Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa Major petita arriba als carrers de Reus

Entre els actes destacats d’aquest dijous, es troben els Jocs Tradicionals i la lectura del Manifest LGBTI

Imatge d'arxiu de l'inici de la cercavila del Seguici Petit i Toc de la Festa Major Petita de Reus Imatge d'arxiu de l'inici de la cercavila del Seguici Petit i Toc de la Festa Major Petita de Reus ARXIU / INFOCAMP
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 26 Juny 2019 16:12

Aquest dijous 27 de juny la Festa Major de Sant Pere de Reus estarà centrada en activitats tant per als més petits com per a tota la família.

La jornada començarà a les 10:00 h al Centre d’Art Cal Massó, amb un espai d’interpretació visual de la Festa Major amb projeccions audiovisuals que se centren en elements festius, els balls i la música.

El dia estarà marcat pel Farcell de Jocs Tradicionals per a petits i grans. A les 10:30 i fins les 13:30 hores, tindran lloc a la plaça Evarist Fàbregas unes activitats familiars on hi haurà bitlles, xarranca, laberints, menja-boles, baldufes i jocs de la granota, entre altres. A les 17 hores, els jocs continuaran a la mateixa plaça fins les 20 hores.

A la plaça del Teatre, de les 17:00 i fins les 22:30 hores, es farà un ball complet i parlaments del Ball de Marcos Vicente, el Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit. També a les 17:00h, però a la plaça del Baluard, arribarà la Festa Major Sense Cotxets, una oportunitat per gaudir de les festes amb els més petits sense haver-se de preocupar dels seus cotxets.

A la Biblioteca Infantil del Centre de Lectura, a les 17:30 hores, s’impartirà el taller ‘Explica’m un conte’ per a nenes i nenes de 6 a 9 anys.

A les 18 hores, des del Campanar s’anunciarà la sortida del Seguici Petit amb el Toc de la Festa Major Petita. Al mateix temps, des de l’Ajuntament, s’iniciarà la cercavila del Seguici Petit amb la participació del Ball de Diables Infantil, el Drac Petit, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, la Mulassa petita, la Cucafera, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, els nanos petits, la Canalla de Xiquets de Reus, l’àliga petita, la Banda de Música del Pare Manyanet i més. El recorregut començarà a la plaça del Mercadal i recorrerà la ciutat passant per el carrer de les Peixateries Velles, el raval de Santa Anna, la plaça de Prim i acabant de nou a la plaça del Mercadal.

L’acte comptarà amb espais reservats per a persones de mobilitat reduïda així com per a persones amb necessitat d’ambients tranquils i relaxats. S’hi podrà accedir amb un acompanyant inscrivint-se a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

A les 18:30 hores, al balcó de la Casa Rull, es farà la penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí amb motiu del Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals. A continuació, al Jardí de la Casa Rull es llegirà el Manifest del col•lectiu i es representarà ‘The Shameless Hour’, a càrrec de la companyia Theatron.

Altres activitats

A més dels actes dedicats als més petits, la jornada estarà marcada per la música, els espectacles i els menjars més populars de la Festa Major de Sant Pere.

A les 13h, al Jardí de la Casa Rull hi haurà un concert vermut amb La Típica, La Banda de la Festa Major de Vilafranca, que tocarà cançons amb les músiques pròpies dels balls del seguici de Vilafranca interpretades al ritme de cúmbia, jota, funk o música disco, entre d’altres.

A les 13:30 hores, al Casal Cívic Reus, hi haurà una Paella de Bou i Arròs. Es farà a La Rambla (riera d’Aragó 11). El preu serà de 5,70€ i caldrà reservar taula trucant prèviament al 977 302 490. A les 18:30h, a la Plaça del Mercadal hi haurà un berenar popular, gentilesa de Borges.

A les 19h, començaran diferents activitats per la ciutat. A la Plaça Prim es farà una ballada de sardanes de Festa Major amb la Cobla Reus Jove. A la mateixa hora, i pels carrers del centre, començarà la cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells. També a les 19h, a la Sala de Projeccions del Centre de Lectura, hi haurà un club de lectura de novel·la negra on es comentarà ‘S de silenci’ de Sue Grafton.

A les 19:30 hores, a la plaça de Sant Miquel, hi haurà una representació del Ball parlat satíric de Dames i Vells. A les 20:15h, es farà al Carrer de Martí Napolità i a les 21:00 hores, a la Plaça de la Patacada.

A les 21h, al Jardí de la Casa Rull, es representaran les ‘Varietées de Santi Pericu’, un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre i màgia que es barregen en actuacions sorprenents. Serà en recinte amb capacitat limitada i comptarà amb la presència del gegantó dels Amics Joan Petit Nens amb Càncer.

També a les 21 hores, a la plaça de la Llibertat, hi haurà una exhibició de dansa a càrrec de les escoles que formen la Coordinadora de Dansa de Reus: Artis-Fraga, Centre de Lectura i Núria Díez.

A les 21:30 hores, a la plaça d’Evarist Fàbregas es podrà gaudir d’un sopar popular de bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major. A les 22:30 hores, a la mateixa plaça, es podrà gaudir d’un ball de revetlla a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb els grans èxits de la música de sempre i d’ara.

A les 21:45h, al carrer del Vidre, es representarà el Ball parlat satíric de Dames i Vells.

L’últim acte de la jornada serà al Fossar Vell, a les 23 hores. Als peus del campanar es representarà l’espectacle ‘El Tomet de Sant Ganxet’, on hi haurà tot tipus de sorpreses i acabarà amb un concert de Jaume Barri. A continuació, la festa i la música seguiran amb un DJ.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: