Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Compte enrere per les Quinquennals 2019 de Vimbodí i Poblet

Aquest any se celebren els 75 anys de la restauració de l’ermita, de la Santa Imatge i de la mateixa festa

Vimbodí i Poblet es tornarà a vestir, com l'any 2014, per gaudir de les Festes Quinquennals de la Mare de Déu dels Torrents 2019 Vimbodí i Poblet es tornarà a vestir, com l'any 2014, per gaudir de les Festes Quinquennals de la Mare de Déu dels Torrents 2019 AJUNTAMENT DE VIMBODÍ I POBLET
Festa Major Redacció Infocamp
Diumenge, 01 Setembre 2019 18:13

Queden pocs dies perquè els carrers de Vimbodí i Poblet s’omplin de llums, colors i el sentiment d’una població que, durant els dies 7, 8 i 9 de setembre viurà totalment immersa en la celebració de les Festes Quinquennals de la Mare de Déu dels Torrents 2019.

Enguany, la cita coincideix amb el 75è aniversari de la restauració de l’ermita i de la imatge de la verge, i de l’inici de la festa mateixa, que se celebrarà per primera vegada des de la inclusió d’aquesta festa tradicional en el Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya per part de la Generalitat, que es va certificar el mes de març d’enguany. Aquesta consideració oficial reforça el caràcter especial d’una celebració dedicada a la copatrona del municipi que aconsegueix transformar la localitat en una veritable festa per als sentits.

“La unió i l’esforç d’aquests dies ens ajuden a créixer com a comunitat”, explica l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, que descriu les Festes Quinquennals com una manifestació que omple els carrers de “llum i de colors” i també una ocasió de “respectar la nostra història i tradicions, de retrobar-nos, de treball a contrarellotge i també de compartir moments i passejades per la nostra vila”.

Com cada edició, les Festes Quinquennals arriben després de l’esforç constant de les entitats organitzadores (la Parròquia de la Transfiguració del Senyor i la Comissió de les Festes Quinquennals) que s’han unit per a confegir un programa d’actes que s’iniciarà amb les cites prèvies previstes pels dies 30 i 31 d’agost, els dies centrals de les festes, del 7 al 9 de setembre, i l'aplec a l'ermita, el 15 de setembre.

Imatge de la primera celebració de les Quinequennals, l'any 1944: 

Quinquennals 75 anys ermita

Actes previs
 
Els actes previs van començar ahir dissabte 31 d’agost, amb l’espectacle d’obertura de les Festes Quinquennals a les fonts dels Gorg. Aquest diumenge 1 de setembre, a les 8h, s'ha fet una neteja general de l’ermita i, a les 17:30h, s'ha celebrat una Eucaristia dominical a l’ermita dels Torrents i s'ha beneït la nova medalla per la veneració dels fidels.

El proper divendres 6 de setembre, destaca el repic solemne de campanes i dotze salves anunciant la Festa (12h) i, per la tarda i vespre, l’inici de l’ornamentació dels carrers i places de la vila.
 
Actes de les Quinquennals 2019
 
El dissabte 7 de setembre, a les 20:15h, s'iniciaran els actes centrals de les Quinquennals 2019 amb la Solemne Processó de Benvinguda, amb el Trasllat de la Mare de Déu dels Torrents des de l’ermita a l’església parroquial amb la Processó dels Fanalets. 

Imatge de la Processó de Benvinguda de les Quinequennals 2014: 

Quinquennals Processó
 
L'endemà diumenge 8 de setembre, a partir de les 11h, es farà la ofrena floral a la Mare de Déu. Després, a les 12h, es farà l’oferna floral de les entitats de la vila. Tot seguit, se celebrarà una Solemne Eucaristia. Per la tarda, hi haurà una recepció de la Mare de Déu dels Torrents (18h). Tot seguit, es farà una pregària a les Segones Vespres solemnes de la Nativitat de la Mare de Déu. A les 19h es farà processó pels carrers de la vila.
 
Dilluns 9 de setembre

Dilluns estarà marcat per l’Ofici Solemne a la parròquia presidit per l’abat de Poblet, Octavi Vilà Mayo (12h) i la processó de retorn de la Santa Imatge fins a l’ermita.
 
Actes posteriors

Posteriorment, el diumenge 15 de setembre, a les 12:30 hores, tindrà lloc l’Eucaristia d’Acció de Gràcies i clausura de les Festes, amb ofrena de l’ornamentació dels barris de la vila i Dinar de Germanor. A les 18h hi haurà Cant de la Salve, besamans i cant dels goigs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: