Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'epicentre de la Festa Major de Montblanc es traslladarà a la plaça de Sant Francesc

Enguany no es podran celebrar els actes multitudinaris com el Beu les Bèsties, la Convidada dels Veguers, la Festa Flaix o els correfocs

Imatge d'arxiu dels Gegants de Montblanc Imatge d'arxiu dels Gegants de Montblanc ARXIU / INFOCAMP
Festa Major Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Juliol 2020 12:51

Davant la situació que estem vivint a causa de la Covid-19, l’Ajuntament de Montblanc ha repensat la Festa Major, que està prevista del 7 a l’11 de setembre, que enguany mantindrà "l'espina dorsal" de la festa. Si la situació actual es perllonga durant les pròximes setmanes, l’Ajuntament té la ferma voluntat de celebrar la Festa Major, prenent totes les mesures de seguretat i de prevenció necessàries per mantenir la màxima seguretat sanitària en tots els àmbits.

El programa d’actes prioritzaran aquells aspectes més identificatius i essencials de la festa major montblanquina. Per això, la festa major estarà pensada enguany, sobretot, per les persones de Montblanc. Tots els actes i espectacles que se celebrin es faran prenent les mesures de distanciament, higiene i seguretat. Per aquest motiu, molts actes de la festa major quedaran suspesos, d’altres seran modificats, canviaran d’espais habituals, els aforaments seran limitats i es vetllarà, sempre, per la màxima seguretat.

L'epicentre de la Festa Major es trasllada a la plaça de Sant Francesc

L'Ajuntament ha anunciat enguany que no es podrà celebrar el Beu les Bèsties, la Convidada dels Veguers, la Festa Flaix, així com els correfocs. Són actes amb molta aglomeració de gent on és difícil controlar un aforament limitat. El consistori vol agraïr la bona entesa de les entitats a qui afecta la suspensió d'aquests actes, que s'han mostrat obertes a col·laborar en tot moment i s'han fet càrrec de la decisió acordada.

L'epicentre de la Festa Major es traslladarà de la plaça Major a la plaça de Sant Francesc, molt més àmplia. També es parlarà amb el seguici festiu  peracordar poder fer algun lluïment del seguici, tant important per Montblanc.

Tanmateix, el programa d’actes procurarà mantenir, per sobre de tot, els elements més característics de la festa amb actes culturals, socials, religiosos, musicals i lúdics per a tots els públics. Per tot això, el programa de festes tindrà menys actes dels habituals i se’n modificaran molts d’altres, però no es renuncia a aquells elements que identifiquen la festa major i que, en darrer terme, els singualiritzen com a poble.

Una Festa Major amb actes "essencials"

Així, el programa d’aquesta Festa Major esdevindrà "només" l’espina dorsal de les altres festes majors, però amb tota la força i emoció. Serà un Festa Major només amb actes "essencials".

Enguany no s'editarà el programa d'actes en format paper, tenint en compte els canvis que es puguin anar fent dia a dia. Així, tots els actes i novetats
referents a la Festa Major s'aniran anunciant a través de l'ebando i de les xarxes socials de l'Ajuntament de Montblanc.

Finalment, des del consistor es demana "comprensió" a tota la ciutadania i cal prendre consciència que el programa de la Festa Major seguirà viu fins a l’últim moment, quedant lligat a l’estat de la pandèmia en cada moment i adaptant-se a la realitat present i, sempre, prioritzant la salut i la seguretat de les persones.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: