Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa Major de Vimbodí i Poblet es clou amb un bon seguiment de públic en tots els actes

El municipi ha acollit prop de vint actes destinats a gaudir de la retrobada de la gent del poble tot preservant totes les mesures de seguretat sanitària

Havaneres amb el grup Barcarola Havaneres amb el grup Barcarola AJUNTAMENT DE VIMBODÍ I POBLET
Festa Major Redacció Infocamp
Dilluns, 09 Agost 2021 22:33

Vimbodí i Poblet ha tancat quatre dies intensos de celebració amb una agenda d’actes de Festa Major que, en la cita d’aquest 2021, ha tancat un cicle de dos anys sense festes populars. La trobada del poble amb la cultura i les tradicions locals va iniciar-se el passat diumenge 1 d’agost, ja amb diversos actes, però les cites centrals del programa s’han dut a terme aquest passat cap de setmana, des del dijous 5 d’agost fins ahir diumenge, 8 d’agost.

Una vintena d’actes oberts a petits i grans

En total, el programa ha reunit una vintena d’actes, que s’han pensat per a tots els públics i també per a recordar alguns dels valors del municipi, a més a més de no deixar el lleure de banda. Entre les cites destacades cal recordar la presentació del llibre ‘La llum de l’impostor’, de l’autora vimbodinenca Teresa Duch, que es va dur a terme el diumenge 1 d’agost.

Les dones vimbodinenques han estat protagonistes en aquests edició de les festes, que van iniciar-se amb el Pregó a càrrec de l’empresària Maria De la Peña, fundadora de ‘On The Rocks’, una empresa de licors naturals i artesanals enfocats al segment premium, que parteix de matèries primeres cultivades a les mateixes instal·lacions. L’acte es va dur a terme dijous, 5 d’agost, junt amb l’actuació d’Esther Caralt.

Pel que fa als actes que han tingut més seguiment popular han estat el teatre i el concert de Cultrum (divendres 6 d’agost), l’espectacle de màgia amb la Maga Melanie i l’actuació de Festa Major amb l’Orquestra Metropol (dissabte 7 d’agost), les sardanes, les havaneres amb el grup Barcarola i el Castell de focs d’artifici (diumenge 8 d’agost).

El programa també ha comptat amb actes culturals, destinats a posar de relleu la cultura local, com és el cas de les exposicions que s’han inaugurat en el marc de les festes (dedicades als Gegants i a les peces que s’han extret a l’excavació del jaciment del Molí del Salt) i també cites com el taller ‘Humans i Pedres’, que ha servit per parlar sobre l’evolució humana amb una menció especial a l’excavació del Molí del Salt.

A banda, també cal destacar les sessions de cinema familiar i per adults, que han posat de relleu el paper important del Teatre-cinema Foment com a agent cultural imprescindible del municipi.

La prioritat: garantir la seguretat en tots els actes

A més a més de la bona acollida dels diferents actes, un altre dels fets a destacar ha estat el bon nivell de seguiment de les mesures de seguretat (neteja de mans, distància de seguretat i us de mascareta) que encara s’han de seguir a causa de l’actual situació sanitària. Davant de la necessitat de garantir aquestes mesures, des del consistori municipal s’ha optat per donar preeminència a aquells actes en els quals s’han pogut garantir les distàncies, a través del sistema de retirada d’entrades anticipades.

“Hem volgut unir les ganes de retrobada de la gent del municipi amb la seguretat que encara dicta la pandèmia”, explica l’alcalde del municipi, Joan Canela, que es mostra “molt satisfet” del nivell de seguiment dels actes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: