Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El seguici cerimonial de Valls al complet s'exposa a la Casa de la Festa

La mostra serveix d’avantsala de la Festa Major de Sant Joan, i es podrà visitar, del 7 al 8 de juny, a la Biblioteca Popular

La regidora de Cultura, Laia Castells, el president de la UAF, Albert Oliva, i els representants de les entitats del seguici popular, han presentat la Casa de la Festa La regidora de Cultura, Laia Castells, el president de la UAF, Albert Oliva, i els representants de les entitats del seguici popular, han presentat la Casa de la Festa AJUNTAMENT DE VALLS
Festa Major Redacció Infocamp
Dimarts, 07 Juny 2022 20:52

Amb l’arribada del mes de juny, s’apropa la Festa Major de Sant Joan, i amb ella, una de les cites ja tradicionals de la prèvia santjoanera: l’obertura de La Casa de la Festa a la centenària Biblioteca Popular de Valls. Des d’avui, dimarts dia 7 i fins al proper 18 de juny l’edifici ubicat al passeig dels Caputxins acollirà l’exposició del Seguici Cerimonial de la ciutat.

L’obertura de La Casa de la Festa suposa el preludi del Sant Joan a Valls i s’afegeix a les propostes i iniciatives que durant els pròxims dies ompliran l’agenda dels vallencs i vallenques en aquesta prèvia de la Festa Major.

Així, durant aquests dies la Biblioteca Popular acollirà la mostra temporal, que permetrà descobrir les figures habituals d’imatgeria i els vestuaris dels balls de la Festa Major de Sant Joan: el drac, el ball de diables, l'ós i els trabucaires, el basilisc, el ball de gitanes, els nans, els gegants de la Ciutat, el bou, el ball de vells, el ball dels cercolets, el ball de bastons, el ball de pastorets, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó, l'àliga de la Ciutat i els Xiquets de Valls. Però enguany s’incorporen a la mostra el ball de cavallets, estrenat per les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, i també el ball de pastorets adult.

La mostra és organitzada per la Unió Anelles de la Flama (UAF), amb el suport de l’Ajuntament de Valls i amb la participació del conjunt d’entitats que integren el seguici cerimonial de la ciutat: la Colla Gegantera La Pessigolla, el Bou de Valls, el Grup del Teatre Principal, l’Associació Cultural Verge de la Candela, l’Associació Cultural L’Espardenya, la Unió Anelles de la Flama, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

La mostra de la Casa de la Festa forma part del cicle expositiu de la Biblioteca Popular, edifici patrimonial que acull exposicions temporals del Museu de Valls, amb la voluntat de dinamitzar culturalment aquest espai emblemàtic de la ciutat.

Visites de les escoles

Entre els objectius de La Casa de la Festa hi figura la divulgació del patrimoni festiu de la ciutat entre els més petits. És per aquest motiu que, conjuntament amb la Regidoria d'Ensenyament, s'han organitzat visites dels centres escolars i educatius de la ciutat, que visitaran la mostra de bestiari i elements festius durant els dies habituals d’obertura.

Horaris d'obertura de l’exposició

La mostra, que es pot visitar de manera gratuïta fins al 18 de juny, romandrà oberta al públic de dimarts a divendres de 9 a 13h i de 17 a 20h, els dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i els diumenges només en horari matinal, d’11 a 14h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: