Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La sortida de l'àliga al balcó marca l'inici de la Festa Major de Valls

La Unió Anelles de la Flama (UAF) és proclamada "Santjoanera 2022", amb motiu del seu 50è aniversari

Moment de la sortida de l'àliga al balcó del Saló de plenaris de la Casa de la Ciutat de Valls Moment de la sortida de l'àliga al balcó del Saló de plenaris de la Casa de la Ciutat de Valls AJUNTAMENT DE VALLS
Festa Major Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Juny 2022 22:27

Aquest dilluns a les 17:45h, dia de la sortida de l'àliga al balcó i dia mundial dels refugiats, la canalla de Valls ha tornat a bescanviar els xumets per un dolç objecte. Han estat molts els nens i nenens que han gaudit del Xumet de l'ós.

Una hora després, la Casa de la Ciutat ha acollit l'acte de la proclamació de la "Santjoanera 2022", que enguany ha reconegut la Unió Anelles de la Flama (UAF), amb motiu del 50è aniversari de l’entitat a proposta de la Comissió de seguici cerimonial. el periodista de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Gómez, ha estat l'encarregat de fer la glossa al Saló de plenaris del consistori.

El president de la UAF, Albert Oliva, ha recollit l'àliga que simbolitza la proclamació de la "Santjoanera 2022": 

UAF Santjoaner 2022

L’Ajuntament de Valls els ha lliurat la bandera de la Ciutat que portaran en dues activitats destacades de la Festa Major: l’anada i tornada a la tronada, i el tomb del poble. Durant el mateix acte, s'ha fet entrega pel consistori de les protocol·làries sabates als aliguers.

Tot seguit, ha arribat l'esperat moment de la sortida de l’àliga al balcó del Saló de plenaris de la Casa de la Ciutat, al so de la cobla de ministrers Bufalodre, de Valls. Des del balcó principal de l’Ajuntament, s'ha fet la lecutra del Conte de la Festa Major, amb Sandra Rossi,  una argentina arrelada al nostre país que ha posat l’accent en la diversitat funcional. A continuació, la plaça del Blat s'ha omplert de colors amb la Petada de globus, amb Olga Trilles: el cel cau sobre la plaça.

I, cap a les 20h, s'ha fet l’Anada a la Tronada amb la geganta Frida de Tarragona, la primera geganta inclusiva que està adaptada perquè pugui ser portada per persones en cadira de rodes, sordes i cegues. El recorregut ha estat encapçalat per la senyera de la Ciutat portada per la Santjoanera 2022 -UAF-, la corporació municipal i els ministrers Bufalodre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: