Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alta participació durant el primer cap de setmana de Festa Major del Morell

El concert d'aniversari de l'Associació Embruix supera totes les expectatives, mentre que la baixada d'andròmines dobla el nombre de participants

El concert d'aniversari de l'Associació Embruix va reunir una gran quantitat de persones El concert d'aniversari de l'Associació Embruix va reunir una gran quantitat de persones AJUNTAMENT DEL MORELL
Festa Major Redacció Infocamp
Dilluns, 22 Juliol 2019 19:29

Tres dies després d’encetar una nova Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, El Morell ha tornat a fer palès que morellencs i morellenques són amics de sortir al carrer, de bolcar-se en les activitats i de viure intensament aquests deu dies. Des de la regidoria de Cultura i Festes del consistori coincideixen a destacar “l’alta participació que hi ha hagut en tots els actes organitzats per a aquests primers dies”. En aquest sentit, tant Maria Jesús Valldosera com Mònica Casas afirmen que “els més petits han gaudit molt amb el correfoc infantil o la festa holi, i els joves amb el concert de dissabte, que va superar totes les expectatives”.

La música va ser la protagonista en l’inici de les festes. Així, divendres, d’una banda hi va haver el ja tradicional concert de corals, a càrrec del Cor Xera de Tarragona, el cor Veus de la terra de Reus i la Coral Guspira del Morell, a la Parròquia de Sant Martí. Totes elles van interpretar peces de diferents estils. I d’altra banda, a la nit i al Jardí de l’Ajuntament, The Hanfris Quartet i les seves veus a cappella van transportar els assistents als Estats Units dels anys 40, on el seu estil de música de barberia era molt popular.

Dissabte, l’Associació Cultural Embruix va ser el centre de les celebracions, amb motiu del seu 40è aniversari. La seva festa particular va començar amb el Ball de Sant Miquel infantil i el correfoc del Ball de Diables petits del Morell, al qual van acompanyar els Diablons d’Alcover, el Ball de Diables infantil de Tarragona i el Ball de Diables infantil del Catllar. I després, concert a la plaça de la Font amb The Penguins – Reggae per Xics, Adala&The Same Song Band i Seguirem (tribut a Obrint Pas). Una actuació que va reunir una gran quantitat de persones, grans i petits, que van ballar bona música fins ben entrada la matinada.

“Tot un èxit”, indica la presidenta de l’entitat morellenca, Emma Piqueras, que comenta també que “vam fer net a la barra, vam haver de tancar perquè no teníem res més per a vendre”, la qual cosa demostra que la resposta de la gent va ser molt superior a la que esperaven des de l’Embruix. Una festassa d’aniversari a la qual no van faltar el pastís i les espelmes.

Ja diumenge, les més matinadores van ser les participants a la XIV Trobada de Puntaires, que van omplir la rambla Joan Maragall del municipi. Així, més de 250 persones de 44 associacions diferents van passar un molt bon matí fent puntes de coixí i es van emportar diversos obsequis.

Més tard, a les 13 hores, va tenir lloc la XIV Baixada d’andròmines, que va doblar la participació respecte a l’any passat. Hi van prendre part vuit vehicles divertits, originals i molt esbojarrats. Pel que fa als premis, que es van lliurar en el marc del vermut electrònic que es va fer al Jardí de l’Ajuntament, “Pirates” es va endur el reconeixement a la més original, 'La furgo' a la més ràpida i 'El Rayo' a la més jove.

          La Baixada d'andròmines va doblar la participació de l'any passat: 

Andròmines FM El Morell 2019

A la tarda, i per posar punt final al cap de setmana, la plaça de la Fàbrica va acollir per primera vegada la holi party, “un canvi d’ubicació que ha estat molt ben rebut per part dels  participants”, asseguren des de la regidoria de Cultura i Festes. I, finalment, hi va haver un partit de futbol 7 organitzat per la Penya Barcelonista del Morell. Una activitat solidària, ja que es va fer una recollida d’aliments a l’entrada del camp que va tenir una molt bona resposta.

La festa no s’atura

Aquests dies, i fins que no entrem al segon cap de setmana de Festa Major, l’activitat no s’atura. Entre altres, hi ha preparat un taller de circ, el tobogan aquàtic, cinema a la fresca o un taller de muralisme i grafits. En total, el programa de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén ofereix una cinquantena d'activitats gratuïtes, repartides entre el 19 i el 29 de juliol.

Val a dir, a més, que continua en marxa el concurs d’Instagram que va començar divendres 19 de juliol i que s’allargarà fins al dia 31 a la mitjanit. Per a participar-hi cal ser seguidor del compte d’Instagram @centremorell i penjar, tantes fotos com es vulgui sobre la Festa Major, amb les etiquetes #SASS2019 @centremorell. El veredicte es farà públic el 6 d’agost, i els premis són un disc dur extern d’1 TB, una còpia a 30x30 o 30x40 amb acabat FOTOPANEL, i un lot de marxandatge de la Festa Major (una samarreta i un got). Les bases completes es poden consultar al programa de la Festa Major.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: