Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 'Festa per a Tothom' dona el tret de sortida a la Santa Tecla més inclusiva

El Balcó del Mediterrani s'ha omplert d'empleats de Dow, familiars i amics que ajudaran voluntàriament a persones amb capacitats diverses a gaudir de les festes

Foto de grup de la presentació de la 32a edició del programa 'Festa per a Tothom', aquest dissabte al Balcó del Mediterrani de Tarragona Foto de grup de la presentació de la 32a edició del programa 'Festa per a Tothom', aquest dissabte al Balcó del Mediterrani de Tarragona MARC COLILLA
Festa Major Josep Cartanyà
Dissabte, 17 Setembre 2022 13:08

La 32a edició del programa 'Festa per a Tothom', la fórmula inclusiva de la ciutadania amb capacitats diverses a les Festes de Santa Tecla, s'ha presentat aquest dissabte al migdia al Balcó del Mediterrani de Tarragona. Després de dos anys marcats per la pandèmia, aquesta iniciativa impulsada per l'Ajuntament -amb la col·laboració de Dow Tarragona i del Port de Tarragona- recupera enguany la normalitat perquè els ciutadans amb qualsevol tipus de discapacitat puguin gaudir dels actes de la festa major. Enguany prop de 300 persones voluntàries que formen part de la "penya" oferiran el seu temps i ajuda.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la Geganta Frida, la primera geganta de Tarragona adaptada al seu ús per a persones sordes, cegues i/o amb cadira de rodes, que enguany celebra el seu quart aniversari. També ha estat acompanyada pel Gegant Martí - Àngel de Sant Rafael i pels Nanos i Gegants del Port.

                                                                     La Geganta Frida, avui al Balcó: 

Geganta Frida Festa per a Tothom 2022

Durant la presentació, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat que "Tarragona fa anys que demostra la seva solidaritat amb iniciatives com aquesta festa inclusiva, on tothom hi pot participar i tothom s'hi pot barrejar". Preguntat per la possibilitat que la Geganta Frida formi part algun dia del Seguici Festiu, el batlle ho veuria amb bons ulls, si bé ha recordat que és a la Comissió del Seguici a qui li correspon valorar aquestes decisions.

L'alcalde Ricomà,  amb l'impulsor de la 'Festa per a Tothom', Romà Solé, i el director de Dow Tarragona, Ignasi Cañagueral (M.Colilla): 

Ricomà Cañagueral i Romà Rofes Festa per a Tothom

Per la seva banda, el director de Dow Tarragona, Ignasi Cañagueral, ha agraït la participació de tota "la penya festiva" formada per voluntariat que acompanya a persones amb capacitat diverses perquè puguin gaudir de les festes. Des d'avui, tots junts, fungivers (empleats, familiars i voluntariat) i persones usuàries, s'uniran durant uns dies per gaudir de la festa major al màxim. Cañagueral ha subratllat que aquesta festa és important "perquè ens permet participar-hi, involucrar als nostres empleats perquè ens ajuda a tots com a persones i ajudar a altres persones que, si no fós per la contribució desinteressada dels empleats, no podrien participar de la festa".

Al seu torn, la consellera de Capacitats Diverses de l'Ajuntament, Elvira Vidal, s'ha referit a la 'Festa per a Tothom' com "una festa que el que fa és naturalitzar la diversitat funcional, cognitiva i sensorial. I això la fa molt inclusiva i participativa".

                          La Geganta Fria i el Gegant Martí - Àngel de Sant Rafael (J.C.): 

Gegant Martí Àngel i Geganta Frida Festa per a Tothom 2022

Finalment, el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha recordat el compromís del Port amb la 'Festa per a Tothom' i ha celebrat que enguany es pugui celebrar amb normalitat. Cruset també ha posat l'accent en la commemoració del 700 aniversari de l'arribada del Braç de Santa Tecla ja que "aquestes 700 Tecles la fan especial perquè fa que hi participi molta més gent que no és habitual".

L'arrencada de la 'Festa per a Tothom' ha finalitzat, cap a la 1 del migdia, amb la baixada de la Geganta Frida i de tota la penya festiva cap al Moll de Costa del Port de Tarragona.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: