Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa Major del Vendrell anuncia diverses actuacions de cultura popular

Santa Anna combinarà els actes presencials amb actes on-line, que seran transmesos per RTV El Vendrell

El regidor de Festes del Vendrell, Christian Soriano, acompanyat de representants de diverses entitats de cultura popular, van presentar ahir un avançament del programa d’actes de la Festa Major El regidor de Festes del Vendrell, Christian Soriano, acompanyat de representants de diverses entitats de cultura popular, van presentar ahir un avançament del programa d’actes de la Festa Major AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Festa Major Redacció Infocamp
Dimarts, 07 Juliol 2020 19:24

El regidor de Festes del Vendrell, Christian Soriano, acompanyat de representants de diverses entitats de cultura popular, van presentar ahir un avançament del programa d’actes de la Festa Major del Vendrell d’aquest 2020. El regidor va explicar que tot i que enguany les circumstàncies seran diferents i serà una festa molt diferent i condicionada per la pandèmia, s’ha volgut apostar per celebrar una Festa Major , “ja que la cultura ha de prevaldre com a bé de primera necessitat”. Això sí, segons Soriano, tots els actes tindran com a fil conductor i imprescindible el compliment de la seguretat i de la normativa sanitària.

En aquest sentit, el regidor ha avançat que la Festa Major de Santa Anna combinarà els actes presencials amb actes on-line, que seran transmesos per RTV El Vendrell i també que s’està treballant ja en una aplicació on les persones es podran apuntar per als actes amb aforament limitat.

Els actes de cultura popular

Ahir es van donar a conèixer els actes de cultura popular que es faran. En concret, el 26 de juliol es celebrarà l’Ofici en honor a Santa Anna a l’Església Parroquial, presidit pel Lleó i l’Àliga, com ja és habitual, i enguany també, pels Gegants, que s’incorporen per primera vegada a l’Ofici. El Lleó participarà en l’ofertori amb la música de gralla a càrrec de Jordi Inglès “Bero” i, en acabar la missa, el Lleó farà el ball d’honor dins del temple. Serà un ball amb un únic ballador, i amb dos o tres persones de reserva fora. De la seva banda, els Gegants també faran un únic ball, sumant-se així a l’ofici de Santa Anna, després que l’any passat ja s’incorporessin també al seguici dels Portants d’Honor.

En acabar l’ofici, i fins als versos dels Diables, l’Àliga aportarà la nota musical a la jornada, oferint un concert des de dalt del campanar, que es podrà escoltar des de bona part del Vendrell. Anirà a càrrec dels músics del Lleó, dels músics de l’Àliga i també dels membres del Ço del Botafoc.

Tot seguit, la Plaça Vella, amb aforament limitat i cadires per al públic, acollirà els versos dels Diables. Des de l’entitat s’ha explicat que en un context com l’actual, “la crítica i la sàtira a l’actualitat ara és molt necessària”, i que tot i no poder realitzar tots els actes habituals, no volien deixar perdre els versos, que són l’origen del seu ball parlat. L’entitat també ha preparat el seu protocol intern de funcionament i seguretat que els obliga, per exemple, a actuar amb mocador i guants.

Les bèsties de foc, presents a la festa

D’altra banda, tres de les bèsties de foc del Vendrell també actuaran a la festa major d’aquest 2020: el Cabrot, el Drac del Vendrell i la Mulassa Feixuga. No ho faran el 26, perquè la Comissió de Foc va acordar no fer-ho ningú, però sí que ho faran el dia 27, en un acte molt similar al Nostrefoc. A les 18h, la Plaça Vella, la Plaça Nova i la Plaça Francesc Macià acolliran la plantada de les bèsties i més tard, cap a les 21h, a la plaça Pep Jai, amb aforament limitat, faran dues enceses cada bèstia i una encesa conjunta al final.

El regidor de Festes ha avançat que la propera setmana s’acabaran de presentar la resta de propostes de la Festa Major. Christian Soriano també ha volgut agrair la tasca feta pels sis Administradors de Santa Anna 2020, que van anunciar la seva dimissió fa unes setmanes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: