Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Matinades protagonitzaran la imatge de Santa Tecla 2020

Manel, Stay Homas i Miguel Poveda, els grans concerts de la Festa Major / L'escultora Àngels Cantos serà la Perpetuadora de les festes

Presentació dels elements del marxandatge de la imatge gràfica de la Festa Major de Santa Tecla 2020 Presentació dels elements del marxandatge de la imatge gràfica de la Festa Major de Santa Tecla 2020 MAURI
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 29 Juliol 2020 13:50

Les Matinades a la Baixada de Misericòrdia, són el moment i el lloc escollits enguany per a la imatge gràfica de les Festes de Santa Tecla 2020. El seu dissenyador, Octavi Torné, -conegut amb el sobrenom artístic Octavius-, ha estat l’encarregat de plasmar aquest instant tan màgic de la festa. Segons destaca el dissenyador, el cartell intenta evocar la música, els sons que omplen els carrers a trenc d’alba, el dels timbalers i grallers. També té un paper important el coet que inicia el primer toc i que forma el logotip de l’edició d’enguany, amb una flamarada que simbolitza l’esclat d’energia i alegria de la nostra festa. Octavius també vol que el cartell "sigui un homenatge als músics que durant la pandèmia ens han acompanyat des dels balcons i que ens seguiran acompanyant".

L'alcalde Pau Ricomà i el dissenyador de la imatge gràfica, Octavius: 

Pau Ricomà i Octavius

L’escenari és la Baixada de Misericòrdia, que no havia sortit encara retratada a cap cartell, i que és un indret molt emblemàtic, ja que tant hi passa el Seguici com és un dels moments èpics del Pilar Caminant. La particularitat del carrer amb una corba li dona molta personalitat i fa que el cartell "transmeti moviment", apunta Torné. Els grallers i timbalers no tenen camises identificables amb la intenció que representin tots els músics dels Seguici i també totes les generacions, petits i grans. 

La imatge d’enguany es veurà reflectida en el marxadantge habitual, dut a terme per diferents entitats de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament, com són la samarreta del Ball de Diables; la bossa de la Colla de Diables Voramar del Serrallo; el mocador, de la Moixiganga; la totebag de l’Agrupació de Portants dels Nanos Vells; el Ventall per part de Comerciants Via T i enguany també la polsera, del Ball de gitanes. Durant la roda de premsa de presentació de la imatge protagonista, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut agrair un any més la col·laboració de les entitats amb el marxandatge de la festa i, especialment, al Ball de gitanes -que incorpora la polsera- o a la Fundació Estela, que enguany afegeix el domàs per penjar al balcó.

                                       Cartell de la Festa Major de Santa Tecla 2020: 

Cartell definitiu

Els grans concerts

L'alcalde Pau Ricomà també ha avançat els tres concerts més importants, de Santa Tecla, dels quals avui mateix s’han posat a la venda les entrades i que es faran al Teatre Auditori del Camp de Mart. El dimarts 15 de setembre a les 21.30h actuarà Manel; el dimecres 16 també a les 21.30h, Stay Homas i finalment, el dijous 17, a la mateixa hora, Miguel Poveda.

Àngels Cantos, Perpetuadora de la festa

I sense avançar la programació ni l’adaptació final de molts dels actes tradicionals i festius, que tal i com ja va apuntar Ricomà, es prendran totes les decisions “en consens i en acord unitari amb les entitats”, el que sí que ha volgut anunciar l’alcalde és la Perpetuadora de la Santa Tecla 2020, que serà la restauradora de bona part del Seguici i el Bestiari Tarragoní, Àngels Cantos. Escultora tarragonina, amb una dilatada trajectòria professional en el camp artístic i en la restauració, que ha fet, entre d’altres la intervenció global dels Gegants Moros, que es va presentar l’any passat.

La carrera d’Àngels Cantos està lligada des dels seus inicis al Seguici Popular i al món geganter, tant de Tarragona com de nombroses poblacions de la província. Per les seves mans han passat des del Drac de Sant Roc, fins a les màscares del Ball dels Set Pecats Capitals i molts dels elements del Seguici Petit son creacions seves. “A l’Àngels Cantos li devem un reconeixement per la seva tasca, un ofici molt delicat i que alhora ella sap fer tan bé” ha apuntat Ricomà, que també ha volgut destacar “la singularitat d’enguany de tenir dues dones com a protagonistes d’una part important de la festa: la Perpetuadora, Àngels Cantos i la Pregonera, l’Agnès Busquets”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: