Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Coloma tanca nou dies de Festa Major

El castell de focs i el concert de Set de Veu posaven aquest dimarts el punt i final a la Festa Major 

El castell de focs va tancar aquest dimarts el punt i final a la Festa Major de Santa Coloma de Queralt El castell de focs va tancar aquest dimarts el punt i final a la Festa Major de Santa Coloma de Queralt Imatges: STARTAP.CAT / AJUNT DE SANTA COLOMA DE QUERALT
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 26 Agost 2021 07:46

Santa Coloma de Queralt va tancar dimarts nou dies de festa major amb activitats per a tots els gustos i totes les edats.  Les xerrades i presentacions van ser les protagonistes dels dies previs als actes centrals de la festa. El dilluns 16, per exemple, se'n va fer una sobre el Castell de Queralt, l'entorn del qual es va cremar en el foc que va afectar a Bellprat i altres municipis de l'Anoia. També durant les primeres jornades es va fer un Scape Room pel nucli antic de Santa Coloma, una de les novetats d'aquest anys.

A partir de divendres va ser quan van començar el gruix de les activitats. Com és habitual, els esdeveniments esportius van protagonitzar els primers actes del cap de setmana, amb el 3x3 de bàsquet i la Fita Colomina, en tots dos casos amb gran èxit de participació. Dilluns també es va celebrar campionat de Pump Track.

Pump rack Santa Coloma

El pregó, amb Marta Pontnou

També divendres es va celebrar el pregó de festes, amb la colomina Marta Pontnou com a pregonera, amb un pregó molt directe i convençut. En el pregó també es va fer reconeixement a les entitats i associacions del municipi que han fet l'aniversari en el darrer any o que han tingut una actuació destacada.

Pregó Santa Coloma 2021

A continuació del pregó es va viure un dels moments més esperats de la Festa Major, amb el concert d'un dels grups catalans revelació, Ginestà. Els germans Serrasolses van emocionar al públic que es concentrava a la Plaça de la Pau amb les seves cançons, entre els quals els seu últim hit, 'L'Eva i la Jana'. A la mateixa ubicació s'hi van fer altres concerts com Pernil Salat, Seguirem o Lasta Sanco.

Ginestà concert Santa Coloma

També va haver-hi espai pel teatre, a la Festa Major, amb la representació d''Un mar de dol', a càrrec del grup local Fem Teatre. Un altre dels plats forts va ser la sarsuela catalana 'Cançó d'amor i de guerra', a càrrec de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, Andorralírica i l'Orfeó de Santa Coloma. 

Correfoc i cercavila "estàtics"

La cultura popular també va tenir molt èxit, amb el correfoc estàtic, el seguici de Festa Major, la cercavila estàtica o la plantada de gegants, amb la presència dels gegants de Santa Coloma i de nou municipis més, tot un repte en temps de pandèmia.

Seguici Festa Major Santa Coloma 21

L'espectacle 'Reggae per a Xics' va fer les delícies dels més petits, que també van poder gaudir d'una cursa d'obstacles amb inflables o del Parc Mòbil de Trànsit i el Parc d'Sketeboard.

Les activitats tradicionals

A més, aquesta Festa Major també s'han celebrat activitats ja tradicionals com el concurs d'apilar caixes 'Alça-la', el correbars (aquest any, igual que el passat, estàtic a la plaça), o la mostra de productes de la Baixa Segarra. També han estat dies de visitar les exposicions que estaven obertes, com la inauguració de la sala dels rellotges del Castell dels Comptes.

Mercat Baixa Segarra 2021

Una valoració positiva

Des de la regidoria de festes, Josep Maria Farré, valora positivament aquests 10 dies de festa: "Aquest any ha estat encara més complex que l'any anterior la programació de la Festa Major, canviant horaris de tancament justament quan ja la teníem enllestida. Tot i així, hem intentat que hi hagués actes per a tothom, estem molt contents de la resposta de la gent, omplint tots els actes, per la paciència que han demostrat, a causa del control d'entrades, i el seu comportament en els actes que és més difícil no perdre la compostura, com són els concerts. En treiem una valoració molt positiva, i com a ajuntament, estem contentíssims amb el resultat".

Des de l'Ajuntament de Santa Coloma s'agraeix a totes les entitats que han col·laborat en preparar activitats per la Festa Major i ho fa de manera especial amb la Minerva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: