Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà estrenarà un inèdit espectacle lumínic amb drons per acomiadar la seva Festa Major

L'espectacle, el primer a la demarcació, és una alternativa al castell de focs respectuosa amb les persones amb autisme, els animals i el medi ambient

L'espectacle lúminic amb drons, el primer a la demarcació, és una alternativa al castell de focs respectuosa amb les persones amb autisme, els animals i el medi ambient L'espectacle lúminic amb drons, el primer a la demarcació, és una alternativa al castell de focs respectuosa amb les persones amb autisme, els animals i el medi ambient FLOCK DRONE ART
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 25 Agost 2021 20:59

Després d’una setmana farcida d’actes per a totes les edats, demà dijous 26 d'agost a la nit, Roda de Berà clourà la Festa Major de Sant Bartomeu 2021. Ho farà d’una forma molt especial, estrenant un espectacle lumínic amb drons, esdevenint així el primer municipi de la demarcació en celebrar aquest tipus d’esdeveniment innovador.

Es podrà seguir, a partir de les 22h, des de la plaça Francesc Macià o des de l’avinguda Sant Jordi, però també des de molts balcons i terrasses particulars ja que la proposta, que combina art i tecnologia, dibuixarà al cel de Roda figures a prop de 100 metres d’alçada. D’aquesta manera es garantiran les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19, ja que l’espectacle es podrà veure des de molts punts del municipi i les figures seran visibles a molts metres de distància.

L'espectacle

L’espectacle programat porta el títol ‘Àtom’ i és un relat sobre la creació de la matèria. Entre les figures que es podran veure al cel rodenc hi ha una seqüència d’ADN o estels, entre moltes altres imatges de gran espectacularitat, obra de Flock Drone Art, la primera empresa catalana i una de les primeres d’Europa en dissenyar i produir espectacles de llums amb tecnologia dron.

Aquesta proposta avantguardista és, a més, respectuosa amb el medi ambient ja que no genera residus i recupera la màgia de la pirotècnia actualitzada amb les noves tecnologies, i sense generar el soroll dels focs d’artifici.

drone show Roda

‘Més llum, menys soroll’

La regidoria de Cultura i Festes, encapçalada per Teresa Ferré, ha programat aquest innovador esdeveniment com a alternativa al castell de focs que tradicionalment tancava la Festa Major. I és que Roda de Berà es va convertir al setembre de 2020 en el primer municipi de Catalunya en aprovar l’ús de pirotècnia menys sorollosa o silenciosa en els actes municipals. També, en el marc de la passada revetlla de Sant Joan, va posar en marxa una campanya per promoure que el rodencs i rodenques utilitzessin pirotècnia menys sorollosa amb el lema “Més llum, menys soroll”.

Va sorgir arran d’una moció presentada per Junts per Roda i aprovada per la majoria del Ple de l’Ajuntament durant el ple de setembre, amb la qual es va aprovar que en tots els actes organitzats per l’Ajuntament en els que es faci ús de pirotècnia i focs artificials, es faran amb pirotècnia silenciosa o menys sorollosa.

Els petards provoquen danys a les persones amb TEA i als animals

A les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA), per exemple, les explosions dels petards els causen un gran patiment, podent generar crisis de plors, autolesions i actituds agressives, entre d’altres conseqüències. El soroll de la pirotècnia també pot tenir efectes negatius en els animals. Degut a la seva sensibilitat auditiva, els sorolls forts poden causar-los pànic i provocar en ells conductes no habituals com fugir i perdre’s, autolesions, o fer mal als seus amos. A més, poden patir palpitacions, taquicàrdies, falta d’aire, tremolors i fins i tot els pot provocar la mort.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: