Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La iMAGInada i l'exposició fotogràfica 'giTanos-giTanes' donen el tret de sortida a Sant Magí

Els actes previs de les festes de Tarragona s'inicien aquest dijous 12 d'agost

La iMAGInada, amb la seva 13a edició, serà l'encarregada de donar el tret de sortida a aquests dies previs La iMAGInada, amb la seva 13a edició, serà l'encarregada de donar el tret de sortida a aquests dies previs ALBERT RUÉ / ARXIU
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 12 Agost 2021 07:45

Aquest dijous arrenquen els actes previs de les festes de Sant Magí d'aquest 2021. La iMAGInada, amb la seva 13a edició, serà l'encarregada de donar el tret de sortida a aquests dies previs d'unes festes adaptades a les circumstàncies i seguint en tot moment les recomanacions del PROCICAT.

Així, a partir de les 19 h, els jardins del Camp de Mart donaran la benvinguda als seus visitants a aquest 'Espai per a la Llibertat d’Expressió', on durant quatre dies es podrà experimentar una varietat de sensacions amb els actes programats per a tots els públics tant als jardins com al Teatre Auditori.

Al vespre, a les 20 i a les 22.30 h, la iMAGInada oferirà el seu espectacle inaugural dins el Teatre Auditori del Camp de Mart. Monstres, de la cia Riguel, presentarà una trobada de monstres que, farts de fer por o no, volen mostrar-se al món tal com són.

'giTanos-giTanes', a l'espai Turisme

Aquest dijous dia 12, a les 19.30 h, també s'inaugura l'exposició 'giTanos-giTanes', del periodista i fotògraf Josep Maria San Saturnino, Sansa. L'espai Turisme acull aquesta mostra fotogràfica que pretén visualitzar detalls dels costums i les tradicions de la comunitat gitana de la Part Alta de Tarragona.

Les imatges reflecteixen moments rellevants per al col·lectiu, com ara el llançament de pètals al riu Francolí o al mar Mediterrani el 8 d’abril, Dia Internacional del Poble Gitano, la cerimònia de la boda i el ritual del mocador, que consolida el seu model de família, i la gresca contagiosa de la Festa Gitana que se celebra el mes d’agost al carrer del Cós del Bou.

Exposició Gitanos i Gitanes Sansa

El divendres 13, els diferents tallers i activitats de la Imaginada tornaran a ser protagonistes de la jornada, amb propostes com ara el taller d'estampació amb plantes i flors, el de Benestar emocional i corporal o el de Tap Dance & Body Percussion.

A les 19.30 h, el vestíbul de l'Antiga Audiència acollirà la inauguració de l'exposició 'Sant Magí dels Xiquets de Tarragona a través de les imatges'. Enguany se celebra el Sant Magí número cinquanta dels Xiquets de Tarragona i ens proposen un viatge des del 1971 a través de cinquanta fotografies que han marcat la seva història.

La Sindriada solidària

Dissabte 14 d'agost, els mercats municipals Central i de Torreforta celebraran la Sindriada més solidària. Sota la campanya #Alimentsambcor, amb els diners recaptats de les compres dels talls de sindria s'adquiriran productes frescos dels mercats de Tarragona per a les famílies més vulnerables de la ciutat. El mateix dissabte a les 20 h, el Velòdrom de l'Anella Mediterrània oferirà l'activitat de MagíZumba, i durant tot el cap de setmana, s'oferiran les diverses visites guiades per diversos indrets de la ciutat programades per aquest Sant Magí.

Diumenge 15 h a les 10 h al carreró de Sant Magí, tindrà lloc l'habitual Enramada de la mà de la Moixiganga, tot guarnint un any més aquest carreró tan emblemàtic perquè faci olor i goig durant les festes. A la tarda, torna el cicle 'la Música del Diable' amb concerts al peu del Pont del Diable amb el duet Guillem Anguera i Xavier Pié. Dos músics del Camp de professional, referents en el seu àmbit new-age en el cas del segon. En aquesta ocasió ens ofereixen un concert íntim i familiar, on l’acordió diatònic i el saxo soprano es fusionen per fer un viatge a diverses músiques del món, d’est a oest, de nord a sud.

I a la nit, a les 21 h i a les 22.30 h, l'Esbart Santa Tecla presentarà a la plaça de la Pagesia les Contalles de Sant Magí. Després d’un any d’obligada absència per la pandèmia, l’Esbart Santa Tecla tornarà a mostrar, a través de la música i la coreografia, la vida del patró de Tarragona, presentada a través de set quadres escènics: Arribada a la Brufaganya, La dona endimoniada, La presó i l’alliberament del Portal del Carro, El miracle de la cova, Martiri i mort de Sant Magí, Devoció a Tarragona i Contrapàs final.

Recordem que tots els actes son amb aforament limitat i és necessària reserva prèvia. Per a més informació i entrades, podeu consultar tots els actes previstos a l'app TGN Agenda i al web agenda.tarragona.cat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: