Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els reusencs viuen Misericòrdia amb devoció

El més esperat per petits i grans ha estat la baixada del Seguici Festiu fins al Santuari

L'Àguila durant la baixada del Seguici Festiu fins al Santuari L'Àguila durant la baixada del Seguici Festiu fins al Santuari MARC BUSQUETS
Festa Major Reus Digital
Dissabte, 25 Setembre 2021 16:09

La jornada d'aquest dissabte, dia de Misericòrdia, ha començat amb la imatge dels més devots camí del Santuari, per assistir a les misses matinals que s'hi han fet. Com és habitual, s'ha obert el cambril de la Mare de Déu per venerar la imatge.

Mentre, pels principals carrers del terme, les habituals matinades han tret del llit els més dormilegues. Hi han pres part els grups de grallers de la ciutat, els tabalers del Ball de Diables i el Ball de Pere Joan Barceló. Tampoc han faltat a la cita els components de la Banda de Cornetes i dels Tambors Verge de Misericòrdia.

Tot havent esmorzat, els Campaners han anunciat la festa, cap a les 10, tot avisant els veïns que els actes tradicionals començarien aviat. A les 11, i a la plaça del Santuari, s'hi ha fet la Solemne Missa concelebrada, presidida pel Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. L’apartat musical ha anat a càrrec de l’Orfeó Reusenc, amb la participació dels assistents. El repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets, en honor a la Mare de Déu, ha arribat després.

Amb tot, el més esperat del migdia ha estat la baixada del Seguici Festiu fins al Santuari. Hi han pres part el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els nanos, la Mulassa i els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Sederes, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus.

pilars Xiquets de Reus Misericòrdia 2021

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: