Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ulldemolins celebra la seva Festa Major aquest cap de setmana

La projecció d''Alcarràs', l'homenatge a la gent gran, la gimcana, el concert d'orgue, l'Escape Room, la Diada i el Vot de poble, entre els actes destacats

Ulldemolins es prepara per gaudir de l'Arròs de Festa Major, el dilluns 12 de setembre, un dels actes esperats Ulldemolins es prepara per gaudir de l'Arròs de Festa Major, el dilluns 12 de setembre, un dels actes esperats AJUNTAMENT D'ULLDEMOLINS
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 07 Setembre 2022 19:45

La Festa Major d'Ulldemolins en honor a la Mare de Déu de Loreto recupera la normalitat, del 9 al 12 de setembre. Els actes arrencaran el proper divendres 9 de setembre, a les 22 h, al Local Social, amb la projecció de la pel·lícula 'Alcarràs', dirigida per Carla Simón. El preu de l'entrada és de 5 euros.

L'endemà dissabte 10 de setembre, a les 12 h, la sala 1 d'octubre acollirà l'Homenatge a la gent gran, un acte organitzat per l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Ulldemolins. 

Ja a la tarda, a les 17:30 h, la pista poliesportiva serà l'escenari de la Gimcana infantil per a nenes i nens de 3 a 14 anys organitzada per l'AFA Escola Montsant. Les inscripcions per participar-hi (2e) es poden fer al bar de la piscina. Tot seguit, es servirà un berenar als participants. 

A les 18 h, a la plaça de l'Església, es podrà gaudir de l'espectacle de poesia i dansa 'Or i cirera i taronja', a partir de poemes de Gabriel Ferrater, a càrrec de Magda Borrull i Antònia Farré. A continuació es presentarà el llibre de contes 'Àlbum d'amors complicats', de l'escriptora Isabel Olesti, 1r Premi Ciutat de Reus. L'acte serà presentat per Judit Rosselló.

El Local Social acollirà, a les 19:30 h, el concert de tarda amb el grup musical Orgue de gats. A les 23 h, es podrà gaudir del Ball de nit, a càrrec del mateix grup. Tot seguit, l'Associació de Joves les Arrels amenitzaran la revetlla amb un festa disc amb el Dj Carles Albert.

La Diada

Els actes de l'11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, s'inclouran en el programa de la Festa Major. A les 7 h, al Pla de l'església, es farà la tradicional Pujada de la Senyera a la Roca del Llençol, organitzada per l'Agrupació Excursionista Montsant. A les 12:30 h, s'oficiarà la Missa major a l'església de Sant Jaume.

senyera Diada Ulldemolins

La lectura del manifest de la Diada es farà al punt horari d eles 17:14 h, al Pla de l'església, que anirà acompanyat dels cants. Tot seguit, el grup Roseret oferirà un repertori de música tradicional i popular dels Països Catalans.

El concert d'orgue de la Festa Major tindrà lloc, a les 19 h, a l'Església de Sant Jaume i anirà a càrrec de mossèn Valentí Miserachs. 

concert orgue Ulldemolins

Els actes del diumenge 11 de setembre finaltizaran, a les 22 h,  a la plaça del Loreto, amb el Castell de focs, a càrrec dels Diables de l'Espluga.

Ulldemolins celebra el Vot de poble

L'endemà dilluns 12 de setembre arriba la festa més sentida. A les 12 h, a l'Església de Sant Jaume, s'oficiarà la Missa de vot de poble. Com és tradició, el dilluns posterior al primer diumenge després del 8 de setembre, el poble d'Ulldemolins commemora el Vot de poble efectuat a finals del segle XVII en agraïment a la protecció de la Mare de Déu de Loreto sobre la vila de la plata de la llagosta, l'any 1685. La celebració ha arribat fins als nostres dies,

A partir de les 13:30 h, a la zona poliesportiva, tots els veïns i les veïnes estan cridats a saborejar l'Arròs de festa major.  Les inscripcions s'han de fer a l'Ajuntament d'Ulldemolins (977 561 578 i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

L'Escape Room sobre el canvi climàtic

Durant tot el cap de setmana, s'organitzarà un Escape Room d'emergència climàtica i salut planetària, que s'instal·larà a Cal Borrull. S'hi podrà participar en grups de 4 persones el divendres 9 de setembre, de 15 a 18 h; i el dissabte i el diumenge, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h. Els menors hauran d'anar acompanyats. La durada de l'Escape Room és de 45 minuts cada hora. Es demana puntualitat als grups i es recomana arribar 10 minuts abans de cada sessió.

Els reptes ambientals a què ens enfrontem i les oportunitats (els límits del planeta, els microplàstics a les platges, l'emissió de gasos amb efecte hivernacle, els efectes del canvi climàtic, la petjada hídrica, el consum de proximiat, l'economia circular, l'eficiència energètica, la biomassa dels boscos,....) centraran la temàtica de l'Escape Room.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: