Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Rosalia omplirà de festa i tradició Torredembarra

La Festa Major de la patrona de la vila se celebrarà del 24 d’agost al 5 de setembre amb cercaviles, concerts, concursos, exposicions i més activitats a tots els gustos i edats

Torredembarra viurà aquests dies la Festa Major de Santa Rosalia Torredembarra viurà aquests dies la Festa Major de Santa Rosalia ARXIU / INFOCAMP
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 24 Agost 2019 08:59

Torredembarra es prepara per acollir, del 24 d’agost al 5 de setembre, la Festa Major de Santa Rosalia, patrona de la vila, en una edició en la que hi destaca el 25è aniversari de l’Agrupació de Balls Populars, encarregats de fer aquest any el Pregó, i els 10 anys del Ball de Gitanes que, entre d’altres actes, ho commemoraran amb una cercavila que aplegarà fins a nou balls de Gitanes a Torredembarra.

El programa d’actes, organitzat per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Torredembarra i la Comissió de Festa Major, compta amb un ampli ventall de propostes, que inclou des del tradicional patrimoni festiu de la vila amb cercaviles, correfocs, balls parlats o castells, fins a sopars populars, concerts i activitats d’oci per a totes les edats.

El programa d’actes de la Festa Major de Santa Rosalia 2019 és el següent:

Dissabte 24 d’agost

A les 20h, a la plaça de la Vila se celebrarà el concurs d’apilar Caixes San Miguel. A més, hi haurà el tast popular de les begudes finalistes del Concurs de Begudes Populars de Festa Major: El Xuclet (des de les 20a les 23h)

Seguidament, hi haurà actuació musical amb Jukebox Band. En finalitzar, s’anunciarà el guanyador  del concurs i, tot seguit, tancarà la nit un DJ. A les 22:30 al Port de Torredembarra, tindrà lloc el Festival Roca Foradada, un concert a càrrec del grup Obeses. El preu general és de 6€, el reduït de 5€. La venda d’entrades es fa a www.torredembarra.cat.

Diumenge 25 d’agost

A les 12h, a la plaça de la Vila, se celebrarà el Vermut del Ball de Serrallonga, amenitzat pel DJ Genís, i el concurs de versots.

Durant la tarda tindrà lloc el Open de Dòmino Santa Rosalia (Des de les 16 les 20:30h al Sol Bar Pk2). També durant la tarda es farà la XII Trobada de Ball Country. Hi haurà classes obertes a tothom i botifarrada popular (17h a la plaça del Castell). El preu és de 7 €, i les reserves es poden fer als telèfons 680515382 o 690698534

Dimecres 28 d’agost

El dimecres es podrà gaudir de l’espectacle d’animació musical ‘Donem–li una volta al cos’ a, càrrec de la companya Xiula (19h a la plaça del Castell).
Al vespre, hi haurà la presentació del nou vestuari de l’Àliga (21h al pati del Castell)

Dijous 29 d’agost 

A les 19:30 a la Sala Lluís d’Icart es farà la inauguració de l’Exposició ‘Fang i Foc. La ceràmica a Torredembarra’, a càrrec de Lluís Català i Joaquim Nolla. L’exposició romandrà oberta del 26 d’agost al 23 de setembre.

A la nit es farà la projecció del documental històric ‘Maleïda 1882’, d'Albert Naudín, estrenat al Festival Internacional de Cinema en Català (22h a la plaça del Castell).

Divendres 30 d’agost – La Tronada i el Pregó 

A les 11h a la plaça de la Vila tindrà lloc el taller ‘Vine a fer el teu diable’. El Joc del Quinto del Ball de Diables, on hi haurà premis dels comerços de Torredembarra, es disputarà a les 18h al carrer Ample. Més tard, es podrà gaudir de les actuacions del Cor de l’Associació Cultural Andaluza de Torredembarra - Baix Gaià,  amb el quadre de Ball Sentimiento Andaluz i de Carmen Sayago (20:30h a la plaça Mossèn Joaquim Boronat).

La Tronada d’obertura de la Festa Major tindrà lloc a les 20:30h a la plaça del Castell. En acabar, al pati del Castell es farà la lectura del pregó de Festa Major, a càrrec de l’Agrupació de Balls Populars de Torredembarra.

A les 21:30h, a la plaça de la Vila, hi haurà un assaig dels Nois de la Torre que estarà obert per a tothom.  

Més tard, començarà el sopar popular (22h a la plaça del Castell). La venda anticipada de tiquets costarà 3’5 € als establiments Sal i Sucre, Cal Jan i  Sabó Morros, i 5 € a la barra. Per a més informació es pot consultar el web www.noisdelatorre.cat.

Per acabar, hi haurà Nit de DJ’s amb Aaron Coello i Ricky_rf (00h a la plaça del Castell).

Dissabte 31 d’agost 

El dissabte començarà amb el Vermut dels Diables i concert amb el cantant i guitarrista Marc Menéndez ‘Dantuvi’ (13h a la plaça de la Vila).

A les 19:30h, i des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat, començarà la cercavila del 10è aniversari del Balls de Gitanes.  Comptarà amb els Balls de Gitanes de la Bisbal de Penedès, de Roquetes, de Sant Quintí de Mediona, de Sitges, de Terrassa, del Vendrell, de Vilanova i la Geltrú i de Torredembarra.  

Més tard, tindrà lloc el concert a càrrec de Los Winters, Play Johnny Winter (20:30h al Bluegrass Bar la Traviesa).

A les 22h començarà el Correbars amb  la xaranga Tocabemolls. La venda de tiquets es podrà fer el mateix dia a partir de les 19h a la plaça Mossèn Joaquim Boronat. Preu: 4,50 €-3 tiquets.

Per acabar la nit, a la plaça del Castell es podrà gaudir del concert de Rumba Catalana a càrrec del grup Ai Ai Ai (00h) i del grup Angangas (00:30h).

Diumenge  1 de setembre – Els Castells 

El diumenge començarà a les 8h a la plaça de la Vila amb les Matinades a càrrec dels Grallers dels Nois de la Torre. A més, des de les 11h i fins les 21h, la plaça Mossèn Joaquim Boronat acollirà l’exposició fotogràfica ‘Un passeig pel temps’. Pel matí també hi haurà la entrada a la plaça de les colles Castelleres i la Diada Castellera amb la participació de les colles Nens del Vendrell, Xiquets de Tarragona i Nois de la Torre (12h, a la plaça de la Vila).

A les 20:30h, al Bluegrass Bar la Traviesa tindrà lloc el IX Misteri del B’N’R, amb els grups Jodie Cash i La Jonkollective.

A les 21h i des de la plaça del Castell, començarà el correfoc infantil amb el Ball de Diables Infantil de Torredembarra, la Virgilieta, el Ball de Diables infantil de Sitges Colla Vella i el Drac petit de Reus.

A les 22h se celebrarà el Sopar Popular de Festa Major al carrer Ample. El preu són 10€ i la venda de tiquets es farà als bars del carrer Ample. Les places són limitades.

Per finalitzar, Miquel del Roig tancarà la nit amb una actuació a les 23:30h al carrer Ample.

Dilluns 2  de setembre  - La Rosalieta 

A les 18:30h i des de la plaça de l’Escorxador hi haurà la cercavila del Seguici Popular Infantil amb el Ball de Diables, la Virgilieta, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Nans i la colla infantil dels Nois de la Torre. En acabar, a la plaça de l'Escorxador es farà la representació del Ball Parlat del Ball de Diables Infantil.

Durant la nit tindrà lloc la Desvetlla dels Gegants. Els Gegants de la vila es despertaran i faran una cercavila acompanyats de la Fanfara (22:30h des de la plaça del Castell) En acabar, la plaça de la Vila acollirà el ball de gralles  amb el grup Els Vinardells, grallers del Penedès i, després, l’actuació de Xart Deejay. 

Dimarts 3 de setembre - La Vigília

La Vigília començarà amb la crida pública de la Festa, tritlleig de campanes i esclat dels dotze morterets (12h, a la plaça del Castell). Tot seguit, sortirà la Cercavila del Seguici Popular Infantil amb el Ball de Diables, la Virgilieta, el Ball de Bastonets, el Ball de Pastorets, el Ball del Patatuf i el Ball de Cercolets i la colla infantil dels Nois de la Torre.

A les 17:45h des del portal de Padrines hi haurà l’entrada de músics. Seguidament, a la plaça de la Vila es podrà gaudir del concert a càrrec dels músics que acompanyen el Seguici Popular.

Més tard, les activitats es concentraran a la plaça Mossèn Joaquim Boronat amb la plantada dels elements del Seguici Popular (19:15h) i la Cercavila de vigília amb el Ball de Diables, la Virgília, el Ball de Serrallonga, la Mulassa, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Gitanes, Ball de Nans, Ball de Gegants, el Ball de Cavallets i l’Àliga (19:30h).

En acabar la cercavila, al carrer de Joan Güell es farà la representació del Ball Parlat del Ball de Gitanes.

Revetlles 

A la plaça Mossèn Joaquim Boronat es donarà el concert de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Selvatana (22:30h) i el Ball de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Selvatana (00h).

A la plaça del Castell hi haurà l’actuació de Dalton Bang (00h), l’actuació de l’Orquestra Mitjanit (2:30h) i, en acabar, l’actuació de la xaranga Bandsonats.

Dimecres 4 de setembre - Santa Rosalia 

A les 8h i des de la plaça de la Vila, començaran les matinades a càrrec dels Grallers de la Torre, Els Vernets, Bufalodre, Grallers els 4 Garrofers, Tresmall.
 
A les 10:15h, des de l’Ajuntament fins a l'església parroquial de Sant Pere Apòstol, es farà l’anada a ofici. Tot seguit, tindrà lloc la Eucaristia solemne i veneració de la relíquia de la patrona. La Coral Santa Rosalia i els Grallers de la Torre interpretaran la Missa brevis a Santa Rosalia d’Albert Solé, per a orgue, gralla i cor (10:30h a l'església parroquial de Sant Pere Apòstol).

A les 11:15h, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, es farà la concentració de l’ofrena floral a Santa Rosalia i l’anada en cercavila acompanyada pels Grallers dels Nois de la Torre. En acabar l'ofici, es farà l’ofrena floral i toc d'ofertori a l'altar de Santa Rosalia Pilar d’ofrena dels Nois de la Torre.

A les 19h al carrer Ample hi haurà la representació del Ball parlat del Ball de Serrallonga. Tot seguit hi haurà la passada del Seguici Popular, acompanyat de la Fanfara de Torredembarra (20h, plaça del Castell). En acabar, es farà la Carretillada a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra. Seguidament, es podrà gaudir del castell de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Igual

Per finalitzar el dia de Santa Rosalia, es donarà la bona nit a les Bèsties. Es portaran fins a la Rata (carrer de Sant Adrià), acompanyats de la xaranga Bandsonats.

Dijous 5 de setembre - Sant Adrià 

L’últim dia de les festes tindrà lloc la Eucaristia solemne en honor de Sant Adrià, copatró de la vila de Torredembarra (19h, a l'església parroquial de Sant Pere Apòstol).

Altres actes

Dissabte 31 d’agost 

Cicle ‘Fang i Foc’. Visita comentada per Lluís Català a Cal Llovet, Cal Caneterer, tallers de ceramistes i  sala Lluís d’Icart amb comentari del material exposat (11h, al jardí de la biblioteca).

Dissabte 31 d’agost i diumenge 1 de setembre

Batejos de mar amb vela llatina (10h, al Port de Torredembarra). Les reserves es poden fer a elsllaguts.com.

Dissabte 31 d’agost i dimecres 4 de setembre 

Concurs Photocall per a totes les edats (De les 18 a les 21h a la plaça Mossèn Joaquim Boronat).

Divendres 6 de setembre 

Cicle ‘Fang i Foc’. Conferència ‘Ceràmica artística, de la matèria a la forma’ a càrrec d’Albert Macaya (19h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament).

Dissabte 7 de setembre 

Ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Tarragona (19h a la plaça Mossèn Joaquim Boronat).

Diumenge 8 de setembre 

Desafiament de Llagut Català Santa Rosalia (Vilanova, Calafell i Torredembarra). A les 11h a la platja de Baix a Mar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: