Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa Major de Sant Pere de Cambrils arriba carregada de propostes

La IX Trobada de Vela Llatina, les revetlles, l'Anada a l'Ofici, la Festa de l'Ormeig i les recreacions de les Barques del Vi, entre les propostes del cap de setmana

La Festa de l’Ormeig, -pesca tradicional de Cambrils-, recrearà aquest dissabte, a les 19h, l'arribada de les barques del vi La Festa de l’Ormeig, -pesca tradicional de Cambrils-, recrearà aquest dissabte, a les 19h, l'arribada de les barques del vi ARXIU / REVISTA CAMBRILS
Festa Major Redacció Infocamp
Divendres, 28 Juny 2019 16:50

Aquest divendres 28 de juny, durant tot el dia, se celebra la primera jornada de la IX Trobada de Vela Llatina organitzada per l’Arjau, que comptarà amb la participació d’una de les embarcacions de vela llatina més antigues i més grans d’entre les que naveguen per la Mediterrània. La trobada, organitzada per Arjau Vela Llatina de Cambrils, s'iniciarà oficialment a les 19:30h, sota les moreres del Sorral, amb l'actuació de la Coral Veus de la Casa del Mar i l'acte d'homenatge a les dones de família pescadora de Cambrils, nascudes abans de l'any 1940. 

                                          Imatge d'arxiu de la Trobada de Vela Llatina: 

Trobada Vela Llatina Cambrils

Seguidament, a les 20h, al mateix espai, tindrà lloc un concert d'havaneres i cants de taverna amb el trio de veus femenines 'Havàname'. Un viatge que surt d'una Cuba musical plena d'enyorança i arriba a Catalunya amb tot el sabor de l'illa del Carib. 

A partir de les 23h, arribarà la revetlla de Sant Pere amb l’Orquestra Nova Saturno i Band de Rock, que faran ballar al públic fins a la matinada al passeig Miramar. Durant la revetlla hi haurà un servei de bar a càrrec del Ball de Bastons de Cambrils.

La Diada de Sant Pere, carregada d’activitats

La Diada de Sant Pere serà més intensa que mai amb seguici, les activitats de Vela Llatina, la Festa de l’ormeig, la Diada Castellera, la Trobada de Timbalers i la revetlla jove. El dia 29 de juny es despertarà amb les matinades a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres i els Gallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga.

A les 11 h, s'iniciarà l'Anada a Ofici amb el Seguici Festiu, que sortirà des de la des de la plaça Mn. Joan Batalla i recorrerà els carrers del port fins a l’església parroquial de Sant Pere, on a les 12 h se celebrarà la Missa Major. En sortir, hi haurà la tradicional ballada dels elements festius i els més petits podran donar el seu xumet a la Farnaqueta.

                           Imatge d'arxiu de l'Anada a Ofici amb el Seguici Festiu: 

Anada Ofici Sant Pere Cambrils

Durant el matí també se celebraran diversos actes de la Trobada de Vela Llatina, a partir de les 09h, i a les 17h, hi haurà la Diada Castellera amb els Xiquets de Cambrils i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. També es podrà gaudir de les demostracions de navegació al Port, a partir de les 17h, i de pesca tradicional a la XIV Festa de l’Ormeig, a partir de les 18:30h, a la Platja del Regueral.

Concretament, el Regueral serà l'escenari, a les 19h, de la recreació de l'arribada de les Barques del Vi, amb la presència del Sant Ramon, una barca centenària de mitjana tripulat per membres de Bricbarca. L'acte comptarà amb la col·laboració del Club Rem Cambrils, que rememorarà l'embarcament del vi del país als bastiments de cabotatge tal i com es feia abans de la construcció del Port de Cambrils. Seguidament, a la mateixa platja del Regueral, tindrà llo la tirada de l'artet fet i armat a Cambrils i l'estesa de l'art a la platja, amb la col·laboració del Club Vent d'Estrop de Cambrils i la Confraria de Pescadors de Cambrils. A continuació, es farà una subhasta de peix a l'antiga, a càrrec de La Teca Teatre. 

La Trobada de Timbalers

A partir de les 22h, pels carrers del Port i amb inici a la plaça Mn. Joan Batalla, se celebrarà la Trobada de Timbalers, que comptarà amb la participació de 10 colles: Percussió Les Lloques de Reus, Timbalers d'Alforja, Timbalers dels Diables del Catllar, Ssstrèpits de Vilassar de Mar, Riudrum de Riudoms, Figots satànics de Riba-roja d'Ebre, Timbalers dels Diables Drac Sheron de Móra d'Ebre, Els Cagarrieres de Cambrils i Cop de Cap de Cambrils.

La Trobada de Timbalers i els Cop de Cap col·laboren amb l'ONG Pallapupes i, per aquest motiu, durant tot el dia hi haurà paadetes a diferents llocs, on vendran nassos solidaris.

Per acomiadar el dia de Sant Pere, es podrà gaudir de la Revetlla Jove, amb la Banda del Coche Rojo i la Banda Neón, que actuaran a la platja del Regueral. El servei de bar anirà a càrrec de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar.

L'endemà diumenge 30 de juny, a les 12:30h, la plaça de l’Església de Sant Pere serà l’escenari d’una de les novetats del programa d’enguany: el vermut mariner amb degustació de fideus rossos i música de PD Peixampler, organitzat per la Teca Teatre.

El mateix dia, a les 20h, The Gospel Viu Choir oferirà el concert 'Gospelizing', a l’auditori del Parc del Pescador.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: