Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Prades s'omple d'activitats per a grans i petits amb la Festa Major d'estiu

El pregó a càrrec de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, va iniciar les 'Fires i Festes' de la vila vermella

Imatge d'arxiu de la cercavila de gegants d'un altre any a la plaça Major per 'Fires i Festes' Imatge d'arxiu de la cercavila de gegants d'un altre any a la plaça Major per 'Fires i Festes' AJUNTAMENT DE PRADES
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 27 Agost 2022 10:25

Prades va iniciar dijous passat la festa major d’estiu 'Fires i Festes' amb el pregó a càrrec de Lourdes Ciuró, consellera de Justícia de la Generalitat amb l’acompanyament musical de la coral infantil pradenca Les Orenetes i, posteriorment, el concert de la banda Neon. El consistori juntament amb les associacions han programat activitats variades des d’activitats esportives i música fins a activitats familiars.

Concert de Les Orenetes durant el pregó a càrrec de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, amb l'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, i el regidor de Cultura, Carlos Altès (Foto: Josep Ribas): 

Pregó consellera Lourdes Ciuró Prades Foto Josep Ribas

Ahir divendres es va poder gaudir d'una sortida popular en BTT, un concurs de petanca, la presentació del llibre d'Isabel Olesti 'Àlbum d'amors complicats' i de la Macro Festa organitzada del col·lectiu Joves de Prades. 

Fins aquest dissabte 27 d’agost es podrà visitar l’exposició de retallables 'Arquitectures de paper' de Xavi Solé, a la Sala d’actes de l’Ajuntament, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h.

Les activitats s'han reprès aquest dissabte a les 09 h. Els amants de la BTT s'han reunit a la tradicional 'Pujada a les Vinyes', a càrrec del Club BTT Prades. 

A les 10:30 h, s’oferirà pujada al campanar amb places limitades. Qui hi estigui interessat podrà apuntar-se a l’Oficina de Turisme amb un preu d’entrada de dos euros, sent gratuït per als menors de set anys.

De les 11 a les 13h, petits i grans podran gaudir de la festa infantil a la Piscina Municipal on s’instalaran inflables.

La jornada de dissabte acabarà a les 20 h amb el concert i posterior ball de fira, a les 23:30 h, a càrrec de l’orquestra Europa al Centre Cívic. El preu d’entrada del concert és de 10 euros i el ball de fira és gratuït.

Diumenge: Visita guiada, sardanes, Plantada de Gegants i Correfoc

'Fires i Festes' continua diumenge a les 10:30 h amb una visita guiada per la Vila Vermella. Cal fer la reserva prèvia a l’Oficina de Turisme. El preu de l’entrada per als adults és de cinc euros i per als menors de set anys és gratuït.

A les 10:30 h, qui vulgui pot participar al concurs de Tir al Plat a la Partida Vinaroig, a càrrec de l’Associació de Caçadors de Prades.

A les 12 h, la Cobla Cossetània exhibirà un ball de sardanes a la plaça Major. A les 13 h, es celebrarà missa a l’Església de Santa Maria la Major.

A les 17 h s’iniciarà el folklore popular amb la Plantada de Gegants a la Creu de Montblanc amb els Gegants d’Alforja, Gegants de la Selva, Gegants de Valls i Gegants de Prades. I a continuació, a les 18 h, Ball de Gegants i Cercavila pel poble de Prades sortint de la Creu de Montblanc i per l'avinguda Verge de l’Abellera continuaran cap a la plaça Major.

A les 22 h, acaba la jornada amb el Correfoc dels Diables de la Selva del Camp a la plaça Major.

Jornada d'activitats familiars per gaudir de l'últim dia de festes

Dilluns, últim dia de festes, serà una jornada familiar que inicia a les 11 h amb tallers i jocs infantils a la plaça Major. A les 18 h, la plaça Major serà l’escenari de l’espectacle infantil 'Bozzà!' de la companyia Baires Bozzà. A continuació, xocolatada a la plaça Major. A les 22 h, finalitzaran les 'Fires i Festes' amb el 'Cinema a la Plaça' amb la projecció de 'Els Croods 2: Una nova era', a la plaça Major, i amb la venda de crispetes per part de l’AFA.

L’Ermita de l’Abellera, oberta de divendres a diumenge de 12 a 14 h fins el 18 de setembre, no estarà oberta el dissabte 27 d’agost.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: