Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa Major de Sarral celebra el mig segle de la unió de Montbrió de la Marca i Vallverd

El pregó de qui fou alcalde de les ara dues pedanies destaca: "La bona entesa dels pobles no ve donada pels formalismes oficials, sinó que la fan el seus habitants"

El pregoner va ser Josep Borràs, qui fou alcalde l'any 1972 de les ara dues pedanies, amb l'alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís El pregoner va ser Josep Borràs, qui fou alcalde l'any 1972 de les ara dues pedanies, amb l'alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís AJUNTAMENT DE SARRAL
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 28 Juliol 2022 14:52

Aquesta setmana, Sarral viu ja la Festa Major, en honor als sants Abdó i Senén, que es va encetar el 22 de juliol i finalitzarà diumenge vinent. La Festa Major va arrencar amb un espectacle infantil i la projecció del documental '100 anys d’història del Sarralenc 1922-2022', a la qual hi van assistir més de 200 persones. Diumenge a la nit també va tenir lloc un dels actes més tradicionals, el pregó. Enguany, el pregoner va ser Josep Borràs Vila, qui fou alcalde a Montbrió de la Marca i Vallverd l’any 1972, quan es va fer efectiva la unió voluntària d’aquests dos pobles al municipi de Sarral amb l’aprovació de l’agrupació de municipis el 7 d’abril per part del Consell de Ministres. Vallverd feia ja alguns anys que s’havia incorporat a Montbrió. Actualment, els dos pobles són pedanies.

Borràs va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament de Sarral, acomboiat per tota la corporació municipal, i uns 400 veïns i veïnes que no s’ho van voler perdre. El seu fill Enric va llegir el pregó a causa de l’avançada edat del seu pare, 94 anys: “Les ganes de poder aconseguir una bona entesa entre els dos pobles feu que s’arribés a l’acord d’unir-se a Sarral. Podem dir que sempre ens hi hem sentit molt ben acollits”.

L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís afirma: “Fa 50 anys d’aquesta incorporació i hem inclòs al programa de festes dels tres pobles una exposició itinerant explicant-ho. Creiem que és important recordar el perquè, el com i el quan de la història del municipi, tot posant-ne en valor el patrimoni, la cultura i la història. Sarral sempre mira endavant sense perdre els referents, la mirada al passat”. El cartell de la Festa Major ho recorda amb dues fotografies del dia de la incorporació dels dos pobles.

Actes per a compartir amb tothom

A l’acte del pregó van ballar els gegants acompanyats dels capgrossos i grallers del recuperat seguici de Sarral aquesta legislatura. El públic també va poder compartir un berenar amb cava donat pels cellers sarralencs Rosa Maria Torres i Portell, i dolços d’Europastry. Prèviament, es va presentar el llibre de Gabriel Ferreté 'L’art de la pintura', a càrrec de Damià Amorós.

                                                               La geganta de Sarral: 

geganta de Sarral

La Festa Major inclou una gran diversitat d’activitats, sobretot dirigides al públic familiar, com ara circ, un escape room, dansa, hip-hop, concerts, havaneres, balls amb orquestra, nits de Dj, castell de focs, sopars de carmanyola i una gimcana pel patrimoni sarralenc. En l’organització hi participa l’Ajuntament, però també entitats com SarralFest, els Guies, la de Joves, entre altres col·lectius. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: