Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Almoster arrenca la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén amb la Fira del Vi

El MostVi, que tindrà lloc aquest dissabte 9 de juliol, és una de les novetats de les festes, que s'allargaran fins al 3 d'agost

El regidor de Cultura, Oriol Calabuig, mostra el cartell de MostVi, la primera fira del vi que tindrà lloc aquest dissabte El regidor de Cultura, Oriol Calabuig, mostra el cartell de MostVi, la primera fira del vi que tindrà lloc aquest dissabte AJUNTAMENT D'ALMOSTER
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 06 Juliol 2022 09:58

Almoster per fi reviurà una Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén sense restriccions i durant un mes on hi haurà actes per a totes i tots: infants, joves, grans, famílies... Aquest any com a novetats destaquen que el seguici de diumenge es farà de tarda i que, per primer cop es farà la Fira del Vi. El pressupost destinat per a les Festes Majors és de 40.000 euros.

Els actes van començar diumenge passat, 3 de juliol, amb un taller d'artefactes a la Parada de l'Envelat.

MostVi, la primera fira del vi d'Almoster

El proper dissabte 9 de juliol, a les 11 h, al teatre municipal, hi haurà portes obertes del CTT Almoster i a la tarda, a les 18 h, a la plaça de l'Ajuntament, la MostVi. La primera fira del vi d'Almoster neix amb la finalitat de brindar l'oportunitat a tothom de gaudir, un cop a l'any, dels vins de les diferents denominacions d'origen del territori, vins que neixen en un entorn únic i especial, i que podrem degustar al mirador del Baix Camp. Prop de 10 cellers i una foodtruck, és l'oferta que trobareu a la fira.

El diumenge 10 de juliol a les 10 h, a la Parada de l'Envelat,  arribarà la segona part del taller d'artefactes. I durant tot el dia, a la piscina municipal, "Mulla't per l'esclerosi múltiple" i solidaritza't amb les persones que pateixen aquesta malaltia neurològica. Es podrà adquirir marxandatge de la campanya i la recaptació d'entrades del dia aniran destinades a l'esclerosi múltiple.

El dissabte 16 de juliol a les 22 h, a la plaça de l'Envelat, festa de l'Ateneu. Celebració del 75è aniversari amb una festa molt emotiva i moltes sorpreses.

El diumenge 17 de juliol 10 h, a la Parada de l'Envelat, tercera part del taller d'artefactes. Continuarem construint artefactes populars. I a les 19 h, a la plaça de l'Ajuntament, assaig del Seguici Festiu. L'Era, l'Abdó, la Canaleta, l'Àgata i el Miquel faran el darrer assaig abans de les festes. La Colla Gegantera us ofereix la possibilitat de posar-vos sota de qualsevol element festiu i aixecar-lo.

El divendres 22 de juliol a les 20 h, a l'espai Moster, inauguració de l'exposició 'Gabriel Ferrater Soler, poeta i intel·lectual'. Els participants poden descobrir els aspectes més bàsics de l'escriptor de manera dinàmica.

El Pregó i el concert de Cesk Freixas marquen l'inici dels actes centrals

El dissabte 23 de juliol a les 19 h, des del campanar, Toc de Festa, a càrrec dels campaners, que ens anuncia l'inici de la festivitat de la vila. A les 19.15 h, des del carrer de la Font, l'anada al Pregó del Seguici Festiu amb l'Era, l'Abdó, la Canaleta, l'Àgata, el Miquel i el Sokarrat i l'acompanyament musical dels Vitxets. Tot seguit, a la plaça de l'Ajuntament, ballades del seguici com a inici de la festa, amb l'acompanyament musical dels Vitxets. A les 20 h, al Saló de Plens, lliurament del Coet de Festes i Pregó de la Festa Major, a càrrec de l'Almoster FC i l'Ateneu Agrícola d'Almoster, l'any que celebren el centenari i els 75 anys respectivament. A les 21.45 h, a la Parada de l'Envelat, carnada popular amb un bon plat de pa amb tomàquet i oli, un pam de llonganissa i cansalada, vi i aigua. A les 23.30 h, a la Parada de l'Envelat, concert amb Cesk Freixas.

El diumenge 24 de juliol a les 9 h, des del campanar, Toc de Festa, a càrrec dels campaners. A les 10 h, a la plaça Josep Rosselló, 31a Baixada d'Artefactes pels carrers del centre de la vila. A les 12.30 h, a la Parada de l'Envelat, tradicional concurs d'arrossos amb varietat d'estils i bon ambient assegurat. A les 17 h, a la Parada de l'Envelat, concert amb Sé i a les 20 h, a la plaça de l'Era, espectacle de teatre còmic amb The Tower.

El dilluns 25 de juliol a les 17 h, a la Parada de l'Envelat, gimcana infantil per a nens i nenes d'entre 4 i 14 anys amb ganes de divertir-se i passar una bona tarda i a les 21 h, al Teatre Municipal, espectacle de màgia amb 'Què és la màgia?'

El dimarts 26 de juliol a les 17 h, a la plaça Josep Rosselló, inflables, la gimcana més esbojarrada i divertida mai vista. Seixanta metres de proves on només un es podrà proclamar guanyador. A les 19.30 h, a la Parada de l'Envelat, Master Class de Zumba i a les 21 h, al Teatre Municipal, teatre amb Vida de peix... sense espines!, una comèdia entranyable amb Mercè Comes i Rosa Andreu.

El regidor de Cultura, Oriol Calabuig, mostra el cartell de la Festa Major d'enguany: 

Sant Abdó i Sant Senén Almoster cartell

El dimecres 27 de juliol a les 17 h, a la plaça Josep Rosselló, inflables amb una pista de futbol, un tobogan feudal, una ludoteca i l'inflable més gran de Catalunya, el Super Bigotis. A les 19 h, a la Parada de l'Envelat, tradicional berenar popular amb un got de xocolata calenta i coca de sucre per a tothom. I a les 22 h, a la plaça del Teatre, cinema a la fresca. Projecció de la pel·lícula 'El Gran Showman'.

El dijous 28 de juliol a les 17 h, a la plaça Josep Rosselló, parc infantil amb la gran ludoteca, trenta jocs tradicionals, i el burro català mecànic. A les 20 h, a la Parada de l'Envelat, tradicional homenatge a la Gent Gran. Dedicat a les persones majors de 65 anys, que gaudiran d'un sopar sota els arbres de la Parada. I a les 21.30 h, a la Parada de l'Envelat, havaneres amb Els Pescadors de l'Escala. Reconeguts amb la Creu de Sant Jordi i amb més de 50 anys d'història, el seu repertori està conformat per cançons al ritme sensual i tendre de les havaneres. A la mitja part se servirà rom cremat.

El divendres 29 de juliol a les 17.30 h, a la plaça de l'Era, animació infantil amb Explosive, una festa amb jocs tradicionals (estirar la corda, cursa de sacs, ball de la cadira, etc.) i amb l'animació musical que convidarà als presents a moure l'esquelet. A les 20 h, a la plaça de l'Ajuntament, teatre de carrer amb Asteroid. I a les 23.30 h, a la plaça Josep Rosselló, revetlla jove amb l'actuació dels grups Arc de Triomf i Juantxo Skalari & La Rude Band.

El dissabte 30 de juliol a les 9 h, des del campanar, Toc de Festa que ens anuncia la vigília de la festivitat. A les 10 h, al camp de futbol, paintball. A les 10.30 h, a la Parada de l'Envelat, 25è Torneig de futbol botons. A les 13 h, a l'església de Sant Miquel Arcàngel, missa en honor a Sant Abdó i Sant Senén. A les 16 h, a la piscina municipal, festa aquàtica amb inflables que faran gaudir a tothom. A les 18 h, al camp de futbol, partit de futbol que enfrontarà al conjunt musterenc contra exjugadors i veterans del club. A les 21.30 h, a la Parada de l'Envelat, gran sopar de festa major sota les llums de la Parada. A les 24 h, a la Parada de l'Envelat, gran revetlla de Sant Abdó i Sant Senén amb l'orquestra La Privada.

L'Anada del seguici festiu es farà diumenge a la tarda

El diumenge 31 de juliol a les 9 h, des de l'Ajuntament, avisos pirotècnics per despertar Almoster. A les 9 h, des del campanar, Toc de Festa en honor Sant Abdó i Sant Senén. A les 9.30 h, als diferents establiments, esmorzars de forquilla. A les 11.30 h, a la plaça de l'Era, espectacle Tempus Fugit de la Cia. A les 13 h, a la parada de l'Envelat vermut popular. A les 17.45 h, des de la plaça de l'Ajuntament, arrencada del seguici amb l'Era, l'Abdó, la Canaleta, l'Àgata, el Miquel i el Sokarrat, i l'acompany. A les 18 h, des de la plaça de l'Ajuntament, anada solemne del seguici festiu d'Almoster. A les 18.30 h, a l'església de Sant Miquel Arcàngel, solemne missa i ofrena dels nans Era i Abdó. En acabar, penúltimes ballades i tornada festiva a la plaça Josep Rosselló.

A les 19.30 h, a la Parada de l'Envelat, concurs de truites. A les 19.30 h, a la Parada de l'Envelat, música amb la xaranga Bandsonats. A les 20.30 h, des del carrer de la Font, cercavila de la Canaleta pels carrers del nucli amb l'acompanyament musical de la xaranga Bandsonats fins a tornar al carrer de la Font. Tot seguit, des del carrer de la Font, tornada festiva del seguici festiu cap a la plaça de l'Ajuntament. En arribar, espectaculars últimes ballades del seguici festiu. En acabar, des de l'Ajuntament, es llençarà un gran castell de focs.

Des de l'ajuntament s'ha volgut agrair a totes les entitats, associacions i persones a títol individual que amb la seva dedicació contribueixen a la festa.

Durant el mes d'agost també s'han programat una sèrie d'actes que podreu consultar al programa d'actes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: