participació i la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu reusenc dedicat a la recerca i la difusió del patrimoni etnològic, la història local i la dinamització cultural, per la seva importància com a element festiu participant a les cercaviles i seguicis de la Festa Major i, de forma especial, per celebrar enguany el 25è aniversari de la seva recuperació. Han recollit el guardó Graciel.la Pereda i Xènia Galceran.

L'Associació de Dones Camí de Valls ha rebut la sisena Menció Honorífica Municipal per la tasca realitzada com a entitat amb l'objectiu de donar cobertura a les necessitats d'un gran nombre de dones de la zona est de la ciutat i que ha esdevingut un referent en els moviments participatius, mantenint un espai de sonoritat que fomenta en l'actualitat la creativitat i les capacitats artístiques de les dones, especialment enfocades a l'activitat artesanal com són les puntes de coixí, i per la celebració enguany del seu 25è aniversari. Ha recollit el guardó Araceli Forcadell, presidenta de l'entitat.

L'Aula de Sons ha rebut la setena i darrera Menció Honorífica Municipal en reconeixement a la tasca duta a terme a la ciutat fomentant l'aprenentatge individualitzat dels instruments musicals tradicionals, així com posar en valor la música tradicional consolidant-la arreu del país, i de forma especial per celebrar enguany el seu 25è aniversari. Han recollit el guardó Xamsi Bartolí i Ferran Benach.

Les Medalles de la Ciutat

La gala de lliurament dels Guardons de la Ciutat ha continuat amb la concessió de la Medalla de la Ciutat al Centre de Lectura de Reus, institució cultural de referència a la ciutat, fundada l'any 1859 per tal d'instruir les classes populars. La medalla reconeix la seva trajectòria destacada en el panorama cultural del país, declarada d'utilitat pública per la promoció i difusió de la cultura en totes les seves manifestacions i, de forma especial, per commemorar enguany el centenari de la inauguració de la seu social actual al carrer Major, a l'espai de l'antic palau dels Tamarit. Ha recollit la distinció el president del centre, Lluís Miquel Pérez.

La segona Medalla de la Ciutat s'ha atorgat a Oriol Tarragó Pàmies, nascut a Reus, dissenyador de so i professor de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, membre de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya i de la prestigiosa Acadèmia of Motion Picture Arts and Sciences dels Estats Units. Se li reconeixen els mèrits per haver estat guardonat amb 7 Premis Gaudí i 5 Premis Goya al Millor so, entre d'altres, i també la seva important aportació a la cultura, amb una extensa trajectòria cinematogràfica que li ha proporcionat un extens i brillant palmarès, sent un dels millors tècnics de so i de supervisió de postproducció tant a nivell nacional com internacional. La Medalla de la Ciutat ha estat recollida pel mateix Oriol Tarragó Pàmies.

Fill il·lustre de Reus

El lliurament dels Guardons de la Ciutat ha finalitzat amb la concessió del títol de Fill Il·lustre de Reus a Joaquim Mallafrè Gavaldà, en reconeixement a la seva dilatada activitat acadèmica com a professor de literatura i de llengües anglesa i catalana, membre de la secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, traductor de referència adaptant al català obres literàries de dimensió universal i posant les bases de la traducció moderna inspirant a noves generacions de traductors. A Joaquim Mallafrè se li reconeix també la seva dedicació i compromís amb la vida cultural i associativa de la nostra ciutat. Ha rebut el títol de Fill Il·lustre de Reus ell mateix.

Joaquim Mallafrè fill illustre 2022

L'acte s'ha clos amb un parlament a càrrec de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que ha felicitat a tots els guardonats i ha reconegut la tasca realitzada per tots i cadascun en benefici a la ciutat. En finalitzar s'ha repartit la postal 49 de les Postals de la Festa Major, dedicada precisament a l'acte dels Guardons de la Ciutat a l'interior del Saló de Plens de l'Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: