Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Castellvell del Camp celebra la Festa Major de Santa Anna

El Pregó es farà el divendres 23 de juliol a la Pista Poliesportiva / El Joc de l'assassí i el paintball a camp obert, entre les novetats 

Imatge d'arxiu d'El Lluert, en una Festa Major de Santa Anna Imatge d'arxiu d'El Lluert, en una Festa Major de Santa Anna AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 21 Juliol 2021 08:07

Després d'un any 2020 marcat per la pandèmia que va obligar a la celebració d'una festa major limitada, arrenca la Festa Major de Santa Anna de Castellvell del Camp, que se celebra del 16 al 26 de juliol. Les regidories de Festes, Cultura i Joventut de Castellvell del Camp, amb el suport de les entitats, han organitzat un programa d'actes pensats per a tothom, amb espectacles infantils, activitats esportives i lúdiques, música, cinema, exposicions i, enguany, fins i tot, podrem jugar a fer d'assassins durant els dies de la festa major. Tots els actes són gratuïts i estan adaptats a les mesures de seguretat per la covid-19.

El Joc de l'assassí, el rocòdrom i el paintball

Una de les novetats que ha despertat més curiositat d'aquesta festa major és 'El Joc de l'assassí' o 'L'assassí de la pastanaga de Castellvell'. Es tracta d'un joc participatiu de carrer que funcionarà a través d'una aplicació i que transcorrerà del 20 al 26 de juliol. Les persones que vulguin participar-hi i tan sols hauran d'inscriure's, fins al 20 de juliol, a http://castellvell.assassiapp.com La regidora de Festes, Mònica Jordà, explica que “en el moment en què entres a formar part del joc, et converteixes en assassí, però també et converteixes en una possible víctima. A cada participant se li assignarà una persona a la que haurà de localitzar durant els actes de la festa major i a la que haurà d'assassinar”. L'assassinat es podrà cometre de tres maneres: amb una pastanaga, amb un avió de paper o amb un paraigües. No obstant, la víctima també podrà evitar que l'assassinin si porta una armilla antireflectant (per la pastanaga), una barretina (per l'avió de paper) o un impermeable (pel paraigües). La víctima només podrà portar a sobre un d'aquests tres elements. Quan el participant assassini aquella persona, l'objectiu que tenia la víctima passarà a ser el seu, de manera que podrà continuar assassinant fins que no el matin. El participant que hagi estat assassinat, haurà d'escriure una esquela a l'aplicació. Al final del joc es lliuraran tres premis culturals: A la persona que hagi assassinat més gent sense que hagi estat assassinada; a la persona que hagi assassinat més gent havent acabat assassinada; i a la persona que hagi escrit l'esquela més original.

Una altra de les novetats serà el rocòdrom d'escalada i una tirolina de 50 metres, que es va instal·lar, aquest dimarts 20 de juliol, a la Pista Poliesportiva. L'activitat, apte per a majors de 4 anys, substitueixi el tobogan d'aigua d'altres anys. I el dijous 22 de juliol, de les 18 a les 21h, hi haurà un paintball a camp obert, al Pinar del Clot de la Pedrera (Camí del Rec, darrera de Santa Anna). En aquest espai es podrà gaudir d'una intensa batalla plena d'adrenalina, diversió i treball en equip.

El Pregó, a la Pista Poliesportiva

Aquest any, en commemoració del 25è aniversari de l'Associació de Dones de Castellvell del Camp, el pregó que tindrà lloc el divendres 23 de juliol, a les 19h, anirà a càrrec de la membre més gran i més jove de l'entitat. La Pilar Porqueres i la Maria Batista. Enguany el pregó es farà des d'un escenari, a la Pista Poliesportiva, per complir amb l'aforament i les mesures per la pandèmia. També es podrà gaudir de la presència dels grups i elements festius del poble, tot i que de manera estàtica. En acabar, el Lluert, farà una demostració del seu ball de Festa Major a la part exterior i, a les 21:30h, la Colla de Diables Banyuts oferirà un correfoc pels carrers del poble.

Actes per a tothom

Els actes de la Festa Major de Santa Anna van donar el tret de sortida el passat cap de setmana amb tres mostres dels treballs fets per l'Associació De Dones, a la Sala Polivalent, dels treballs de pintura de CastellvellArt i l'exposició de maquetes de Felip Saiz Ruíz, a Cal Barenxó.

El sopar de Festa Major, adaptat a la pandèmia

Aquest any el Gran Sopar de Festa Major se celebrarà, el dissabte 24 de juliol, a les 21h, a la Pista Poliesportiva. Per complir amb les mesures de prevenció, es faran taules de 10 persones i les inscripcions s'hauran de fer amb reserva prèvia per controlar l'aforament. Després del sopar, a les 23h, es podrà gaudir de l'espectacle musical de Radio Star.

L'endemà diumenge 25 de juliol, es farà el Vermut Popular de Festa Major, de les 13 a les 15h a la Pista Poliesportiva, per tal de cercar un espai ample i evitar aglomeracions amb totes les mesures COVID que estiguin vigents i amenitzat amb la música de la xaranga Els Bandsonats. A les 21:30h, a la plaça Maria Rosa Soler Gaspà, es farà la projecció i votació popular dels curtmetratges participants en el V Concurs 'PetitsCURTS'. En acabar el concurs gaudirem de la pel·lícula 'Maléfica: maestra del mal'.

El dia 26 de juliol, per Santa Anna, s'iniciarà a les 09h amb la Missa Votiva en honor a la patrona, a l'Ermita de Santa Anna i, a les 12h, se celebrarà la Missa Solemne en honor a Santa Anna.

A les 19:30h, l'Ermita de Santa Anna acollirà la tradicional Trobada d'Annes i l'Ofrena floral a la patrona de Castellvell del Camp. I per acabar, a les 21:30h, es podrà gaudir de l'espectacle dels 'Maestros de la magia', a la Pista Poliesportiva.

Podeu consultar el programa complert de la Festa Major a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: