Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Coloma viu una Festa Major amb molta participació

El Pregó a càrrec dels paradistes del mercat de Santa Coloma, la Fita Colomina, la trobada gegantera i el concurs de paelles, entre els actes destacats

El Pregó de Festa Major va anar a càrrec dels paradistes més antics del mercat de Santa Coloma, que enguany celebra els seus 800 anys d’història El Pregó de Festa Major va anar a càrrec dels paradistes més antics del mercat de Santa Coloma, que enguany celebra els seus 800 anys d’història STARTAP.CAT
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Agost 2022 20:51

Del 15 al 23 d’agost, Santa Coloma de Queralt ha tornat a gaudir d’una festa major com cal, sense restriccions i amb una gran diversitat d’actes i propostes per a tots els públics.

La setmana començava amb la presentació de les Festes de la Minerva i la presentació dels articles de l’últim recull de l’ACBS. Aquell mateix vespre l’Isaura Solé apropava la simbologia de Santa Maria de Bell-lloch a un nombrós públic que va assistir a l’acte.

El dimarts 16 d'agost, a la sala de la fusteria es va oferir la proposta lúdica de jocs de taula i al vespre un tastet de curts i cinema a la fresca, que per condicions meteorològiques es van visionar a l’Estrella.

Dimecres, l’autor Guillem Carreras va presentar el seu nou llibre 'Santa Coloma de Queralt en la Guerra dels Segadors', amb la col·laboració del Dr. Valentí Gual, i al vespre la sala gran del Castell va acollir 'Moulin Rouge', la proposta musical del Cor Oh!.

Dijous, a la plaça de l’Església, es va fer una exhibició de flamenc i sevillanes i seguidament l’Orquestrina Trama feia ballar als assistents a ritme de Folk. Al vespre La Revetlla, una ruta de tapes pels diferents bars del poble per acabar a la plaça de l’Església amb els monòlegs de Pol Mallafré i Josep Català.

Divendres, el clàssic 3x3 de bàsquet que va aplegar 73 equips i 280 jugadors a la Plaça Major. A la tarda, les autoritats van inaugurar les exposicions 'Algunes coses tendres' de Clàduia Carbó i els 'Mapes de l’evolució de Santa Coloma 1548-1617-1716-1749', de Jaume Martell. A la sala gran s’exposaven les Pintures del Casal dels Jubilats, i es va fer la inauguració del Soterranis del Castell amb l’assistència de les autoritats i les explicacions de l’arquitecte Ramon Corbella.

El Pregó, amb els paradistes del mercat de Santa Coloma

El ja tradicional Pregó de Festa Major va anar a càrrec dels paradistes més antics del mercat de Santa Coloma, que enguany celebra els seus 800 anys d’història, amb la representació de l’any 1222 de la companyia colomina Teatrehistòric. Es va fer l’entrega de diversos reconeixements a persones i entitats del poble, i per concloure l’acte hi va a ver l’actuació dels diables, l’entrega del ram a la geganta i l’actuació dels gegants. La nit acabava amb la proposta 'Marabunta' de Guillem Albà, on es fusionaven energia, dinamisme, música, riures i festa.

Dissabte, a dos quarts de set del matí, la plaça de l’Església acollia els primers participants de la onzena Fita Colomina, l’anual cursa d’orientació que enguany aplegava 1037 participants de totes les edats. Al migdia, a la mateixa Plaça Major on els fitaires feien l’arribada, es feia el campionat de les partides ràpides d’escacs, la tronada, un vermut popular i el concert dels grallers. La diada castellera amb les actuacions de les colles Tirallongues de Manresa i els Moixiganguers d’Igualada van deixar la Plaça de l’Església plena de gom a gom. Al vespre la Neus Sanz oferia la proposta teatral 'Un pedacito de mí', i el ja tradicional correbars amb la banda Bandsonats, que feia ballar al poble amb set de música i festa. La nit va ser per Lildami, Els amics de Manel i el DJ Loocee, 3 propostes musicals amb una acollida remarcable.

Diumenge, la trobada gegantera amb la col·laboració de gegants vinguts de les Borges Blanques, Vinaròs, Alcover, Sant Joan d’Espí, Masllorenç, Aiguafreda i altres poblacions catalanes. A la tarda el Cafè al Castell amb forasters, el partit de Festa Major de la Unió Esportiva i el seguici de Festa Major amb els Grallers, els Diables, els Gegants i l’Esbart Dansaire. Al fer-se fosc, el Correfoc de Festa Major, el Ball amb “Excelsior” l’espectacle amb Versión Imposible i David Moreno, la nit acabava amb la proposta del DJ Xavi Alfaro.

trobada gegantera Santa Coloma 22

El dilluns 22 al matí, la societat de Caçadors de la Segarra feia el concurs de tir al plat, i el mercat de productes de proximitat, des de l’Associació de Comerç i Serveis de SCQ, omplia el carrer Major. A partir de les 12 del migdia de la Muralla desprenia aroma de sofregits fets a foc lent pel concurs de paelles, que enguany aplegava 37 equips i un total de 500 participants. Seguidament el concert de les Pastes de la Iaia, el concurs d’apilar caixes de cervesa “Alça-la!”, i el circuit de Pump Track al Parc Nou. A les 7 de la tarda el reconegut grup infantil El Pot Petit va omplir la plaça de la Pau a ritme dels seus temes principals, coneguts i cantats amb alegria i intensitat per tota la canalla, i no tant canalla. A la plaça Major, la Cobla Sant Jordi oferia Sardanes, seguidament rom cremat i havaneres. La nit culminava amb la proposta d’Electrobacasis, un espectacle que mesclava orquestra clàssica amb música moderna, seguidament música jamaicana amb Gramophone all stars big band i tancava la nit el grup Sexenni.

Aquest dimarts la festa va arribar a la seva fi. Al matí una proposta de jocs diversos amb Guixot de 8 i Gargot de bicicletes, la tarda ha estat per als menuts amb l’Esplai Cal Nialet i les 12 proves d’Heracles. L’oquestra Selvatana oferia el concert i el ball de gala, les sardanes amb la Cobla Selvatana i el Castell de focs posava punt i final a una festa que ha estat complerta, activa, viva, dinàmica, diversa, colomina i cívica.

Des del consistori es vol agrair de manera explícita a la Minerva, totes les entitats, els col·laboradors i els assistents que han fest possible la Festa Major.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: