Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La sortida de l’Àliga al balcó de l’Ajuntament dóna el tret de sortida al Sant Joan vallenc

Prèviament, tindrà lloc el ritual del Santjoaner, que enguany lliura la bandera de la ciutat a Calçats Alentorn, un obrador històric que proveeix a balladors de nombrosos indrets amb les seves espardenyes

La sortida de l'àliga al balcó de l'Ajuntament simbolitza el tret de sortida de la Festa Major de Sant Joan La sortida de l'àliga al balcó de l'Ajuntament simbolitza el tret de sortida de la Festa Major de Sant Joan CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 19 Juny 2019 10:51

Els dies més ancestrals de la festa patronal vallenca s’acosten. Com és tradicional, la sortida de l’Àliga al balcó del saló de plens de la Casa de la Ciutat, aquest dijous 20 de juny, donarà el tret de sortida als actes centrals de la Festa Major de Sant Joan a Valls. Prèviament, però, es farà entrega de la bandera de la ciutat a l’obrador històric Calçats Alentorn, que ha estat proclamat com el Santjoaner de l’any. A més, després del lluïment de l’Àliga com a símbol d’inici dels actes principals de Sant Joan, tindrà lloc la Tronada, amb la tradicional anada i tornada.

La sortida de l’Àliga al balcó de la Casa de la ciutat a Valls és símbol de festa i és que la majestàtica au és sinònim de l’arribada dels dies més ancestrals del Sant Joan vallenc. Aquesta tindrà lloc aquest dijous 20 de juny, a partir de les 19:30 h, i apareixerà acompanyada per la banda sonora de la cobla de ministrers Bufalodre. Tot seguit, i des del balcó principal de l’Ajuntament, Pep Callau narrarà el Conte de la Festa, que tindrà com a protagonistes a una família de girafes de la companyia de teatre Xirriquiteula. Les dues girafes i el seu cadell es passejaran i submergiran els vallencs en una atmosfera onírica i silvestre. I per últim, a la plaça del Blat, tindrà lloc la petada de globus amb Olga Trilles.

Prèviament, però, és el torn d’un altre dels actes tradicionals d’aquesta festa. A les 18:45 h, a l’Ajuntament, es realitzarà el ritual de proclamació del Santjoaner 2019. Enguany, es reconeixerà la trajectòria de l’històric obrador Calçats Alentorn, que, des de 1937, proveeix els balladors del Sant Joan vallenc, i de molts altres indrets, de les seves espardenyes. D’aquesta manera, l’ajuntament els reconeix la feina i els lliurarà la bandera de la Ciutat que lluiran en dos dels actes destacats de la Festa Major: l’anada i tornada a la Tronada i el tomb pel poble.

L’eixordadora Tronada anuncia la festa

Precisament, un cop l’Àliga s’ha lluït al balcó consistorial, la segueix la tradicional Tronada. Aquest popular acte comença a partir de les 20 h, amb l’anada a Tronada amb la companyia Xirriquiteula i les seves girafes, la senyera de la ciutat portada pel Santjoaner 2019, la corporació municipal i els ministrers Bufalodre, des de la plaça del Blat fins al Pati. Un cop arribats al Pati, cap a les 20:30 h, tindrà lloc el tritlleig de campanes, des de Sant Joan, que anuncien la festa, i seguidament esclatarà l’eixordadora Tronada inaugural aviada per la Pirotècnia Catalana, de Vimbodí i Poblet, i precedida dels tres morterets d’avís disparats per part del Santjoaner 2019. Finalment, des del Pati i fins a la plaça del Blat, es farà la Tornada de la Tronada, de nou amb les girafes de Xirriquiteula, la senyera de la ciutat en mans del Santjoaner 2019, la corporació municipal i els ministrers Bufalodre, i en arribar a la plaça del Blat tindrà lloc el comiat a les girafes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: