Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Festes del Roser de Tarragona estrenen "El Rastrillu"

El mercat vintage i de segona mà, la Diada Castellera amb els Xiquets de Tarragona i la fira d'art il·lustració i disseny 'La Il·lustríssima", principals novetats de les festes de la Part Alta

Les Festes del Roser, a la Part Alta de Tarragona, se celebren aquesta setmana Les Festes del Roser, a la Part Alta de Tarragona, se celebren aquesta setmana TARRAGONA RÀDIO
Festa Major Josep Cartanyà
Divendres, 04 Octubre 2019 10:29

Les Festes de la Verge del Roser de Tarragona, organitzades per l'Associació de Veïns del carrer Merceria i voltants, van donar el tret de sortida dimarts passat amb el Prego, a càrrec del fotògraf tarragoní Pep Escoda, en un acte celebrat al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT).

Els actes continuen aquest divendres 4 d'octubrem a les 18.00h, amb la plantada de gegants a la plaça de Sant Bernat. A continuació, s'iniciarà la cercavila amb els gegants, nanos, grallers, pubilla i dames pels carrers del barri. En finalitzar, cap a les 19.00h, es farà la proclamació de les pubilles, a la plaça de les Cols.

A les 20.30h, s'aixecarà un Pilar d'honor davant de la capella de la verge del Roser, situada al carrer Merceria. A les 22.00h, es farà un Sopar de germanor amb els veïns del barri, a la plaça Fòrum, i a les 23:00h, es podrà gaudir del Ball amb el grup Ruben's, on es farà el ball del fanalet.

"El Rastrillu" i la Diada Castellera

Com és tradicional, l'endemà dissabte 5 d'octubre, a les 09.00h, les Matinades s'encarregaran de recorda que són festes pels carrers del barri, amb la colla de grallers del carrer Merceria.

Dins dels actes de les Festes del Roser de la Part Alta, l'assocació de veïns ha incorporat al programa d'enguany "El Rastrillu", que estarà obert durant tot el dia fins a les 20 h. Es tracta d'un mercat vintage i de segona mà que s'ubicarà als porxos del carrer Merceria i voltants. El mercadet està obert a parades de segona mà , vintage, reciclatge, disseny artesania i art.

A les 10.30h, s'iniciarà el III Torneig Futbol Sala Infantil. Equips Paioli contra Toful, al col·legi l'Estonnac. A les 12.00h, començarà la cercavila infantil amb els gegants, nanos, la llumeneta de Perafort. Amenitzarà la batucada els Timbalers Amics de Montornès de la Pobla de Montornès i l'Aligueta dels àngels. A les 13.00h, hi haurà un Vermut electrorumbamix, a la plaça les Cols.

Els actes es reprendran a les 16.30h, amb l'espectacle d'animació Infantil "Jocs, pinta cares, minidisc i molt més", que es desenvoluparà a la plaça del Fòrum. A les 18.00h, una altra novetat, la Diada Castellera a càrrec dels Xiquets de Tarragona, a la plaça les Cols.

A les 19.30h, es projectarà una pel·lícula a la plaça les Cols i, a les 22.00h, se celebrarà una altre Sopar de Germanor amb els veïns del barri, entre la plaça del Fòrum i el carrer Merceria. De les 23.00h fins a les 02.00h, arribarà el ball amb l'orquestra"Ruben's. Es farà el ball del Ram i a la mitja part es realitzarà el sorteig de les tires. La revetlla del dissabte finalitzarà a les 02.00h, amb la Disco "Móvil-Totem" patrocinada pel Totem Cafè.

Diumenge, "La Il·lustríssima" i els actes tradicionals

Diumenge a les 09.00h, les Matinades tornen pels carrers del barri, amb la colla de grallers del carrer Merceria i els Timbalers del Centro Cultural de Aragón Tarragona. A les 10.00h, s'iniciarà la nova fira 'La Il·lustríssima', que estarà present durant tot el dia fins a les 20 h. Es tracta d'un fira art, il·lustració i disseny.

A les 11.00h, des de l'antic ajuntament -al carrer Major- fins a la Catedral, hi haurà la cercavila amb els nanos, gegants, pubilla, dames, ball de bastons de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Pubilla, Hereu de Tarragona, banda Centro Cultural de Aragón, capgrossos Maginet i la Tecleta, gegants convidats, capgrossos convidats, autoritats i veïns i veïnes. A les 11.30h, des de la catedral, es celebrarà la Solemne Processó en honor de la Mare de Déu del Roser, amb el penó, la bandera de la verge del Roser, els nanos, gegants, pubilla, dames, ball de bastons de Tarragona, Xiquets de Tarragona, pubilla, hereu de Tarragona, banda Centro Cultural de Aragón, capgrossos Maginet i la Tecleta, gegants convidats, capgrossos convidats, autoritats i veïns i veïnes.

A les 14.30h, es farà la Fideuada, per un preu de 3,50 €, a la plaça de Fòrum amb carrer Talavera (on estan les fonts). Hi col·labora l'Associació de Veïns de la Part Alta. 

Tant a partir de les 11:00h com a partir de les 16.00h, la canalla podrà gaudir de jocs infantils. A les 16.30h, a la plaça de les Cols, hi haurà el 'Micro Obert' per a diferents artistes de Tarragona amb diversos estils, per a donar-se a conèixer a la ciutat. 

A les 17.30 h Coca amb xocolata per a tothom, a la plaça del Fòrum i al carrer Merceria. En el mateix espai, a les 18:00h, es farà una Masterclass de zumba i, a la mateixa hora, un Recital de poesia, entre la plaça de les Cols, plaça del Fòrum i carrer Merceria.

De les 20.30 a les 22.30h, arriba la música dels 60, 70 i 80, a càrrec de D'Old Happy's, a la plaça de les Cols. I a les 23:00h, el Correfoc tancarà els actes del diumenge, amb el Grup de Diables Foc i Gresca de Torreforta. El Correfoc transcorrerà per la plaça del Fòrum, carrer Merceria i plaça de les Cols.

Les Fetes del Roser finalitaran el dilluns 7 d'octubre, a les 19.00h, amb la Missa de Difunts, a la capella de la Verge del Roser.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: