Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Miki Núñez i Stay Homas actuaran a Reus per les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia

La celebració arriba marcada pel retorn dels elements, balls i danses al passeig

Una imatge d'arxiu del Ball de Diables de Reus, en acció per Misericòrdia Una imatge d'arxiu del Ball de Diables de Reus, en acció per Misericòrdia REUSDIGITAL.CAT
Festa Major Adrià de las Heras-Reus Digital
Dijous, 09 Setembre 2021 07:53

Aquest dimecres, 8 de setembre, el regidor de Cultura de Reus, Daniel Recasens, ha presentat la programació de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2021. Les activitats planificades d’aquesta festa són, en boca del regidor, “el més properes que ens han estat possibles”. El pressupost d’aquestes festes és de 190.000 euros. Aquesta Misericòrdia ve marcada per la caiguda de les restriccions de drets imposades per la Generalitat, però els esdeveniments culturals encara s’han de cenyir a algunes normatives. En aquest sentit, “les restriccions actuals ens obliguen a estar pendents de modificacions”, ha comentat Recasens.

Aquesta edició de la festa, doncs, ve marcada pel retorn al carrer. Si per Sant Pere els elements van actuar al carrer de la Festa (del parc de la Festa), en aquesta ocasió els reusencs podran veure la Baixada al Santuari al mateix passeig de Misericòrdia. Recasens ha volgut celebrar que en aquesta ocasió es recupera el passeig com a “espai vertebrador i natural de la festa de Misericòrdia”. Aquest retorn, però, es farà amb un aforament limitat.

Les entrades, que seran gratuïtes, s’hauran d’adquirir al portal web de Cultura de Reus. Una altra de les novetats és la introducció de concerts de gran format per Misericòrdia, al parc de la Festa. Així doncs, Miki Núñez actuarà el dia 22 de setembre, amb entrades a 10 euros. L’endemà, Stay Homas portarà la seva proposta musical a la capital del Baix Camp. Els reusencs que vulguin gaudir de la música d’uns dels protagonistes del confinament hauran de comprar la seva entrada per 5 euros. Les dues últimes nits de festa aniran a càrrec de l’Orquestra Allioli, Koeman i La Terrasseta de Preixens; aquests dos concerts seran gratuïts, però caldrà l’adquisició d’entrada prèvia.

Pel que fa als elements festius, aquests actuaran als centres educatius de la ciutat. “Tornem a fer ús dels espais escolars com a espais òptims” per la celebració d’aquestes activitats, ha considerat el regidor. Les escoles escollides són el Joan Rebull, el Pi del Burgar, el Teresa Miquel i Pàmies i el Marià Fortuny. Aquest esdeveniment està programat pel dia 24, a les 7 de la tarda. Els diferents elements, balls i danses es repartiran pels col·legis reusencs per tal de gaudir de les seves actuacions amb la màxima seguretat sanitària. Amb aquesta mesura, des del consistori es vol fer palès que Reus és una ciutat que “viu la festa en diferents llocs de la mateixa”. De manera “esponjada”, segons Recasens.

Prèviament, el dia 23, la cercavila del Seguici Petit de la ciutat desfilarà per l’equipament instal·lat al passeig de Misericòrdia. La jornada de la festivitat, el 25, a les 12 del migdia se celebrarà la baixada del Seguici Festiu a les mateixes instal·lacions. I la tarda serà el torn per la tradicional Baixada del Ball de Diables al Santuari. D’aquesta manera, els elements i balls recuperen l’espai que havien perdut a causa de les restriccions sanitàries imposades des de l’any passat.

Al passeig que porta al Santuari s’hi instal·larà una graderia, tal com es va fer amb el carrer de la Festa per Sant Pere. Aquestes aniran situades des del col·legi Teresa Miquel fins a la part final de la via. D’aquesta manera, la ubicació d’aquestes instal·lacions permetran que es pugui utilitzar l’escola com a espai per resguardar les figures, i que la part inicial del passeig serveixi com a zona d’espera pels portadors i balladors.

La Missa i el Ball solemne

L’interior del Santuari acollirà la tradicional Missa i Rosari dedicat a la patrona de la ciutat. Posteriorment, l’Àliga oferirà a la Mare de Déu el seu Ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove i es farà la cantada general dels Goigs de Misericòrdia. En aquesta ocasió, i a causa de la situació sanitària, els dos actes quedaran separats en la programació.

Primer, se celebrarà la Missa, a dos quarts de 5 de la tarda. Un cop acabada, el Santuari s’haurà de buidar i les places les ocuparan les persones que hagin adquirit les entrades per presenciar el ball solemne i la cantada dels goigs. Una mesura que, tal com ha bromejat el regidor, “malauradament, evitarà suors i empentes” per poder veure aquesta actuació.

Adquisició d’entrades

Els principals esdeveniments programats per aquesta edició de la festa, igual com va passar amb Sant Pere, seran amb reserva d’entrada prèvia.

Tot i això, a excepció dels concerts de gran format, els actes seran gratuïts. És per això que el regidor Recasens ha volgut fer una crida a “la responsabilitat i naturalitat” del públic reusenc. L’objectiu és que no es tornin a veure les instal·lacions de la festa buides perquè una part del públic havia reservat entrada, però al final no ha acabat assistint.

Per això, el responsable de Cultura ha insistit en el fet que a l’hora d’adquirir els tiquets s’ha de tenir en compte que “no podem ser a tots els llocs a la vegada”. A més, en aquesta ocasió, per evitar el col·lapse del portal web per reservar les invitacions, s’aniran penjant les entades “progressivament”. “Les primeres es podran adquirir a partir del dia 17 de setembre”, ha anunciat Recasens; i, a partir d’aquesta data, aniran sortint la resta d’entrades “esglaonadament”.

A mesura que vagin sortint aquestes invitacions al web del consistori, Cultura anirà anunciant a través de les xarxes socials quines entrades es podran adquirir en cada moment. Les festes comptaran amb molts altres actes; esdeveniments que ja formen part de la programació habitual de les festes de Misericòrdia: el Canó de les Festes, el Vermulet, el Seguici de foc, l’entrega dels Guardons de la Ciutat, el Vermut Banyut, l’Aplec Baix Camp, la cantada d’Havaneres, actuació castellera dels Xiquets de Reus, trobada de jocs de bitlles, etcètera. Un seguit d’activitats que, un cop es publiqui el programa definitiu, es podran consultar al web de l’ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: