Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona farà unes festes de Sant Magí "diferents i amb imaginació"

Hi haurà menys actes però es mantindran els tradicionals, que patiran variacions

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el cap tècnic de les festes, Xavier González, durant la presentació de la festa major de Sant Magí L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el cap tècnic de les festes, Xavier González, durant la presentació de la festa major de Sant Magí ELOI TOST / ACN
Festa Major ACN
Dimecres, 10 Juny 2020 12:37

Tarragona mantindrà les festes majors d'aquest any, Sant Magí i Santa Tecla, però amb un format adaptat a la situació actual de pandèmia de la covid-19. Aquest dimecres s'ha presentat la de Sant Magí, que tindrà menys actes que en edicions anteriors però que amb variacions i "imaginació" mantindrà bona part dels actes tradicionals, com la baixada de l'aigua, concerts o la Imaginada. Fins i tot es treballa per oferir castells el dia de Sant Magí al migdia, si bé en un format televisiu que s'està acabant de dissenyar. Les festes es concentraran en tres dies, del 17 al 19 d'agost, i l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha destacat la col·laboració de les entitats, que "enguany també hi són i amb moltes ganes".

El cap tècnic de festes de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier González, ha apuntat que "calia fer un cop de timó" per dissenyar el programa d'enguany, però que en cap moment els va passar pel cap cancel·lar o ajornar els actes. Amb l'objectiu principal de garantir la seguretat, s'han plantejat canvis en els aspectes més importants de la festa.

Així, la baixada i el repartiment de l'aigua de Sant Magí de la Brufaganya per la ciutat serà diferent. No s'utilitzarà la capella del Portal del Carro, ja que per les seves dimensions no permet el distanciament social. L'alternativa serà distribuir l'aigua per set o vuit punts diferents de la ciutat, però seguir-ho fent el dia 18 a la tarda, com és tradicional. "Els tarragonins podran tenir l'aigua de Sant Magí, l'alfàbrega i les mides", ha garantit González.

Els actes no tradicionals també canviaran d'ubicació. En aquest àmbit, l'auditori del Camp de Mart recupera protagonisme, ja que acollirà actes de la Imaginada entre el 13 i 16 d'agost. L'accés serà amb reserva prèvia i mascareta i el consistori treballa en ultimar els protocols de seguretat, i neteja. També hi actuarà el violinista Ara Malikian, el 17 d'agost. L'espai, que va arribar a estar tancat fa uns anys arran d'un informe que alertava de problemes de seguretat a la carpa, es tornarà a fer servir sense que s'hi hagin fet reformes importants. Ricomà ha assegurat que l'auditori "és segur".

Tot i que el programa no està del tot tancat, González ha apuntat que hi haurà menys actes que en anys anteriors. Un que segur que no es farà és la revetlla remullada. El pressupost previst per l'Ajuntament abans de la pandèmia era de 80.000 euros, una xifra a la qual no s'hi arribarà. Tot i la reducció d'esdeveniments algunes despeses, com la neteja, senyalització o personal, s'incrementaran.

De cara a Santa Tecla, el càp tècnic de festes ha apuntat que el seguici "es farà d'una manera o altra". "Es fa des de 700 anys i s'ha adaptat. Ja hem patit pandèmies, i el seguici ha continuat. Treballem de manera fluïda i propera amb les entitats", ha indicat. Pel que fa a la revetlla de Sant Joan, Ricomà ha apuntat que "està en estudi" veure què es podrà fer i què no. Tot i això ha recomanat "que es faci en família" per tal d'evitar aglomeracions, especialment a la platja.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: