Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Aleixar reinventa la seva festa major

Alguns dels actes més exitosos, com la Napet Pintxo o el vermut musical, es readapten a la nova situació 

La festa gastronòmica de la Napet Pintxo anirà a càrrec dels bars i els comerços del poble La festa gastronòmica de la Napet Pintxo anirà a càrrec dels bars i els comerços del poble CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 03 Juny 2020 10:56

L’Aleixar reinventa la seva festa major de juny amb un programa que adapta alguns dels actes més exitosos a la nova situació per la Covid-19, i proposant-ne altres de nous que també tenen en compte les distàncies de seguretat i l'obligació de fugir de les aglomeracions.

La Napet Pintxo, a càrrec dels bars i els comerços

El primer exemple és la Napet Pintxo, una concorreguda festa gastronòmica que se celebrava a la plaça de la Vila en què les entitats del poble oferien pintxos a tots els aleixarencs i aleixarenques per un mòdic preu. En aquesta quarta edició, els pintxos aniran a càrrec de bars i comerços del municipi, que els oferiran des dels seus establiments el divendres, 5 de juny partir de les 19.30h. D'aquesta manera es pretén donar suport als establiments locals que han patit especialment el tancament pel coronavirus.

Un altre exemple d'adaptació a la nova situació és la programació d'una sessió d’autocinema, que tindrà lloc el dissabte, 6 de juny, a les 22h, des del camp de futbol. Els veïns i veïnes podran arribar amb els seus vehicle mitja hora abans, i hauran de seguir les indicacions d’aparcament. També hi haurà servei de barra.

Vermut musical itinerant

El tradicional vermut musical de la festa major també es readapta, de manera que un grup de la Colla de Joves, amb el vehicle de l'Ajuntament, passarà pels carrers del poble per enregistrar els veïns i veïnes com celebren el vermut des de les seves cases mentre sonarà la música per la megafonia del municipi. Serà el diumenge 7 de juny a partir de les 12.30h, i amb les imatges, muntaran un lipdub commemoratiu de la festa major.

Altres activitats programades estan relacionades amb les activitats que han fet molts veïns i veïnes quan han pogut començar a sortir de casa: caminar i passejar pels carrers, per la riera i pels camins del poble. Així, divendres 5 de juny, a les 18h, es proposa netejar la riera per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient. Es demana a les persones interessades a participar-hi que s'inscriguin prèviament a l'Ajuntament, la qual cosa facilitarà l'organització de grups, als quals s'assignarà una zona concreta a netejar, i se'ls proporcionarà guants i bosses. Totes les persones participants tindran un obsequi per la seva col·laboració.

La Ruta de la Trini

Una altra proposta, que porta per nom La Ruta de la Trini, es planteja com un joc en el que hi haurà distribuïts codis QR en diversos indrets dels poble. Cada codi amaga un missatge que s’anirà descobrint el cap de setmana, durant tot el dissabte 6 de juny i fins al diumenge al matí. El joc es podrà fer individualment o en grup.

'Des-cor-finats' és l’espectacle que s’oferirà dissabte, 6 de juny, a les 18.30h, a la pista poliesportiva. Es tracta d'un espectacle de circ ofert per una família, Somriures Nòmades, que ha recorregut el món repartint somriures als llocs més necessitats com hospitals, escoles llunyanes o presons. L’aforament està limitat a 200 persones per poder mantenir la distància de seguretat per la qual cosa les persones interessades a assistir-hi hauran d’inscriure’s prèviament a l’Ajuntament. L'entrada serà un donatiu d’algun producte d'alimentació.

La festa major es complementarà amb els actes religiosos de dissabte 6 de juny, a les 11.45h, en honor a Sant Antoni de Pàdua, i de diumenge 7 de juny, a la mateixa hora, en honor a la Santa Fímbria del Salvador. En ambdues celebracions l’organista Jesús Moreno Ribot acompanya els càntics fent sonar l'orgue barroc de l'església de Sant Martí de l'Aleixar, un dels pocs que es conserven del Baix Camp.

La festa major de juny de l’Aleixar està organitzada per la Colla de Joves, l’associació la Biblio, la Parròquia de Sant Martí i l'Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: