Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa Major de Castellvell del Camp recupera la plena normalitat amb actes per a tothom

El Pregó torna a la Plaça Catalunya, els curtmetratges prenen protagonisme, es presenta un documental sobre Castellvell i s'estrena una Diada Castellera

L'acte del Pregó de la Festa Major tornarà enguany a la Plaça Catalunya L'acte del Pregó de la Festa Major tornarà enguany a la Plaça Catalunya AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Juliol 2022 09:53

Després de dos anys marcats per les limitacions de la pandèmia, arriba la Festa Major de Santa Anna de Castellvell del Camp, que se celebrarà del 14 al 28 de juliol. Les regidories de Festes, Cultura i Joventut de Castellvell del Camp, amb el suport de les entitats, han organitzat un programa d'actes pensats per a tothom. El Pregó de la Festa Major torna a la Plaça Catalunya, el cinema prendrà protagonisme amb el 8è Concurs de PeTitsCURts i els tallers de rodatge de curtmetratges i s'incorpora la Diada de Castellera. Tots els actes seran gratuïts.

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, ha convidat a tots els veïns i veïnes “a gaudir d'una festa feta i pensada per a tothom”. El batlle també ha animat la ciutadania a guarnir els balcons amb les banderoles amb l'escut del poble, que es poden aconseguir aquests dies a l'Ajuntament.

Els curtmetratges prenen protagonisme a la Festa Major

Coincidint amb els actes de la Festa Major, de l'11 al 28 de juliol se celebrarà 'Visual', el Festival de Curtmetratges de Castellvell 2022. La primera activitat va tenir lloc aquest dimecres 13 de juliol, amb la projecció d'una selecció de curts del concurs 'In Situ' del Festival Internacional de Cinema de Vila-seca (FICVI). El divendres dia 15, de 18 a 20 h, es faran petits tallers d'interpretació a l'Ateneu, amb Jordi Mateu.

La 8a edició del Concurs de PeTitsCURts s'iniciarà els dies 17 i 18 de juliol amb el rodatge dels curts dels participants. La projecció dels PeTitsCURts presentats i la votació del públic es farà el dijous 21 de juliol, a les 22 h, al pati del consultori. Tant la inscripció al concurs com la projecció són gratuïtes.
El divendres, a les 22 h, també es projectarà la pel·lícula 'Alcarràs', de Carla Simón, a la Pista Poliesportiva.

Finalment, el dijous 28 de juliol, a les 22 h, a la plaça Maria Rosa Solé Gaspà, se celebrarà la Gala de Premis dels PeTitsCURts. Serà un bon moment per reviure els curts del festival cinematogràfic de Castellvell, on després es farà l'entrega de premis.

D'altra banda, el dia 19 de juliol, a les 18 h, al Casal l'Era, s'organitzarà un taller de danses tradicionals dirigit a famílies amb ganes de passar una bona estona ballant danses d'arreu del món.

Pel que fa l'exposició de l'Associació de Dones, s'inaugurarà el divendres 15, a les 19 h, a Cal Barenxó, i estarà oberta fins al diumenge 17, des de les 11 a les 13 h, i de 18 a 20 h.

Castellvell, els últims 100 anys

Enguany, en el marc de la Festa Major, es presentarà el documental 'Carrers enfangats', que parla de l'evolució de Castellvell en els últims 100 anys. El documental encarregat per l'Ajuntament de Castellvel del Camp a la productora SabemCom serà presentat el dissabte 16 de juliol, a les 19 h, al Casal l'Era, pel regidor de Cultura, Jordi Jové; pel professor de la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB, Josep Maria Martí; i per l'historiador i cronista, Esteve Sugranyes.

Durant el matí de dissabte es podrà gaudir d'una demostració de futbol-botons, a la Sala Polivalent. Un dels jocs més antics i practicat per molts joves dels anys 60 i conservat pel Centre d'Amics de Reus. I a partir de les 21:30 h, s'organitzarà una Caminada nocturna entre els boscos de Castellvell, que sortirà des de La Pista.

El diumenge 17 de juliol, a les 20 h, se celebrarà a la Pista Poliesportiva un partit de futbol sala entre els Veterans del Castellvell CF i els Veterans del Vandellòs CF.

El Pregó torna a la Plaça Catalunya

Aquest any el Pregó de la Festa Major torna a la Plaça Catalunya, el seu escenari habitual. El divendres 22 de juliol, a les 19 h, sortint de la Plaça Jacint Verdaguer, es podran seguir els elements festius del poble que ens portaran fins a la Plaça Catalunya, on es podrà escoltar des del balcó de l'Ajuntament el Pregó de Festa Major, que anirà a càrrec del veí Felip Saiz Ruiz. El regidor de Cultura, Jordi Jové, explica que en Felip és una persona molt vinculada al municipi que representa “el Castellvell, poble d'acollida” d'aquelles persones que van arribar a la dècada dels anys 40 i 50. Felip Saiz Ruiz va ser un dels fundadors dels Armats de Castellvell del Camp. El pregoner d'enguany també tindrà un record cap al seu germà, Mossèn Creu Saiz, que va ser reconegut a títol pòstum com a fill adoptiu de Castellvell del Camp. En acabar el parlament, els veïns i les veïnes gaudiran d'un petit refrigeri.

Un cop acabat el pregó, a les 21:30 h, els Banyuts de Castellvell del Camp i el Lluert faran la tradicional encesa pels carrers del poble. Cap a les 22:30 h, se celebrarà el sopar de motxilla a La Pista Poliesportiva. I per acabar, la Disco Mòbil Bleizy s'encarregarà d'amenitzar la nit.

L'endemà dissabte 23 de juliol, a les 12 h, l'Ajuntament acollirà l'acte institucional de lliurament a la família de mossèn Creu Saiz del reconeixement a títol pòstum com a fill adoptiu de Castellvell del Camp. L'acte estarà presidit per l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas i Barnosell, i comptarà amb l'actuació de la Coral de l'Era del Casal de Gent Gran. El mateix arquebisbe serà l'encarregat d'oficiar la missa d'acció de gràcies, a les 19 h, a l'Església Sant Vicenç Màrtir.

La Trobada Gegantera tindrà lloc, cap a les 19h, a la Plaça Jacint Verdaguer, amb una cercavila que reunirà els Gegants de Castellvell, de les Borges Blanques, de Santa Coloma de Queralt, del Barri del Port de Tarragona, de Cambrils, de la Colla Nostra (Aragó), d'Alcover, d'Alforja, del carrer Merceria de Tarragona i en Pitot i la Pitota.

El Ball de Festa Major

La jornada de dissabte finalitzarà, a les 23:30h, amb el Gran Ball de Festa Major, a La Pista Poliesportiva, que estarà amenitzat per l'Orquestra Vendetta Project. Els tiquets de les taules pel ball s'hauran d'haver reservat, el diumenge 17 de juliol, de les 13 a les 15 h, al bar La Caseta de les Piscines, a un preu de 15 euros.

La Diada Castellera

Una de les principals novetats de la Festa Major és la Diada Castellera, que tindrà lloc el diumenge 24 de juliol, a les 12 h, a la Plaça Catalunya. La primera edició d'aquesta diada comptarà amb la participació dels Xiquets de Reus i dels Xiquets de Cambrils. A partir de les 13 h, la ciutadania podrà gaudir d'un bon i fresquet vermut i uns pinxos que oferiran algunes entitats del poble, tot amanit amb la Xaranga Bufacanyes.

La jornada de diumenge es completarà a les 18 h, amb una sortida ciclista familiar pels voltants del poble, acompanyats del Club Ciclista de Castellvell del Camp, i a les 21h, l'espectacle teatre-musical 'Tribut al Rei Lleó', amb les espectaculars veus en directe, una gran posada en escena i atractives coreografies.

Santa Anna

El dimarts 26 de juliol, Santa Anna, s'iniciarà a les 09h amb la Missa votiva en honor a la patrona, a l'Ermita de Santa Anna, i continuarà, a les 12 h, amb la Missa solemne en honor a Santa Anna, a l'Església Sant Vicenç Màrtir.

Com ja és tradició, a les 20h, se celebrarà la Trobada d'Annes de Castellvell del Camp, a l'Ermita de Santa Anna. A continuació, en aquest mateix escenari, es podrà gaudir de l'humorista Miralles i el seu 'Tribut al geni' de l'humor, “Eugenio”. En acabar, es llençarà el castell de focs des de l'ermita.

Podeu consultar el programa d'actes complet en aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: