Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Selva del Camp celebra una Festa Major d’estiu mig desconfinada

Es van celebrar actes al carrer, tot i que amb limitacions i altres que es van poder seguir des del Canal Camp i Ràdio la Selva

El Diabló de la Selva del Camp, enguany celebra el seu 20è aniversari El Diabló de la Selva del Camp, enguany celebra el seu 20è aniversari LASELVADELCAMP.ORG
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 11 Juny 2020 11:54

En temps de la Covid-19, és evident que difícilment una Festa Major es pot celebrar amb normalitat. És el cas de la Festa Major d’estiu de La Selva del Camp, on ha hagut de primar la imaginació en l’últim moment, ja que en una situació de pandèmia mundial és impossible conèixer com se succeiran els fets i menys encara poder planificar una programació mesos abans. En aquest cas, les associacions i entitats del poble, juntament amb l’Ajuntament i els mitjans de comunicació locals han permès que es visqui una Festa Major mitjanament ‘desconfinada’, amb actes de carrer amb restriccions i d’altres que s’han pogut seguir per Canal Camp i Ràdio la Selva. Sens dubte, tot i que diferent, aquesta Festa Major d’estiu a la Selva del Camp passarà a la història per haver-se celebrat en plena pandèmia mundial.

Dels actes presencials s’han pogut conservar uns quants, tot i que amb limitacions. El primer d’ells, un clàssic del divendres de festa major, és el concert de Grallers de la Selva des del Campanar, tot i que enguany s’ha canviat l’escenari per la terrassa del Castell del Paborde. Aquest va tenir lloc el passat divendres 5 de juny, quan els musics van pregonar l’inici de la Festa Major al qual es van unir les veïns des dels seus balcons i terrasses. Precisament les terrasses i balcons han tingut protagonisme en aquesta Festa Major, des dels quals es va poder gaudir de la passejada del Ball de Gitanes, que engegava tant bon punt finalitzava el concert dels grallers, i que posava el punt més esbojarrat a la festa.

El Diabló compleix 20 anys

Aquesta Festa Major també havia de ser la del Diabló, l’element de foc de La Selva que enguany complia 20 anys de vida. Per això, la colla de Diables havia organitzat una trobada amb elements de foc d’arreu d Catalunya que hagués tenyit carrers i places de foc. La situació actual, però, va desbaratar tots els plans. Tot i això, no es van quedar de braços creuats i el dissabte, 6 de juny, van celebrar aquesta destacada efemèride quan una part de la colla sortia al carrer a passejar al Diabló.

Diumenge, el dia gran de la Festa Major

L’endemà, diumenge 7 de juny, La Selva es despertava amb les matinades, la tronada aèria i el toc de campanes que anunciava el dia central de la Festa Major. Aquesta jornada havia d’orbitar entorn de l’homenatge a la vellesa, que haurà d’esperar fins al 2021. Malgrat això, la Missa Major es va poder oficiar, tot i que amb la limitació del 50% de l’aforament a l’església de Sant Andreu i l’obligatorietat de dur mascareta. La missa va comptar amb la presència de representants de l’Ajuntament i l’escola Cantarum a l’apartat musical. Per motius de seguretat, no es va poder realitzar el besamans al reliquiari de Sant Andreu, que es va mostrar en acabar l’eucaristia.

En condicions normals, en sortir de l’ofici, els selvatans es trobarien l’arrencada del Seguici Festiu. Enguany, s’havia de reformular aquesta acte, que va acabar fent el salt a les antenes de Canal Camp i Radio la Selva. Des de la televisió i la ràdio locals es va recrear, amb imatges d’arxiu, una cercavila virtual que anava seguida dels parlaments confinats del Ball de Gitanes i un breu missatge de la colla de Diables.

La música, clau en aquesta Festa Major

Aquest, però, no ha estat l’únic acte telemàtic. De fet durant aquests quatre dies, Canal Camp i Ràdio la Selva han dirigit gran part de la programació amb propostes per a tots els públics i la música, amb especial menció de la Banda de Música. L’agrupació celebra enguany el seu 30è aniversari i, el diumenge 7 de juny, al mig dia, van realitzar un concert enregistrat des de la plaça de les Pletes, on es van repassar algunes de les peces més significatives de la història de la banda. En acabar, es feia l’emissió d’una peça més interpretada pels membres de la banda, des del confinament, unint esforços amb l’Aula Vilalta i l’Escola de Música, centre que precisament ha col·laborat amb la Festa Major d’estiu amb dues iniciatives: un concert des de casa i un conte infantil musicat pels propis alumnes.

La programació musical d’aquesta Festa Major també s’ha pogut escoltar i veure amb quatre sessions de DJ a càrrec dels locals: DJ fuski, DJ Bul, Dj Tita i DJ Ojete. A més, les artistes Alba Sanz i Carmen Martínez oferien un concert online gravat des dels estudis de Ràdio la Selva.

La Festa Major des dels mitjans locals ha tingut espai pels més menuts. Divendres a la tarda, la companyia Amatitu, oferia un espectacle de titelles. Dissabte al mati, la contacontes Ana Roca explicava històries als petits i peites.

Dilluns, dia per la salut i la cultura

Per últim, el dilluns 8 de juny, es va dedicar a la salut i la cultura. Al matí, amb una sessió esportiva a càrrec de la instructora selvatana Eva Melero. I a la tarda, amb una selecció de curtmetratges que van presentar-se en el marc del Festival Ocular, celebrat a la Selva fins al 2011.

La cirereta de la Festa Major va ser el castell de focs, que tot i haver-se programat per diumenge, es va haver de reprogramar al dilluns per les previsions de pluja, amb un espectacle a càrrec de la Pirotècnia Catalana que per primer cop es va poder seguir des de tres punts diferents de la vila.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: