Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els actes tradicionals i els 'Vileros i Mariners' centraran la diada de la Festa Major de Cambrils

Cambrils celebra aquest diumenge 8 de setembre la festivitat de la Mare de Déu del Camí, la patrona de la vila

Els elements festius de Cambrils seran els veritables protagonistes de la diada de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí Els elements festius de Cambrils seran els veritables protagonistes de la diada de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí ARXIU / INFOCAMP
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 07 Setembre 2019 20:56

El Ball de Diables Els Cagarrieres i els Grallers de la Colla Gegantera Tota l'Endenga seran els encarregats de despertar tothom, a partir de les 08:30h, amb les tradicionals Matinades pels carrers del Barri Antic de Cambrils.

A les 10h, des de la plaça del Setge, els diables faran el llançament de coets per anunciar que és Festa Major. A continuació, i des d'allí, s'iniciarà l'Anada a Ofici amb tot el Seguici Festiu, que recorrerà el carrer Major, carrer Vidal i Barraquer, plaça de la Vila, carrer Hospital, plaça de Marianao, carrer de la Verge del Camí i l'Ermita de la Mare de Déu del Camí.

A les 11.30h, a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí, se celebrarà la Missa Solemne Concelebrada, amb l'homilia a càrrec de Mn. Albert Fortuny Llaveria. A la sortida de missa, al pati de l'Ermita, es farà la tradicional Ofrena de Flors a la Mare de Déu del Camí, patrona de Cambrils, per part de les autoritats, pubilles i hereus, entitats festives del municipi i tothom que vulgui fer ofrena a la Mare de Déu. Seguidament, hi haurà la Ballada dels elements festius de Cambrils i es llançarà la Tracta de Festa Major.

Durant el matí, al pati de darrera de l'Ermita, hi haurà el vermut de Festa Major amb servei de bar a càrrec del Ball de Bastons de Cambrils. A partir de les 13h, al mateix pati, serà el torn de les sardanes amb la Cobla Vents de Riella d'Agramunt i els Amics de la Sardana de Cambrils. 

Torna el ball parlat 'Vileros i Mariners', amb doble funció

Després de l'èxit de la primera edicó, la Nit d'Artistes de Cambrils torna enguany amb una nova representació del ball parlat 'Vileros i Mariners' amb una doble funció, a les 17:00h i a les 18:30h, a la plaça de la Vila. 

                               Els personatges del ball parlat 'Vileros i Mariners', l'any passat: 

personatges Vileros i Mariners petits

Un batlle, un mossèn, un agen de l'autoritat....  i quatre matrimonis de de la vila i de baix a mar -barrejats entre si- coincideixen a la plaça. Retrets, insults, veritats i alguna floreta es recitaran i faran un repàs satíric de la política i societat del moment actual. Vileros i Mariners ens avisenn: "Arrambleu les criatures.... que la purga cambrilenca és a punt de començar!".

La diada de la Festa Major finalitzarà amb els Balls de Lluïment dels elements festius que tindrà lloc, a partir de les 19:30h, a la plaça de la Vila. Hi participaran el Ball de Bastons de Cambrils, la Colla Gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres, els Timbalers Cop de Cap i Nyanyos i els Xiquets de Cambrils.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: