Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La rectora de la URV destaca el compromís de Constantí amb la Universitat en el Pregó de Festa Major

Maria José Figueras posa com a exemples el Celler Experimental de la Facultat d'Enologia a Mas dels Frares i les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran

La rectora de la URV, Maria José Figueras, va fer el Pregó de la Festa Major d'Hivern de Constantí. Al seu costat, l'alcalde Óscar Sánchez La rectora de la URV, Maria José Figueras, va fer el Pregó de la Festa Major d'Hivern de Constantí. Al seu costat, l'alcalde Óscar Sánchez AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Gener 2021 20:26

La rectora de la URV, Maria José Figueras, ha estat la protagonista del Pregó de la Festa Major d'Hivern d'aquest any a Constantí. A causa de l'actual situació sanitària el Pregó es va fer aquest dimarts a la Sala de Plens del consistori sense la presència de públic, i es va podeer seguir a través del canal de Youtube de l'Ajuntament de Constantí. Figueras va pronunciar un pregó ple de referències als seus lligams i a la seva vinculació amb Constantí, tant a nivell familiar com també professional. En aquest sentit, va recordar els vincles amb el municipi arran de l'activitat comercial familiar a comerços històrics a la ciutat de Tarragona com Casa Figueras i, posterioment, Minimum. Entre la seva clientela hi havia moltes famílies de Constantí, amb qui es va establir una relació d'afecte i amistat que encara perdura a dia d'avui.

Després de repassar la seva trajectòria docent, la rectora de la URV va explicar que un dels aspectes que més l'emocionen del seu càrrec és la vinculació de la institució amb tot el territori i la seva gent, un element clau per al progrès de la societat. En el cas de Constantí n'ha destacat la presència de la URV a través del Celler Experimental de la Facultat d'Enologia a Mas dels Frares i les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, amb una gran tradició al municipi.

Del Celler Experimental de Mas dels Frares, adscrit a la Facultat d'Enologia de la URV,  va subratllar que aquests estudis d'Enologia van ser pioners a l'estat espanyol i, sobretot, va posar en valor el seu gran prestigi internacional. En relació a Mas dels Frares també va voler destacar la seva importància històrica amb el jaciment arqueològic d'època romana que s'hi ha localitzat i els indicis arqueològics que apunten a l’existència d’una vil·la romana amb estructures productives de caire vinícola. Aquest descobriment ha donat peu a un conveni de col·laboració entre la URV, l'Ajuntament de Constantí i l'ICAC per a l'estudi i difusió de la vil·la romana de Mas dels Frares. La rectora va voler manifestar el seu agraïment a l'Ajuntament de Constantí per la seva col·laboració en aquests projectes de recerca i investigació.

Finalment, també va destacar que aquest curs 2020-2021 hi ha un total de 79 alumnes de Constantí matriculats a la URV en els diferents estudis de grau, màster i doctorat. Un cop finalitzat el Pregó, la rectora de la URV va signat el Llibre d'honor de l'Ajuntament i va rebre un lot de productes locals com a mostra d'agraïment per part del consistori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: