Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa Major de la Mare de Déu del Camí recupera la seva musculatura

El periodista cambrilenc de TV3 a Madrid, Josep Capella, serà el pregoner d'una festa major que incorpora activitats infantils i potencia la Torre del Llimó com a espai

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha presentat el programa de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, amb representants de les entitats L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha presentat el programa de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, amb representants de les entitats JOSEP CARTANYÀ
Festa Major Josep Cartanyà
Dimarts, 23 Agost 2022 11:53

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i els i les representants de les diferents entitats festives de Cambrils han presentat la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, que recupera el seu format tradicional d’abans de la pandèmia. El programa festiu que comença el dissabte 27 d’agost i acaba el diumenge 11 de setembre, inclou més de 60 activitats repartides entre actes tradicionals de cultura popular, concerts, espectacles familiars i enguany, amb més força que mai, la Nit del Foc o el ball parlat dels Vileros i Mariners.

El Pati de la Torre del Llimó prèn protagonisme

Un dels espais que enguany tindrà un protagonisme especial, serà el Pati de la Torre del Llimó, un indret ideal en el que es podrà gaudir de la sàtira del Ball Parlat de Vileros i Mariners. Altres espais de la festa a l’aire lliure seran el pati de l’Ermita, la plaça del Setge, els carrers del Barri Antic, la plaça de l’Ajuntament, la plaça Mossèn Joan Batalla i el Parc del Pescador.

L’alcalde de Cambrils ha agraït a totes les entitats festives l’esforç que han fet aquests dos anys de limitacions sanitàries per mantenir la Festa encara que fos sota mínims. “Vosaltres sou l’ànima de la Festa i el motor que fa que es puguin superar totes les dificultats i continuar avançant” ha afegit Klein. El batlle també ha destacat i agraït la bona tasca que fan els diferents departaments de l’ajuntament.

Per part de les entitats festives, han intervingut els Amics de la Sardana, la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Diables Cagarrieres, el Ball de Bastons, els Xiquets de Cambrils, el Ball Parlat Vileros i Mariners, la NAC i els timbalers Cop de Cap.

Actes destacats

L’aplec de Sardanes i les Sardanes del 8 de setembre. El 27 d'agost, a partir d eles 18:30h, es celebrarà la 40a edició de l'aplec, que estrenarà la sardana 'Cambrils, mà d'aplecs', de Rafael Guinovart, que serà interpretada per la Cobla La Principal de Tarragona. L'aplec també comptarà amb la participació de la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils.

La Nit del Foc, la trobada de Gegants, el Seguici de Festa Major. La Colla Gegantera Tota l'Endenga recupera el format prepandèmia de la Nit de Foc, que tindrà lloc el dissabte 3 de setembre. El Correfoc infantil, amb 6 colles, i el Correfoc, amb 8 colles, protagonitzaran la Nit de Foc, que finalitzarà amb el concert de Pony Pisador i Sixtus. Pel que fa la 15a Trobada dels Gegants, que tindrà lloc el 10 de setembre, comptarà amb la presència d'11 colles. A la Diada de la Festa Major, el 8 de setembre, es recuperarà el Seguici Festiu al complert. 

La Pujada de la Galera. El 7 de setembre, el Ball de Diables Els Cagarrieres organitzaran la Pujada de la Galera, amb els Timbalers Cap de Cap i les xarangues Bandsonats i Tocabemolls. Acompanyaran la Galera, el Marquès de los Vélez de Tota l'Endega i el Boc de Vandellòs. Durant el recorregut, que s'iniciarà al platja i finalitzarà a la plaça de la Vila, es podrà tastar "El Caminet", la beguda de la Festa Major.

La presentació de la Colla Infantil del Ball de Bastons. Una de les novetats d'enguany serà la presentació de la Colla Infantil del Ball de Bastons de Cambrils, que tindrà llo el dimecres 31 d'agost, apadrinats per la Colla Infantil de Riudoms. Els impulsors de la nova colla destaquen que aquesta iniciativa té com a objectiu promoure el relleu i la participació de gent jove a la colla.

La Diada Castellera. El proper dissabte 27 d'agost, a les 18:30h, es farà un assaig especial, al local dels Xiquets, al passeig Albert, per preparar la diada més important de la colla. La Diada Castellera tindrà lloc el diumenge 4 de setembre, a les 11:30h, amb els Xiquets de Reus, els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Cambrils. Des de la colla cambrilenca reconeixen que, després de dos anys de restriccions, aquest ha estat "un any complicat" ja que la canalla ha crescut, però poc a poc s'ha anat agafant el ritme de la temporada.

El Ball Parlat dels Vileros i Mariners. Coincidint amb cinquè aniversari del ball parlat, els 'Vileros i Mariners' es representaran el dijous 8 de setembre, a les 18h, i també en acabar els balls de lluïment dels grups festius. El ball parlat estrena espai, per enèssima vegada, aquest cop al pati de la Torre del Llimó.

Les activitats diverses Som Vilerus de la NAC. Una altra de les novetats de la Festa Major d'enguany és la "Tarda vilera", amb activitats infantils diverses (animació, humor, música,...), que es farà el divendres 9 de setembre, a partir de les 17h, al pati de la Torre del Llimó.

El Pregó. El divendres 2 de setembre, després de la Cercavila del Pregó, el periodista cambrilenc de la delegació de TV3 a Madrid, Josep Capella Matas, serà l'encarregat de fer el Pregó. L'acte també coincideix amb el 70è aniversari de Revista Cambrils.

El Concert de la Diada. Els actes de la Mare de Déu del Camí continuaran amb la Diada Nacional de Catalunya. Entre els actes, destaca el Concert de la Diada, el dissabte 10 de setembre, a les 22:30h, amb els grups Portobello, Gertrudis i The Tyets, al Parc del Pinaret. L'endemà 11 de setembre, la Coral Verge del Camí i la Colla Castellera Xiquets de Cambrils participaran a l'acte institucional de la Diada.

Festa Major a les xarxes i als mitjans

Animem tothom a compartir les seves fotos i a etiquetar-les amb: #fmcami2022 #cambrilsfestes #cambrilscultura #cambrils #igercambrils. A Instagram @ajcambrils, @cambrilsfestes. A Twitter @ajcambrils

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: