Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El seguici cerimonial protagonitza la imatge del cartell de Sant Joan de Valls

Hi apareixen representats els elements del seguici, els Xiquets de Valls i els diferents espais urbans del Centre Històric

La regidora de Cultura de Valls, Laia Castells, i la il·lustradora vallenca, Marina Barberà, autora de la imatge gràfica de Sant Joan La regidora de Cultura de Valls, Laia Castells, i la il·lustradora vallenca, Marina Barberà, autora de la imatge gràfica de Sant Joan JOSEP CARTANYÀ
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 18 Mai 2022 12:40

El Sant Joan vallenc ha presentat avui la imatge gràfica de la seva edició 2022, obra de l’autora vallenca Marina Barberà. Per primera vegda, el cartell desplega tots els elements del seguici cerimonial de la ciutat i les dues colles dels Xiquets de Valls per l’itinerari del Tomb del Poble en els principals espais del Centre Històric de la ciutat.

La regidora de Cultura de Valls, Laia Castells, ha destacat que "és el primer cop que la imatge gràfica de Valls recull tots els elements medul·lars d’aquesta celebració que dona el tret de sortida a les festes majors de l’estiu". Utilitzant la il·lustració, Barberà s’ha servit dels estris icònics i identificatius de cada ball per representar-los. També ha introduït els dos grups que s’incorporen enguany al seguici adult: el ball de cavallets, estrenat en les darreres Decennals dels mesos de gener i febrer, i el ball de pastorets, que ja ha estat anunciat pels seus impulsors.

Marina Barberà ha explicat que el recull de carrers i places del Centre Històric interactua amb els elements del seguici cerimonial per formar una cartografia pròpia amb elements reconeixibles de cada espai que ens el fan identificar i ens situen en el conjunt del recorregut, "construït sobre una tonalitat similar a la que podem percebre quan s’entra a Valls i es divisa el perfil de la part més antiga de la ciutat". La il·lustració, amb un traç espontani i directe, s’acosta a l'espectador convertint-la en una imatge pròxima. A través del moviment dels elements del seguici, del fum i del foc, transmet dinamisme, caos, acció i festivitat, donant vida a la ciutat.

Aquesta imatge gràfica, punt de partida del Sant Joan 2022, inundarà a partir d’avui les xarxes socials de Sant Joan Valls, i també es materialitzarà en el cartell i programa corresponents. La Festa Major se celebrarà del 20 al 25 de juny.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: