Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls s'omple de colors, globus i girafes per donar la benvinguda a la Festa Major

La sortida de l'Àliga al Balcó, les girafes de la companyia Xirriquiteula i la petada de globus omplen de color la plaça el Blat en el tret de Sortida al Sant Joan vallenc

La petada de globus va inundar de colors i emocions la plaça del Blat La petada de globus va inundar de colors i emocions la plaça del Blat TWITTER MARC AYALA
Festa Major Redacció Infocamp
Divendres, 21 Juny 2019 07:19

Aquest dijous va començar oficialment la Festa Major de Sant Joan de Valls, amb la cerimonial sortida de l’àliga de la ciutat al balcó de l’Ajuntament. La sortida va ser tot just després de l’acte de proclamació del Santjoaner 2019, un reconeixement que enguany es fixa en un detall que sovint passa desapercebut però que dona molt de caràcter al Seguici Cerimonial: les espardenyes que llueixen gran part dels balladors. A Valls un obrador històric, Calçats Alentorn, obert des de 1937, en proveeix no sols per a Sant Joan sinó per a altres indrets, celebracions i persones. L’Ajuntament els reconeix la feina i els lliura la bandera de la Ciutat que portaran en dos dels actes destacats de la Festa Major: l’anada i tornada a la tronada, i el tomb del poble.

Per a la nova alcaldessa de Valls, Dolors Farré, la inauguració oficial de la Festa Major va ser una acte "especial" donat que era la primera vegada que el vivia com a alcaldessa. Farré va tenir paraules d'agraïment per a totes les entitats i la gent que fa possible la Festa Major, alhora que va recordar que "a Valls, tot comença per Sant Joan".

La sortida de l'Àliga al Balcó va donar el tret de sortida a la Festa Major (Twitter Raul Molina): 

àliga Sant Joan 2019

Valls sempre mira a dalt

Després de l’acte de proclamació dels Santjoaners i la sortida de l’àliga al Balcó de la Casa de la Vila, va ser el moment de l’acte del Conte de la Festa Major, amb la veu, per quart any consecutiu, de Pep Callau, conegut per posar humor i animar en les prèvies de tots els partits del Barça al Camp Nou. També des del Balcó, Callau es va adreçar als vallencs i a les vallenques tot recordant -los que "a Valls sempre mireu a dalt" i va posar com a exemples: "mireu a dalt quan surt l'Àliga al Balcó, quan mireu el campanar de l'església de Sant Joan, quan feu castells o mireu al cel quan gaudiu de l'espectacle piromusical al final de la Festa Major".

I amb ell arribava una proposta delicada i elegant que també ens suggeria una altra manera de veure la ciutat: la família de girafes de la companyia de teatre de carrer Xirriquiteula. Dues girafes i el seu cadel van entrar a la plaça del Blat i es van passejar i submergir enmig del públic en una atmosfera onírica i silvestre.

Les girafes de la companyia Xirriquiteula Teatre van protagonitzar un espectacle de teatre de carrer "d'alçada", a la plaça del Blat (Josep Cartanyà): 

girafes Sant Joan Valls

La petada de globus, amb Olga Trilles, a la plaça del Blat va ser l’altre gran moment del primer dia gran de la Festa Major que va continuar amb l’Anada a la Tronada, des de la plaça del Blat fins al Pati, per inaugurar definitivament el Sant Joan i donar peu a la primera nit de música a les festes amb el concert de músiques d’arrel: cobla de ministrers Bufalodre, al terrat de l'Ajuntament, el concert El gran circ d'Eric Satie, al Teatre Principal, i el concert revetlla, a la plaça de l’Oli, amb l’Orquestra Mitjanit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: