Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Sant Joan Vallenc afronta el seu últim cap de setmana amb novetats rituals

El basilisc s'incorporarà enguany a les balladetes de la plaça del Blat / Una dona serà l'encarregada, per primer cop, dels focs de Completes

La Nit de Completes viurà moments màgics com els Singulars castells La Nit de Completes viurà moments màgics com els Singulars castells VALLS.CAT
Festa Major Redacció Infocamp
Dissabte, 22 Juny 2019 20:53

Enguany, els actes de l'arribada del foc del Canigó i els de la Nit de Completes (23 de juny) s'han avaçat un quart d'hora gràcies a l'entesa entre l'Òmnium Cultural, la Parròquia de Sant Joan i les comissions dels Xiquets de Valls i de Ritual i Seguici Cerimonial, amb l'objectiu de compaginar els actes amb l'encesa de fogueres.

En les balladetes a la plaça del Blat (dies 23 i 24) s'incorporarà la figura del basilisc estrenat l'any passat. En l'Anada a l'Ofici del matí de Sant Joan es recupera la participació dels nans.

Un dels moments més àlgids de la Vigília de Sant Joan és l'Anada a Completes, a partir de les 21h, amb la sortida de tot el seguici cerimonial de la ciutat de Valls. Cap a les 21:40h, un quart d'hora abans que en anys anterios, està previst que el seguici arribi a la plaça de l'Església. Com és tradicional, l'Entrada a Completes comptarà amb els pilars de les dues colles dels Xiquets de Valls. 

L'Espectacular sortida de Completes tindrà lloc, a les 22:!5h, amb una ballada conjunta de tot el seguici cerimonial. A continuació, a la plaça del Blat, es faran les Nocturnes balladetes de Completes i, a les 23h, els Singulars castells nocturns a l'antiga, amb les colles Joves Xiquets de Valls i Vella dels Xiquets de Valls.

                 El basilisc s'incorpararà a les balladetes de la plaça del Blat: 

Basilisc Valls Balladetes

Una altra de les cites que no poden faltar és la Diada castellera de Sant Joan, el 24 de juny, a les 13h, a la plaça del Blat, amb l'actuació castellera de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la primera gran diada del calendari casteller.

Finalment, com que el Corpus coincidia enguany amb la Nit de Sant Joan, aquesta celebració s'ha traslladat al diumenge 30 de juny amb les tradicionals catifes ornamentals i la processó general. Però des de l'avantvigília s'han programat actes com el 'Liceu a la fresca', amb la transmissió de l'òpera 'Tosca' de Puccini.

Una dona serà l'encarregada, per primer cop, dels focs de Completes

Per primer cop en la història, serà una dona, la valenciana Teresa Rey, qui assumeixi l'encàrrec dels focs tant de l'Entrada com de la Sortida de Completes. Amb seu a la població de Llanera de Ranes, a la comarca de la Costera, Rey tindrà la responsabilitat d'un dels moments més simbòlics de la Festa Major vallenca.

El Piromusical de cloenda (dimarts 25, a les 23h) compta amb la Pirotècnia Valenciana. Fundada l'any 1965, la Valenciana atresora un bon palmarès de guardons, entre els quals hi ha el premi del 25è certamen internacional de focs artificials de la Semana Grande de Bilbao 2015, un dels prestigiosos de l'Estat. També ha participat de forma ininterrompuda, entre 1988 i 2019, en les sonores mascletaes de la plaça de l'Ajuntament de València, dins les falles de març. Entre els grans projectes en què hi ha deixat el seu segell, hi ha l'espectacle inaugural de l'Any Xacobeo el 2004.

                             El Piromusical tancarà la Festa Major de Sant Joan: 

Piromusical Valls

Finalment, la "tipleta"de pirotècnies la compeltarà la Pirotècnia Catalana, que va ser l'encarregada enguany de la tronada inaugural (dijous 20 de juny, a les 20:30h), de l'Entrada a Ofici i l'Entrada de Sant Joan (dilluns 24, matí i tarda).

Podeu consultar el programa complert de la Festa Major de Sant Joan 2019 a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: