Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Tecla arriba amb Mägo de Oz, Debler i Oques Grasses com a caps de cartell

La Festa Major de Tarragona presenta 450 actes, del 13 al 24 de setembre, 60 dels quals seran musicals i que combinaran tradició i innovació

Les Festes de Santa Tecla de Tarragona se celebraran del 13 al 24 de setembre, Les Festes de Santa Tecla de Tarragona se celebraran del 13 al 24 de setembre, LAIA DÍAZ
Festa Major Mireia Muñoz Caballero
Dimecres, 11 Setembre 2019 20:28

Aquest any, les Festes de Santa Tecla arriben amb 450 actes per a totes les edats i gustos que es repartiran pels carrers de Tarragona del 13 al 24 de setembre. L’objectiu principal de la edició d’aquest any és que tornin a ser les festes més musicals de la zona, portant més de 60 actuacions de diferents estils i apostant, també, pel talent local.

Com a novetat, enguany el pregó es farà des del balcó de l’Ajuntament,un lloc més accessible pel públic. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut destacar aquest canvi de format, afirmant que “l’Ajuntament no només és casa dels electes, sinó també dels ciutadans”.

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, amb quatre anxanetes de les colles castelleres (MAURI):

Ricomà i anxanetes

Música, dansa i arts escèniques

Mago de Öz amb Debler a l’Anella Mediterrània (14 de setembre) i Oques Grasses a la plaça de la Font (16 de setembre) són els caps de cartell d’una programació de Santa Tecla 2019, que també inclou la presentació del nou treball de Marc Parrot i el debut a Tarragona d’Alfred García, ex concursant d’Operación Triunfo 2017. A més, també es podrà gaudir de Joan Colomo i Reagge per Xics per al públic més familiar, l’aposta pels nous talents amb la semifinal del Sona9 i artistes locals com Espaldamaceta i Oscárboles, entre moltes altres propostes. 

                                                                                  Mago de Öz:

Magö de Oz

La música conviurà amb d’altres arts com la dansa amb la proposta ‘Kintsugi’, del ballarí Jesus Blanco i el músic Gerard Marsal, de la mà de la Sala Trono i la Nit de dansa Jaume Guasch amb l’Esbart Català de Dansaires. En l’apartat del cinema, s’estrenarà ‘La mida del temps’, un documental dedicat a Eduard Boada, pregoner de les festes d’aquest any, i dirigit pel tarragoní David Aymerich. A la plaça de l’Antic Escorxador es podrà gaudir amb la projecció de ‘Peret, yo soy la rumba.’

Pel que fa a les arts escèniques, la Plaça Friki s’allotjarà aquest any al Teatre el Magatzem per commemorar el cent aniversari de la construcció de l’edifici de la Cooperativa Obrera Tarraconense. A més, El Tricicle presentarà el seu darrer espectacle de grans èxits, ‘Hits’, al Palau de Congressos i la Sala Trono estrena ‘Les coses excepcionals de Duncan Macmillan’ amb Pau Roca. 

El pregó

Eduard Boada, pregoner d’aquest any, estrenarà nou format i el farà des del balcó principal de l’Ajuntament. Així, el tradicional lliurament del Premi El Balcó es realitzarà al Saló de Plens i, seguidament, s’iniciarà el ritual d’inici del pregó amb l’obertura solemne del balcó per part dels Macers de la Ciutat. 

                                                                                       Eduard Boada i Aragonès:

 Eduard Boada i Aragonès

Boada està vinculat amb el còctel de la Mercè, que realitza des de fa dècades, i amb la creació del Rotet de Santa Tecla l'any 2008. Des de jove ha participat en el món festiu i ha estat al capdavant durant dècades de l’emblemàtic Can Boada. 

La Santa Tecla més tradicional

La Santa Tecla Petita incorpora aquest any dos nous elements: el Griu Petit i els Gegants Vells Petits. A més, la Baixadeta (18 de setembre) canviarà de recorregut, fent aquest any el mateix que el de la Baixada de l’àliga.

Per altra banda, la 37a Mostra de Floklore Viu presenta ‘Rugits de Festa’ organitzada aquest any pel Lleó amb motiu de la cloenda del seu 25è aniversari. Els convidats a la Mostra son les bèsties germanes d’arreu. 

Per a més informació, a més dels programes i l’estand de Festa, es podrà trobar a l’app TGN Agenda, així com a Twitter a @TGNcultura. Aquest any, el Tuitaire Convidat serà Eduard Boada Aragonès, fill del pregoner de les festes. En Instagram, es podrà trobar a @tarragona_cat amb el convidat Arnau Martín, l’il·lustrador de la gràfica de Santa Tecla 2019.

A més, per aquests dies s’ha habilitat un serveis especials de transport públic, reforçant el servei nocturn des de Llevant i Ponent al centre de la ciutat. El dia 23, el bus serà gratuït.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: