Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Orquesta Mondragón, Efecto Pasillo i Maldita Nerea a les Nits Daurades de Salou

El pregó de Carlos Romero Dexeus inaugurarà la Festa Major de Salou, amb 70 actes, del 8 al 15 d'agost / Enguany la Nit del Foc i la nova festa 'Holy' tindran especial protagonisme

Javier Gurruchaga y La Orquesta Mondragón serà un dels plats forts de la Les Nits Daurades de Salou Javier Gurruchaga y La Orquesta Mondragón serà un dels plats forts de la Les Nits Daurades de Salou ARXIU / RTVE
Festa Major Josep Cartanyà
Dimarts, 30 Juliol 2019 13:22

L'estàtua del Rei Jaume I, la lluna, les palmeres i els focs daurats.... Aquests són els elements que formen part de la imatge del cartell d'enguany de les Nits Daurades, la Festa Major de Salou, que tindrà lloc del 8 al 15 d'agost, amb la plaça de les Comunitats Autònomes i el Passeig de Jaume I com a punts neuràlgics de les festes. L'alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor delegat de Cultura, Marc Montalà, han presentat el programa d'enguany que reunirà prop de 70 actes per a tots els gustos. 

Les Nits Daurades donaran el tret de sortida el dijous 8 d'agost, amb el Pregó de la Festa Major, a les 20:45h, a càrrec del director d'Investigació, Desenvolupament i Innovació Turística de SEGITTUR, Carlos Romero Dexeus, després de la Cercavila Popular que sortirà, a les 16:30h, des de la plaça de les Comunitats Autònomes fins arribar, cap a les 19:30h, al Patronat de Tursime. Allí tindrà lloc el pregó de Romero Dexeus, en què destacarà, entre altres coses, la projecció de Salou com a futura 'Smart Destination', un projecte en el què ell mateix hi ha participat.

A continuació, com és tradicional, s'encendrà la Gran Tronada d'inici de Festes per acabar amb el concert de Nil Moliner i de la gira 'Los 40 On Tour', amb Adrià Ortega i Neus González.

                                   Presentació de les Nits Daurades de Salou 2019: 

presentació Nits Daurades 2019

Els grans concerts

Entre els actes més multitudinaris de les Nits Daurades de Salou, cal destacar els concerts. El cap de cartell d'enguany serà Javier Gurruchaga i la Orquesta Mondragón, que actuarà el dilluns 12 d'agost, a les 22h, a la plaça de les Comunitats Autònomes. L'endemà dimarts 13 d'agost, a la mateixa hora i espai, serà el torn de l'actuació de Efecto Pasillo, que tindran com a teloners la Banda L.A. Vamps de Salou. El triplet d'artistes el completarà el concert de Maldita Nerea, el dimecres 14 d'agost, a les 22h, també a la plaça de les Comunitats Autònomes. Tots els concerts i la resta d'actes de les Nits Daurades seran gratuïts.

El foc i la cultura popular

Enguany, el foc i la cultura popular local tindran força protagonisme a les Nits Daurades. Tal com ha expressat l'alcalde de Salou, Pere Granados, "som un poble català i mediterrani i el foc és un element de la nostra cultura que té molt d'impacte entre els nostres visitants". Un dels plats forts serà la Nit de Foc, el dissabte 10 d'agost, al Passeig Jaume I. A les 19h, hi haurà la Plantada de grups a l'alçada de la plaça Francesc Germà i, a partir de les 21:30h, començarà el Correfoc, que sortirà des de la Font Lluminosa fins arribar a les Fonts Cibernètiques del passeig. Hi participaran el Grup de Diables Maleïts i les Bruixes Latemó, Xaloc i la Morena de Salou, a més dels grups de foc convidats.

Completaran els actes de cultura popular el Ball de Sardanes, a càrrec de la Cobla Reus Jove i l'Agrupació Sardanista de Tarragona Dansa, (10 d'agost, 20h, Font Lluminosa), l'espectacle de Folklore Aragonès, amb el Grup Folklòric Jaime I el grup convidat Nobleza Baturra, (11 d'agost, 20h, Pl. de les Comunitats Autònomes) i la 3a Batrobada (trobada de batucades), que sortirà el mateix diumenge 11 d'agost, a les 22:30h, des de dos punts diferents (carrer Colon, Passeig Jaume I) i fins a la plaça de les Comunitats Autònomes.

El programa de les Nits Daurades també comptarà amb actes previs com la Nit d'Òpera, Sarsuela, Musicals i Grans Èxits de la Música Pop, a càrrec de la Jove Orquestra Filarmònica Catalana (JOFICAT) (6 d'agost, 21h) , la Trobada d'Havaneres, amb els grups Sons de l'Havana i Peix Fregit (6 d'agost, 22h), ambdues actuacions, a la Pl. de les Comunitats Autònomes; o la nova Festa Hoy by Los 40 (9 d'agost, 19h), al mateix indret.

També hi hauran altres propostes: l'espectacle de màgia 'The Greatest Showman', de Rodney James Piper (10 d'agost, 23h, Pl. de les Comunitats Autònomes); l'espectacle infantil itinerant 'La Gran Família' (12 d'agost, Passeig Jaume I); 'Piano a la fresca', amb el pianista Lluís d'Arquer (12 d'agost, 20h, a l'Espigó del Moll); l'espectacle de flamenc 'Flores', a càrrec de la companyia Mónica Novillo (16 d'agost, 23h, Pl. de les Comunitats Autònomes); o 'Una nit al cinema', am bl'Orquestra del Festival de Salou (17 d'agost, 21h, Pl. de les Comunitats Autònomes).

La Processó i el Gran Castell de Focs

El dia 15 d'agost serà el dia en què es concentraran més visitants per gaudir dels actres tradicionals centrals de les Nits Daurades. A les 20h, la Processó de la Mare de Déu sortirà des de l'Església Santa Maria del Mar i continuarà el recorregut pel Passeig Miramar fins a l'Espigó del Moll on s'iniciarà la processó marítima. Un cop finalitzada, continuarà pel Passeig Jaume I i, a continuació, tindrà lloc el Gran Castell de Focs d'Artifici.

A les 23h, es podrà gaudir de la darrera revetlla per tancar la Festa Major, amb l'actuació de l'Orquestra La Privada, a la Plaça de les Comunitats Autònomes.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: