Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La música arrodoneix la Festa Major de La Pobla

L’Escolania de Montserrat i Manel actuen en un Casal Cultural ple de gom a gom en un cap de setmana en què també va destacar la Processó i el Piromusical del Lledó

El Casal Cultural va quedar petit per gaudir en directe del concert de l'Escolania de Montserrat El Casal Cultural va quedar petit per gaudir en directe del concert de l'Escolania de Montserrat AJUNTAMENT DE LA POBLA DE MAFUMET
Festa Major Redacció Infocamp
Dilluns, 03 Febrer 2020 20:34

L’expectació era màxima a la Pobla de Mafumet per assistir al concert que l’Escolania de Montserrat va oferir aquest passat divendres. El Casal Cultural va quedar petit per gaudir en directe de les angelicals veus, de la posada en escena i de la qualitat desbordant d’un concert d’alçada.

Els joves escolans, dirigits per Llorenç Castelló i acompanyats al piano per Mercè Sanchis, van deixar bocabadats els assistents amb les harmonioses veus que, en una actuació de dues parts, van interpretar temes tan universals com l’'Ave Maria', així com moltes altres composicions de tipus sacre i secular, per acabar amb un 'Virolai' que va aixecar el públic de les seves butaques per agrair l’actuació amb una gran ovació.

L’èxtasi i la sintonia assolida entre l’Escolania de Montserrat i el públic pobletà es va repetir, 24 hores després, en un context força diferents però també musical: els Manel van presentar el seu darrer treball discogràfic, 'Per la bona gent', davant d’un Casal Cultural igualment ple de gom a gom i que va vibrar amb les noves composicions del quartet barceloní. Amb tot, l’èxtasi va arribar al final del concert, quan a mode de cloenda, els Manel van obsequiar el públic assistent amb dues de les cançons més icòniques del grup: 'Boomerang' i 'Benvolgut', aquesta última cantada a peu dret per la platea en simbiosi amb els artistes, va ser el colofó perfecte a un concert que va portar a Manel a La Pobla per tercera vegada.

La Pobla Manel

Un cop finalitzada l’actuació del quartet barceloní, els pobletans es van traslladar al Pavelló per seguir immersos en l’ambient musical. En aquesta ocasió, l’artista convidat va ser Fran Valenzuela, qui va apropar a La Pobla les cançons més emblemàtiques d’Alejandro Sanz amb el concert tribut 'Y si fuera Sanz'. Així mateix i també al Pavelló, la nit de divendres el jovent local va ballar amb els ritmes més actuals gràcies al 'Pobla Lledó Session', una sessió que va comptar amb una gran afluència de públic.

Entre les actuacions de divendres i les de dissabte, dissabte al matí els infants van gaudir al Parc del Bassal amb el taller 'El pescador de núvols', que va tornar a La Pobla per fer volar desenes de globus i la imaginació de tothom en una sessió molt amena i divertida per a les famílies pobletanes.

Els actes litúrgics

D’altra banda, els actes litúrgics associats a la Festa Major d’hivern i a les Festes Decennals de la Pobla de Mafumet van assolir també el seu punt culminant durant aquest darrer cap de setmana.

Divendres, dissabte i diumenge a la tarda van tenir lloc les tres darreres sessions de la Novena, mentre que diumenge, coincidint amb el dia de la Mare de Déu del Lledó i tot rememorant les grans festes que van tenir lloc el 2 de febrer de 1940 -l’endemà del retorn triomfal a La Pobla de la imatge de la Mare de Déu del Lledó-, els pobletans van acudir a l’església per celebrar-hi la Missa Solemne, que va tenir lloc al punt del migdia.

La Pobla Solemne Processó

Aquesta va estar presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas i Barnosell, qui a la tarda també va presidir la Solemne Processó. Van completar la jornada de diumenge la Cercavila festiva, en acabar la Missa Solemne i que va recórrer el poble fins al Pavelló; i, ja a la nit, el gran Piromusical del Lledó, que un any més va omplir el cel de La Pobla de llum i color per commemorar el dia gran del municipi.

I per acabar bèsties, teatre, esport...

Un cop sobrepassat ja el dia del Lledó, la Festa Major d’hivern de La Pobla es prepara per gaudir dels darrers actes previstos. Aquest proper dissabte, 8 de febrer, tindrà lloc la Trobada de bestiari, que comptarà amb la participació de l’Au Fènix, com a amfitrió, i del Drac del Morell, el Moll de Vallmoll, en Lluert de Castellvell i el Diabló de la Selva del Camp, com a bèsties convidades. La plantada tindrà lloc a les 17 h, davant l’església, i una hora després donarà inici el correfoc.

El mateix dissabte, a les 20 hores, La Corriola Teatre pujarà a l’escenari per interpretar l’obra 'La llegenda del Lledó. Història d’un poble'. Amb un preu de 3 euros, la recaptació íntegra assolida amb la venda de localitats serà destinada a col·laborar amb la Fundació Onada. Aquesta és una entitat tarragonina sense ànim de lucre, que treballa per aconseguir la felicitat de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, gent gran, les seves famílies i d’altres col·lectius amb dificultats d’inserció laboral, millorant l’autonomia personal i qualitat de vida, amb la participació activa de cada persona, oferint el suport que cadascú necessita, per a que disposin de les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans i la plena integració social i laboral.

L’endemà diumenge serà el torn per a l’esport, amb el Gran Cros de La Pobla, i per als amants del motor, a través de l’onzena edició de la Trobada de vehicles clàssics que, un any més, organitza el Club de Vehicles Clàssics de La Pobla.

I per tancar el programa festiu, el cap de setmana del 15 i 16 de febrer arribaran el Correfoc i versots infantils -dissabte-, i el tercer Campionat de pàdel i de bàsquet 3x3, la Trobada ocellaire Copa de Catalunya i el parc d’infables per als infants, el diumenge.

El programa d’actes complet està disponible al lloc web municipal, així com als perfils de La Pobla a les xarxes socials i a l’App femPobla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: