Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El cartell de Santa Tecla 2019 tindrà quatre versions diferents, una per cada colla castellera

Aquest dimecres, 31 de juliol, s’ha presentat el cartell, així com el marxandatge de les festes

L'alcalde i els representants de les entitats han presentat el cartell i els elements del marxandatge de Santa Tecla 2019 L'alcalde i els representants de les entitats han presentat el cartell i els elements del marxandatge de Santa Tecla 2019 ALBA SANCHA
Festa Major Alba Sancha
Dimecres, 31 Juliol 2019 13:29

Per primera vegada, el cartell de la Festa Major de Santa Tecla a Tarragona tindrà quatre versions diferents, cadascuna d’elles dedicada a una de les colles de la ciutat. Fins i tot, els personatges dels cartells s’han inspirat en els castellers reals de cada colla. Així mateix, aquest dimecres, 31 de juliol, també s’han presentat els elements del marxandatge de Santa Tecla, a càrrec de diferents entitats: la samarreta, editada pel Ball de Diables; la motxilla, de la mà de la Colla de Diables Voramar del Serrallo i Víbria Tarragona; la tote bag, de l’Agrupació de Portants dels Nanos Vells; el mocador, a càrrec de la Moixiganga i el vano, de la mà de la Unió d’Empresaris dels Voltants del Mercat Central.

Com sembla que és ja tradició, la presentació de la imatge festiva de Santa Tecla és un dels preludis de la Festa Major de la patrona de Tarragona. La descoberta del cartell i els elements del marxandatge creen sempre molta expectació entre els tarragonins i tarragonines, a les portes de celebrar Sant Magí, i a l’espera de rebre Santa Tecla. Precisament, aquest dimecres 31 de juliol, ha estat el dia escollit per presentar la imatge de Santa Tecla 2019. La imatge, però, tindrà quatre versions que s’editaran en quatre cartells diferents, ja que, enguany, les protagonistes són les colles castelleres de la ciutat. L’alcalde, Pau Ricomà, ha destacat que “és la primera vegada que el cartell de Santa Tecla té quatre versions”. Per la seva banda, el dissenyador de la imatge, Arnau Martín, ha explicat que, volent plasmar com a idea central de la imatge d’enguany els castells, calia representar a les quatre colles. La “complicació”, com ha dit Martín, la va trobar a l’hora de poder encabir-les en un sol enquadrament. En aquest moment, és quan es va decidir elaborar quatre versions diferents del cartell, un fet, a més, innovador.

Els castellers de les colles protagonitzen la imatge festiva formant un pilar caminant

Així mateix, el dissenyador també ha detallat que els personatges que es poden veure en cadascun dels cartells s’inspiren en els mateixos castellers de cada colla, donant-li així un toc més especial i personal. D’aquesta manera, a cada cartell es pot veure una de les colles, formant el tradicional pilar caminant i, de fons, la Catedral de Tarragona i el públic que gaudeix de l’actuació. Pel que fa a l’estil de la imatge, Martín ha puntualitzat que està inspirat en l’estètica dels videojocs, un altre aspecte novedós que no s’havia vist als cartells de les festes majors a la ciutat.

Imatge dels quatre cartells, amb les quatre colles castelleres, de Santa Tecla 2019. ALBA SANCHA 

cartell Santa Tecla 2019

La imatge al marxandatge

Respecte al marxandatge, cada element lluirà la part del disseny en què es veu l’enxaneta del castell amb la rosassa de la façana principal de la Catedral de fons i les lletres de Santa Tecla. La samarreta, que edita, des de fa 32 anys, el Ball de Diables de Tarragona, és de color vermell amb la rosassa i les lletres en groc i la figura de l’enxaneta en blanc i negre i es podrà adquirir per un preu de 12 euros. Pel que fa a la motxilla, de la mà de la Colla de Diables Voramar del Serrallo i Víbria Tarragona, la mateixa imatge es pot veure sobre un fons blanc i, en aquest cas, amb la rosassa distingida en color vermell. Aquesta es podrà adquirir per un preu de 7 euros. La tote bag, que editen des de l’Agrupació de Portants dels Nanos Vells, en canvi, porta tot el disseny en blanc i negre i es podrà aconseguir també per 7 euros.

D’altra banda, en el vano, que és el segon any que s’elabora des de la Unió d’Empresaris dels Voltants del Mercat Central, el disseny es presentarà com a la samarreta, sobre un fons vermell i amb la rosassa en groc, però en aquest cas amb la peculiaritat que tot el fons recull també la imatge de la Catedral. Aquest element es podrà adquirir per 6 euros. Per últim, el mocador de les festes, que l’edita la Moixiganga, és un dels elements del marxandatge més peculiars, ja que, com bé ha detallat la seva presidenta Noemí Sans, aquest no canvia mai de color, sempre és “carmesí” i amb el disseny i lletres en color plata, i tampoc s’inclou mai l’any de les festes, perquè “cadascú es pugui posar el que més li agradi”. Aquest últim té un preu de 5 euros.

Imatge dels elements del marxandatge de Santa Tecla 2019. ALBA SANCHA 

marxandatge Santa Tecla 2019

Establiments de distribució del marxandatge de Santa Tecla 2019

Tots els elements del marxandatge de les festes de Santa Tecla es posaran a la venda a partir del 20 d’agost, després de Sant Magí, com ha puntualitzat l’alcalde. En aquest sentit, el president del Ball de Diables de Tarragona, Enric Garriga, ha explicat que, amb la reducció dels dies de venda, s’han hagut de reduir també els punts de venda “per optimitzar recursos logístics”. Com a punt de venda central, hi haurà l’estand de festes al vestíbul del Teatre Tarragona, però el marxandatge podrà adquirir-se també a El Corte Inglés –la samarreta i el mocador–, el Mercat Central –la samarreta, la motxilla i el mocador–, la botiga El Lloro –la samarreta, la motxilla i la tote bag–, la llibreria La Capona –la samarreta i la tote bag–, Trofeus Badia –la motxilla i el mocador–, l’Abacus –només el mocador– i les botigues del voltant del Mercat Central –només el vano–.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: