Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Serrallo viu les Festes de Sant Pere aquest cap de setmana

La presentació dels caganers dels Nanos Pescadors, la Processó, el Correfoc, la Diada Castellera i les revetlles, entre les activitats destacades

La Processó de Sant Pere Pescador del Serrallo és un dels actes més sentits de les festes La Processó de Sant Pere Pescador del Serrallo és un dels actes més sentits de les festes ARXIU / INFOCAMP
Festa Major Redacció Infocamp
Divendres, 28 Juny 2019 08:13

Des d'ahir dijous, el barri del Serrallo de Tarragona es torna a unir per celebrar les Festes de Sant Pere. Les activitats s'han reprès aquest divendres al matí amb un esmorzar de forquilla, a l'explanada davant la Confraria. A continuació, s'ha celebrat el Campionat de Botifarra i dominó, al davant de la Confraria de Pescadors de Tarragona. I a partir de les 12 del migdia, es podran fer sortides amb la Golondrina -patrocinades pel Port de Tarragona-. 

Un dels actes destacats d'aquest any serà la presentació dels caganers dels Nanos Pescadors (la Toneta i Jaume de Castellano), aquest divendres a les 19h. Coincidint amb les festes, a les 20h, s'inaugurarà la Mostra XXI Biennal d'Art Contemporani, al Tinglado 1 del Moll de Costa. 

                                                        Els caganers dels Nanos Pescadors: caganers dels Nanos Pescadors

Les Festes de Sant Pere es caracteritzen, entre altres coses, per l'ambient de germanor i de col·laboració que es viu entre les entitats i els veïns i veïnes del Serrallo. Precisament un dels moments en què produeix aquest unitat serà al Sopar Popular, que tindrà lloc a les 21h, i que es tancara amb una revetlla amb l'Orquestra Himalaya, a partir de la mitjanit.

L'endemà dissabte 29 de juny, per Sant Pere, es celebrarà a les 12h la tradicional Missa solemne de Sant Pere. 

Pel que fa a les activitats de dissabte, s'iniciaran a les 12.30h, es podrà gaudir del Vermut Electrònic i Fideuà, a la plaça Sant Magí (patrocinat i organitzat pel Bar Luz i Angel). 

La Processó i el Correfoc

A les 19h, arribarà un dels moments més sentits de la festa major, com és la Solemne Processó de Sant Pere Pescador. En acabar la professó -que passarà per tots els carrers i racons del barri-, a les 21h, es farà un nou Sopar popular de germanor. 

A les 22.00 h, començarà el Correfoc pels carrers del Serrallo, que comptarà amb la participació de: Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, La Virgília i la Virgilieta de Torredembarra, Drac de Cervera Lo Carranco, Ball de Diables de Cervera "Carranquers, Vibrieta i Víbria de Tarragona, Diables Voramar del Serrallo.

I per acabar la jornada de dissabte, a la mitjanit, es podrà gaudir d'una Revetlla Popular, amb l'Orquestra Pentagrama.

Diumenge, dia de castells

El diumenge 30 de juny, a les 11:30h, s'iniciarà l'últim dia de les festes amb la Cercavila de les Colles Castelleres, des del local fins a la plaça de Sant Magí. A continuació, a les 12h, tindrà lloc la Diada Castellera, amb la participació dels Xiquets de Tarragona, els Castellers d'Altafulla i els Xiquets del Serrallo.

Paral·lament, a les 12h, es farà una demostració de Llaguts (patrocinada i organitzada pel CNT) i, al es 12:30h, una sessió d'Els contes Tarraquanins al Teatret del Serrallo ( patrocinada pel Port de Tarragona).

També cal destacar la sardinada popular i solidària que es farà en benefici de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerevral (APPC) "La Muntanyeta".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: